Opel Saragosā uzsāk jaunā Meriva modeļa ražošanu (+ foto)

 

Foto: Opel

Opel Media | 16.janvāris 2014 12:31

Šī ir liela diena Opel rūpnīcai Saragosā, Spānijā, – pirmais jaunā, uzlabotā Meriva modelis, kas ir vēl efektīvāks, pievilcīgāks un funkcionālāks nekā jelkad agrāk, ir noripojis no Figueruelas rūpnīcas montāžas līnijas. Antonio Kobo (Antonio Cobo), Spānijas General Motors rīkotājdirektors, kopā ar rūpnīcas gados jaunāko un vecāko darbinieku no montāžas līnijas nobrauca pirmo jauno Opel ergonomikas čempiona modeli.

Papildu tā unikālajam daudzpusīgumam, Opel mazais vienapjoma automobilis tagad izceļas arī ar tā atsvaidzināto, izteikto dizainu un daudz dažādu modernāko tehnoloģiju, kas vēl vairāk uzlabo komforta un efektivitātes līmeni. Modelim pieejams arī pilns Euro 6 normām atbilstošo dzinēju spektrs, kurā ietverts arī jaunākās paaudzes 1,6 CDTI – klusākais un efektīvākais agregāts savā klasē. Savukārt Opel IntelliLink informācijas un izklaides sistēma ar uzlaboto darbības ātrumu un funkcionalitāti lieliski integrē viedtālruņa funkcijas automobilī.

Foto: Opel

2003. gadā savu debiju piedzīvoja pirmās paaudzes Opel Meriva, radot mazo vienapjoma automobiļu segmentu un uzstādot daudzpusīguma standartus, kas tādā veidā tika padarīti pieejami plašākai publikai. Otrās paaudzes modelis 2010. gadā šos standartus pacēla vēl neredzētos augstumos, piedāvājot inovatīvas iezīmes, kas ne tikai uzlabo daudzpusīgumu, bet arī ergonomiku – pretējos virzienos veramo durvju sistēma FlexDoors, kas krietni atvieglo iekļūšanu un izkļūšanu no automobiļa, daudzējādi pielāgojamā aizmugurējo sēdekļu sistēmaFlexSpace, izsmalcinātie ergonomiskie priekšējie sēdekļi, dažnedažādie sīklietu uzglabāšanas un novietņu risinājumi, kā arī Opel unikālā aizmugurējā bamperī pilnībā integrētā FlexFixvelosipēdu pārvadāšanas sistēma. Šīs revolucionārās iezīmes, kas pašreizējo Meriva modeli padara par ergonomikas čempionu un kuru lietderību augstu novērtē arī neatkarīgie veselības eksperti, kopā ar paaugstināto sēdpozīciju ir automobiļa panākumu pamatā.

Foto: Opel

 Klientu apmierinātības un kvalitātes paraugs

 Meriva ir arī iespaidīgs paraugs drošības, kvalitātes un klientu apmierinātības ziņā. Jaunais modelis saglabā sava priekšgājēja iegūto Euro NCAP piecu zvaigžņu maksimālo novērtējumu. Papildu tam, pagājušā gada decembrī publiskotajā TÜV 2014. gada ziņojumā, kas balstīts uz aptuveni astoņu miljonu dažādu veidu un zīmolu lietoto spēkratu vispārējo pārbaužu rezultātiem, Opel Meriva tika atzīts par automobili ar vismazāko defektu daudzumu. Divu līdz trīs gadu veco automašīnu kategorijā, kurā TÜV pārbaudēs Meriva pārsvarā pārstāvēja otrās paaudzes ergonomikas čempiona modeļi, tas pārspēja visus Mazda, Toyota, Porsche, BMW un Audi modeļus un kļuva par kopumā kvalitatīvāko pasažieru automobili Vācijā.

Foto: Opel

Tādā veidā tika nopelnīts TÜV Zelta sertifikāts. Turklāt Meriva modeli novērtē ne tikai TÜV profesionāļi un eksperti kopumā, bet arī paši automobiļa lietotāji – J.D. Power klientu apmierinātības pētījumāVOSS (Vehicle Ownership Satisfaction Study – transportlīdzekļu īpašnieku apmierinātības pētījums) daudzpusīgais minivens konkurentus atkal atstāja aiz muguras un finišēja pirmajā vietā, iegūstot apbrīnojamu 80,6 % atzīmi. Tirgus izpētes institūts J.D. Power and Associatespēta automašīnu īpašnieku, kuriem ir attiecīgā automobiļa vismaz divu gadu lietošanas pieredze, apmierinātību ar saviem spēkratiem.

Foto: Opel

 Jaunais Meriva modelis ir pieejams ar jauna spektra benzīna, LPG un dīzeļdegvielas dzinējiem, kas jau šobrīd atbilst nākotnes Euro 6 emisiju standartiem. Tie stāsies spēkā 2015. gada septembrī.

Foto: Opel

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 15

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti