Mihaelam Šūmaheram paliek 45 gadi - Viņš nepadosies 5

 
Nozare.lv | 3.janvāris 2014 13:59

Leģendārais Pirmās formulas (F-1) septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers ir īsts cīnītājs un viņš nepadosies pēc slēpošanas kūrortā piedzīvotā smagā kritiena, paziņojusi slavenā sportista ģimene.

Kā zināms, Šūmahers aizvadītajā nedēļā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Šobrīd viņš jau piecas naktis pavadījis komā Grenobles slimnīcā. Pēc notikušā viņam veiktas divas operācijas, taču stāvoklis joprojām tiek raksturots kā stabils, lai gan tas ir smags.

"Vēlamies pateikties cilvēkiem no visas pasaules, kuri sūta Šūmaheram laba vēlējumus," paziņojumā, kas publicēts pilota mājaslapā, izteikusies sportista ģimene. "Mēs visi zinām, ka viņš ir īsts cīnītājs un nekad nepadosies."

Mihaels Šūmahers Foto: autogeeze.com

Šūmaheram šodien paliek 45 gadi.

Tikmēr "Ferrari" komanda, kurā Šūmahers aizvadīja savus ziedu laikus, paziņojusi, ka piektdien gatavojas Grenobles slimnīcā sapulcēties, lai godinātu sportista dzimšanas dienu.

Vācietis kritiena laikā saņēmis triecienu galvas labajā pusē. Viņa ķivere, kas glābusi kādreizējo pilotu no tūlītējas nāves, pārlūzusi divās daļās. Tiek uzsvērts, ka Šūmahera slēpošanas ātrums nelaimes brīdī nav bijis liels.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers triumfējis 91 sacīkstē.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Daudz laimes, šūmi! Tomēr... 5.janvāris 2014 9:36
23 0 Atbildēt

1994.g. Sanmarīno GP pjedestāls (Rolands Racenbergers nositās 1994.g. Sanmarīno GP kvalenē, bet Airtons Senna šī paša GP sacīkstē) – šūmahers gardi smejas un līksmo par savu uzvaru, māj ar cepuri skatītājiem, rāda uz augšu paceltu īkšķi utt...

Sacīkstes laikā (38.apļa laikā (20 apļus pirms sacīkstes finiša) leģendārais komentētājs Marejs Volkers un viņa kolēģis visiem skatītājiem paziņo: "It's news from the hospital... Ayrton Senna is in an extremely grave condition."

Bet šūmaheram acīmredzami netraucē līksmot un smaidīt ne Racenbergera nāve, ne Sennas "extremely grave condition" (par Sennas oficiālo nāves laiku jau vakarā tiek apstiprināts 2:17 p.m. local time, tādējādi viņa nāves ātrāka neizziņošana bija tikai ar vienu nolūku - nepieļaut, lai sacīkstes tiktu pārtrauktas un Bernijs nezaudē naudas žūksni par TV translāciju). Cilvēka dzīvei F1 pasaulē bija mazāka vērtība, nekā TV šovam. Show must go on... Tomēr šūmahera līksmībai uz 1994.g. Sanmarīno GP pjedestāla nav nekāda attaisnojuma!!!

noris 3.janvāris 2014 19:13
11 13 Atbildēt

mēs Tevi gaidam Šumi !!!!!!!!!!

ferrārijs 3.janvāris 2014 20:30
8 10 Atbildēt

Turies, Miķeli! Latvija ar Tevi!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 15

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti