Automašīnu tirdzniecība Lielbritānijā sasniedz gandrīz desmit gados augstāko līmeni

 
Nozare.lv | 6.decembris 2013 9:53

Lielbritānijā šā gada novembrī pārdota 159 581 jauna automašīna, kas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, ceturtdien paziņoja Lielbritānijas Automobiļu ražotāju un tirgotāju apvienība (SMMT).

Tādējādi jaunu automašīnu tirdzniecība valstī reģistrējusi augstāko līmeni šim mēnesim kopš 2004.gada.

Foto: iAuto.lv

Izaugsmi iepriekšējā mēnesī galvenokārt veicinājis pārdošanas apjoms privātpersonām un uzņēmumiem, kas palielinājies attiecīgi par 11,6% un 3,4%.

Savukārt ar dīzeļdzinējiem aprīkotu automobiļu pārdošanas apjoms novembrī palielinājies par 5,8%, bet ar benzīna dzinējiem aprīkoto automašīnu tirdzniecība - par 7,9%.

Tikmēr šā gada pirmajos 11 mēnešos jaunu automašīnu tirdzniecība Lielbritānijā palielinājusies par 9,9% - līdz 2 111 819 vienībām.

SMMT prognozē, ka Lielbritānijā šogad kopumā tiks pārdoti 2,25 miljoni jaunu automobiļu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Tesla uztriecas citam auto, lai glābtu cilvēka dzīvību (+ VIDEO) 2

Video autors nav drošs par to, kas izpildīja pēkšņo izvairīšanās manevru - Tesla autopilots vai cilvēks pie stūres. Kā domājat jūs? Lasīt vairāk

 

NEXAT - vai neparastā lauksaimniecības mašīna vēl dzīvo? (+ VIDEO) 2

Dzīvo gan, turklāt šajā Vācijas vidienes lauksaimnieku uzņēmumā to ir veselas divas un abas tika izmantotas šī gada graudu ražas novākšanā. Lasīt vairāk

 

Beidzot noņēma nepareizo ceļa zīmi ar sadalījumu pa joslām K.Ulmaņa gatvē jaunajā krustojumā (+ VIDEO) 9

iAutolv pastāsta par jaunumiem izremontētajā ceļa posmā uz K. Ulmaņa gatves. Lasīt vairāk

 

MINI Ķīnā piedāvā iespaidīgas atlaides 2

Elektriskie Mini Cooper un Mini Aceman Ķīnas tirgū nespēj ieinteresēt vietējos pircējus, tādēļ ražotājs tos spiests piedāvāt krietni atkāpjoties no sākumā plānotās cenas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti