Renault Twingo: jauns skatījums uz pilsētas auto (+ foto)

 
Renault | 14.februāris 2014 15:09

Divus gadu desmitus pēc revolūcijas mazo auto segmentā,  uzņēmums Renault ar pirmās paaudzes Twingo ir atklājis jaunu skatījumu uz atzīto pilsētas auto. Zīmola inženieri un dizaineri sāka no nekā un guva iedvesmu no oriģinālajiem Twingo un Renault 5. Rezultāts ir jauns, inovatīvs, ātrs auto, ar kuru ir patīkami braukt.

Foto: Publicitātes attēls

Projekts, kas veidots sadarbībā ar Daimler

2008. gadā Renault inženieri un dizaineri nolēma radīt nākamās paaudzes Twingo ar mērķi no jauna atmodināt inovatīvo garu, kas bija tik ļoti raksturīgs 1992. gada Twingo. Tas bija patiess izaicinājums, bet mērķi tika uzstādīti augsti, lai saglabātu modeļa ikonas filosofiju, kas kļuvusi par Renault radošā rakstura simbolu.
Mērķis bija radīt vēl ietilpīgāku un ātrāku pilsētas auto par spīti tā mazajam izmēram, un tā radās doma par aizmugurē novietotu dzinēju, neskatoties uz augstākām izmaksām.

Renault guva iedvesmu no Daimler, kas tolaik eksperimentēja ar nākamās paaudzes divvietīgo un četrvietīgo Smart versiju. Pēc sākotnējām sarunām 2010. gadā abi uzņēmumi noslēdza stratēģisku savstarpējās sadarbības līgumu, dodot zaļo gaismu kopīgai jaunā Twingo un nākamo divvietīgo un četrvietīgo Smart versiju attīstībai.

Foto: Publicitātes attēls

Aizmugurē novietots dzinējs ātrākai un precīzākai vadībai un plašākam salonam

Dzinēja novietošana aizmugurē ir liels pluss mazam pilsētas auto, jo tiek atbrīvots tā priekšgals un ievērojami uzlabots pagrieziena loks. Turklāt jaunais Twingo ir pārsteidzoši manevrējams tikai ar pāris stūres pagriezieniem apbūvētās teritorijās un stāvvietās.

Apvienojot mazāku bloku un riteņu izvietojumu auto tālākajos stūros, aizmugurē izvietotais dzinējs atbrīvo salona telpu, tajā pašā laikā jaunais Twingo var lepoties ar garenbāzi un ietilpīgu salonu, kas vairāk raksturīgs nākamā segmenta modeļiem.

Pateicoties veiklajai un precīzajai vadībai, ietilpīgajam salonam un mazajam priekšgalam, jaunais Twingo sniedz tās pašas priekšrocības, kuras sākotnējo Twingo padarīja par hītu 1992. gada Parīzes auto šovā.

Foto: Publicitātes attēls

Krāsaina personība

Līdzinoties Twin'Z un Twin'Run auto koncepcijai, ko Renault prezentēja 2013. gadā, jaunais Twingo izstaro pārliecinošu auto personību. Līdzīgi kā tā priekštecis, jaunais Twingo ir pieejams četrās dzīvīgās krāsās (gaiši zilā, baltā, dzeltenā un sarkanā), kas ir nepārprotama pazīme, ka Twingo gars ir atgriezies!

Citas raksturīgās iezīmes ir spēcīgi ietekmējis Renault 5, tai skaitā jaunā Twingo aizmugurējā stikla slīpumu un sānu izvirzījumus, kas atgādina Renault 5 Turbo ar aizmugurē novietoto dzinēju, kas savā laikā bija ļoti populārs.

Auto priekšgalā ir izmantots jaunais zīmola stils, tai skaitā izvirzītais Renault logotips uz melna fona. Jaunā Twingo izteiksmīgo „skatienu” paspilgtina lielie priekšējie lukturi, virs kuriem ir izvietoti pagriezienu rādītāji, kā arī LED dienas gaismas, kas apvieno augstās tehnoloģijas un atgādina modeļa priekšgājējus. Jaunā Twingo dizaina līnijas atstāj jautru, tomēr robustu iespaidu, kamēr mazā auto dzīvīgā personība tiek izcelta ar uzreiz pamanāmo apgaismojumu.

Foto: Publicitātes attēls

Jaunā Twingo plašās stikla lūkas oriģinalitāte piešķir modernu izskatu aizmugures dizainam, kamēr lukturi ir dabisks aizmugures pagarinājums.

Jaunā pilsētas auto piecu durvju konstrukcija, pirmā šī modeļa vēsturē, padara to vēl daudzpusīgāku.
Turklāt jaunajam Twingo ir elementi, par ko jāpateicas tā „radinieka”, jaunā Clio, labajiem panākumiem. Tas ir izsmalcinātais profils, noslēptie aizmugurējo durvju rokturi, kā arī virkne personisku iezīmju, pateicoties virsbūves krāsām un pielāgojamiem ārējiem elementiem — durvju spoguļiem, sānu durvju aizsargiem un uzlīmēm. Četras virsbūves krāsas un pielāgojamie elementi nozīmē to, ka jaunā Twingo āriene var mainīties no sievišķīgas uz vīrišķīgu, no pilsētvides līdz pat sportiska tipa auto.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti