Prezentēts Londonas taksometra pēctecis (+ foto) 7

 

Nissan NV200 London Cab Foto: Publicitātes foto

iAuto | 7.janvāris 2014 8:06

Kompānija „Nissan” nodemonstrējusi kompaktā minivena „NV200” sērijveida modeli, kas paredzēts kā nomaiņa klasiskajam, tik ļoti pierastajam, taču morāli novecojušajam melnajam Londonas taksometram jeb „Black Cab.”

„NV200 London Cab” aprīkots ar 1,6 litru benzīna motoru un automātisko pārnesumkārbu, kas uz 100 km patērēs vidēji 7 litrus degvielas. Tas nav daudz, taču „Nissan” plāno vēl videi draudzīgāku modeli – „NV200” taksometra elektrisko modifikāciju, ko sola sagatavot līdz 2015.gadam.

Nissan NV200 London Cab Foto: Publicitātes foto

„NV200 London Cab” dizainu izstrādājusi tā pati komanda, kas nodarbojās ar krosoveru „Juke” un „Qashqai” dizaina radīšanu. Jaunajam Londonas taksometram saglabātas tā galvenās atšķirības pazīmes – melnā virsbūves krāsa un masīvais radiatora režģis ar apaļajiem galvenajiem lukturiem. Turpat, kur agrāk – jumta priekšpusē virs vējstikla, novietota taksometra atpazīšanas zīme, ko tagad izgaismo spožas LED diodes.

Nissan E-NV200 London Cab Foto: Publicitātes foto

Taksometrs izstrādāt, ņemot vērā organizācijas TFL („Traffic for London”) rekomendācijas. Automobiļa apgriešanās rādiuss ir tikai 7,6 metri, bet salons pielāgots tā, lai to bez pūlēm varētu izmantot arī cilvēki, kas spiesti pārvietoties ratiņkrēslos.

„Nissan NV200 London Cab” ražošana sāksies 2014.gada decembrī, cena – 30 tūkstoši britu mārciņu (36 700 eiro).

Nissan E-NV200 London Cab Foto: Publicitātes foto

 

 
Visi komentāri
 
Māris kas bijis Londonā 7.janvāris 2014 8:58
0 0 Atbildēt

Nissan jau drošvien labas tehnoloģijas, bet šo dizaineru "komandu" gan derēja vismaz rokudzelžos uz laiku saslēgt par tām šausmām kas uz ceļiem parādās!!

aansis 7.janvāris 2014 9:00
0 0 Atbildēt

Kā tad tā... Japāņiem jātaisa Britu takši? Kur tad Rover un Jaguar? :D

Izskatās, ka ne mēs vieni esam ražošanu izsaimniekojuši :)

GB12 7.janvāris 2014 9:17
0 0 Atbildēt

Rover ir bankrotējis (pārpirka ķīnīzeri un tirgo ar Roewe zīmolu), Jaguar pieder indiešiem... :) Faktiski, šis te Nissan, ko, cik nopratu, ražos Sanderlendā, turpat kur džūkus, kaškajus, notes... līdz ar to viņu tiesības ražoties kā Londonas takšiem ir tieši tādas pašas kā tevis pieminētajiem ražotājiem.

aansis 7.janvāris 2014 10:01
0 0 Atbildēt

Vispār jau uz retoriski ironiskiem jautājumiem atbildes nav jāsniedz :)

Bet ja tomēr... Tad derētu vismaz pareizas... Rover NAV bankrotējis, IR pārpirkts un NAV "ķīnīzeru". Zīmols nekādi nevar bankrotēt, bet to var pārpirkt, ko pēdējie ir izdarījuši indieši!

Roewe ir uz MG Rover grupas tehnoloģijām bāzēts "ķīnīzeru" zīmols, kas izveidots pēc neveiksmīga mēģinājuma tikt pie Rover zīmola, kurš savukārt pieder Tata pārpirktajai Jaguar Land Rover grupai.

Bet tas nemaina faktu, ka Briti ir pakāsuši ne vien impēriju, bet arī savu autoražošanu ;)

GB12 7.janvāris 2014 14:35
0 0 Atbildēt

Labi labi, nebur drāmu... uz to pusi jau arī bija domāts, bet kopumā atzīstos dezinformācijas sniegšanā un pazemīgi atvainojos... :)

Bet tas nemaina faktu, ka britu takšus taisīs briti, nevis japāņi... :)

aansis 7.janvāris 2014 15:51
0 0 Atbildēt

Neburšu... :)

Tas nemaina faktu, ka pakistānieši taisīs japāņu auto britu zemē :P

GB12 7.janvāris 2014 9:13
0 0 Atbildēt

ārprāc

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti