Izmeklētāji trešdien nāks klajā ar jaunumiem Šūmahera lietā 5

 

Mihaels Šūmahers

Nozare.lv | 6.janvāris 2014 19:48

Francijas izmeklētāji trešdien nāks klajā ar jaunumiem saistībā ar leģendārā Pirmās formulas (F-1) pilota Mihaela Šūmahera traģisko kritienu.

Kā zināms, 45 gadus vecais Šūmahers decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Šobrīd viņš jau labu laiku atrodas komā Grenobles slimnīcā, bet sportista stāvoklis vēl joprojām tiek raksturots kā stabils, taču kritisks.

Pēc notikušā tika sākta izmeklēšana.

Izmeklētāji žurnālistus informēs īpaši sasauktā preses konferencē, kas norisināsies Alpu pilsētā Albervilā plkst.12 pēc Latvijas laika.

Francijas izmeklētāji pievērsuši uzmanību Šūmahera ātrumam, kad viņš nokritis un atsitis galvu pret akmeni. Tāpat likuma pārstāvji raudzīs, vai vieta, kur slavenais sportists krita, ir pareizi marķēta un izlikti brīdinājumi par akmeņiem. Pie viena tiek arī izvērtēts, vai akmeņi slēpošanas trasei nebija pārāk tuvu.

Likumsargi arī pārbaudīs Šūmahera slēpes, vai tās ir atbildušas visām nepieciešamajām drošības prasībām.

Tikmēr Grenobles slimnīca pirmdien nākusi klajā ar paziņojumu, ka Šūmahera veselības stāvoklis nav mainījies - tas joprojām ir "stabils, bet kritisks".

Jau vēstīts, ka izmeklētāju rokās nonākusi pie Šūmahera galvas piestiprinātā kamera, kas fiksējusi kritiena brīdī notikušo.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfējis 91 reizi.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Arcani 6.janvāris 2014 20:17
12 1 Atbildēt

Šūmahera raksturojums: 1994.g. Sanmarīno GP pjedestāls (Rolands Racenbergers nositās 1994.g. Sanmarīno GP kvalenē, bet Airtons Senna šī paša GP sacīkstē) – šūmahers gardi smejas un līksmo par savu uzvaru, māj ar cepuri skatītājiem, rāda uz augšu paceltu īkšķi utt...

Sacīkstes laikā (38.apļa laikā (20 apļus pirms sacīkstes finiša) leģendārais komentētājs Marejs Volkers un viņa kolēģis visiem skatītājiem paziņo: "It's news from the hospital... Ayrton Senna is in an extremely grave condition."

Bet šūmaheram acīmredzami netraucē līksmot un smaidīt ne Racenbergera nāve, ne Sennas "extremely grave condition" (par Sennas oficiālo nāves laiku jau vakarā tiek apstiprināts 2:17 p.m. local time, tādējādi viņa nāves ātrāka neizziņošana bija tikai ar vienu nolūku - nepieļaut, lai sacīkstes tiktu pārtrauktas un Bernijs nezaudē naudas žūksni par TV translāciju). Cilvēka dzīvei F1 pasaulē bija mazāka vērtība, nekā TV šovam. Show must go on... Tomēr šūmahera līksmībai uz 1994.g. Sanmarīno GP pjedestāla nav nekāda attaisnojuma!!!

La_enjambrazon 6.janvāris 2014 20:19
11 0 Atbildēt

šūmja nekaunība nav noslēpjama. Gan viņa nožēlojamais manevrs pret Hilu 1994.g. pēdējā posmā, gan pret Vilinēvu 1997.g. pēdējā posmā to atkal un atkal apstiprina. šūmim ir pilnīgi vienaldzīgas divu pilotu nāves, šūmis tik svin savu uzvaru un koķetē ar skatītājiem!

aizejošais 7.janvāris 2014 20:14
2 0 Atbildēt

kas ir, qwerty? Ja cilvēks ir sasitis galvu, tad viņš automātiski paliek par labāku cilvēku?

Man nekas nav pret Šūmaheru, lai veseļojas, kaut gan izskatās, ka izredzes vājas.

Žēl tikai, ka tagad pie lielā zvana vilks trases saimniekus - par to ka Šūmahers reiz tomēr pārvērtēja savus spēkus un sasita galvu diez vai ir kāds cits vainīgs...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti