Opel Zafira Tourer ir "Videi draudzīgākais minivens 2014"

 

Foto: Publicitātes foto

Opel Latvija | 6.janvāris 2014 16:50

Opel jau ir ieguvis savu pirmo 2014. gada apbalvojumu! Vides institūts Ökotrend un žurnāls Auto Test ir atzinuši Zafira Tourer par "Videi draudzīgāko minivenu 2014".

Pusi no novērtējuma sastāda transportlīdzekļa darbības rādītāji (degvielas patēriņš, CO2 emisiju daudzums, emisiju standarti, trokšņu rādītāji), bet otra daļa balstīta uz automobiļa izstrādi un ražotāju. Opel populārais minivens uzvaru savā klasē guva ar zemo emisiju daudzumu izdalošo un īpaši ekonomisko 1,6 CNG (saspiestā dabasgāze) Turbo ecoFLEX variantu. Inovatīvais Opel četrcilindru turbodzinējs nodrošina īpaši tīru CNG degvielas sadegšanas procesu.

Opel Zafira Tourer 1,6 CNG Turbo ecoFLEX modeļa degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir tikai 4,7 kilogrami augstas kvalitātes dabasgāzes uz 100 km, un 110 kW/150 ZS jaudīgais modelis izdala vien 129 g/km CO2 – tās ir vērtības, kuras sniedz labumu gan automobiļa īpašniekam, gan apkārtējai videi. Ekonomiskais degvielas patēriņš apvienojumā ar 25 kilogramu tvertnes tilpumu nodrošina iespēju paveikt līdz pat 530 km lielu distanci, izmantojot tikai dabasgāzi.

Opel ir plaši atzīts pionieris alternatīvo dzinējspēku risinājumu attīstīšanā. Pirms vairāk nekā 10 gadiem, 2001. gadā, autoražotājs prezentēja pirmo dabasgāzes automobiļa koncepciju, kas ietvēra inovatīvomonovalentplus tehnoloģiju. Opel CNG ecoFLEX dzinēji ir optimizēti darbībai ar dabasgāzi, biogāzi vai jebkādu šo abu gāzu kombināciju, kā arī benzīnu. CNG un biogāze maksā ievērojami mazāk nekā benzīns vai dīzeļdegviela, turklāt, ņemot vērā veicamās distances apjomu, pirmās divas degvielas ir lētākas arī par sašķidrināto gāzi.

Šie ir pietiekami labi iemesli, lai daudzi klienti dotu priekšroku automobiļiem ar dabīgās degvielas dzinējiem. Piemēram, Vācijā valdība līdz 2018. gadam piešķīrusi ievērojamas nodokļu atlaides ar dabīgo degvielu darbināmo pārvietošanās līdzekļu īpašniekiem. Tādā veidā tiek veicinātas rūpes pret vidi, jo šo degvielu izmantojošie automobiļi izdala par līdz pat 25 % mazāk CO2 emisiju, līdz pat 80 % mazāk slāpekļa un vispār neizdala benzolu un kvēpu daļiņas. Pilnībā izmantojot tikai biogāzi, transportlīdzekļa oglekļa dioksīda atstātā ietekme uz dabu ir gandrīz nulle.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti