Pastnieks varēs atslēgt Tavu Volvo, lai piegādātu paciņu 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.februāris 2014 12:15

Zviedrijas autobūves kompānija "Volvo Cars Corp." ceturtdien paziņoja, ka izstrādā sistēmu, lai nodrošinātu internetā pasūtīto preču piegādi tieši uz klientu automašīnām, nevis viņu mājām.

Uzņēmums norādīja, ka ir radījis vienreizējas izmantošanas digitālu atslēgu, kuru pasta vai piegādes kompānijas varēs izmantot, lai atrastu un atslēgtu automašīnu.

Šī sistēma "nodrošinās iespēju patērētājiem saņemt piegādes tieši uz savām automašīnām, lai arī kur viņi atrastos," vēsta "Volvo Cars". "Ar viedtelefona vai planšetdatora palīdzību īpašnieks tiks informēts, kad piegādes uzņēmums vēlēsies piegādāt vai kaut ko paņemt no automašīnas."

Tad automašīnas īpašnieks varēs pieņemt sūtījumu un izsekot, kad automašīna tiek atslēgta.

Šī tehnoloģija būtu risinājums cilvēkiem, kuri ir kustībā un kuriem nepieciešams saņemt sūtījumus prom no mājām vai biroja.

"Volvo Cars" norāda, ka neizdevušās piegādes kurjeru uzņēmumiem katru gadu izmaksā aptuveni vienu miljardu eiro, ņemot vērā izdevumus atkārtotu piegāžu dēļ.

Kompānija pavēstīja, ka šī tehnoloģija jau tikusi izmēģināta ar 100 cilvēku līdzdalību, no kuriem 86% norādījuši, ka tā ietaupījusi viņiem laiku.

"Volvo Cars" jauno tehnoloģiju prezentēs izstādē "Mobile World Congress" 24. un 25.februārī.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ervains91 23.februāris 2014 15:47
3 2 Atbildēt

Ha, norādu ka man paciņu vajag manā a/m, bet tajā brīdī, kad kurjers gatavojas man to piegādāt, es ar mērkaķa ātrumu pārvietojos pa teritoriju (valsti), tad sanāktu kā pakaļdzīšanās.

Un, ja Mums ir mašīna, tad parasti tā ir pie majas, darba vai kustībā.

Krotow 24.februāris 2014 15:26
2 0 Atbildēt

Vēl jau nav teikts, vai pēc paciņas piegādāšanas pastnieks neaizmirsīs tavu auto arī aizslēgt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti