Jaunais Opel ADAM S: mazauto gatavs uguņot (+ foto) 1

 
Opel Media | 4.marts 2014 10:13

Moderns, pielāgojams un pavedinoši sportisks – jaunais un jaudīgais ADAM S gozējas Opel stilīgā mazauto saimes priekšgalā. 110 kW/150 ZS 1,4 litru ECOTEC turbodzinējs, sporta piekare, OPC bremžu sistēma un izteiksmīgais „Red ’n Roll” stils veido nevainojamu dizaina un braukšanas baudījuma kombināciju. ADAM S būs saimes vadošais sērijveidā ražotais modelis, kopējo spektru papildinot ar izteiksmīgu jaudu un jau labi zināmajiem ADAM atribūtiem – labāko savienojamību mazauto tirgū un nepārspējamām individualizācijas iespējām. Savu pasaules pirmizrādi tas piedzīvos 84. Ženēvas Starptautiskajā auto izstādē.

Opel Adam S Foto: Publicitātes foto

Mazauto ar turbo

110 kW/150 ZS jaudīgā un ar 220 Nm maksimālo griezes momentu apveltītā ADAM S jaunās versijas 1,4 litru ECOTEC turbodzinējs nodrošina īpašu jaudu, pārsniedzot 100 ZS uz darba tilpuma litru. Šis turbodzinējs, kas atvasināts no ADAM esošā četrcilindru agregāta, bet attīstīts ekskluzīvi tieši ADAM S modelim, rūpējas par augstu veiktspēju un nodrošina par 50 % vairāk ZS un 70 % lielāku griezes momentu nekā iepriekš minētais dabīgās vilkmes priekšgājējs. Ar sešpakāpju manuālo transmisiju ekipēta modeļa maksimālais ātrums ir 220 km/h.

ADAM S 1,4 litru turbodzinējam ir dubultais maināmais gāzu sadales fāzu mehānisms, kas ļauj mainīt vārstu atvēršanās laiku, un turbokompresors, kas integrēts izplūdes kolektorā, tādējādi samazinot konstrukcijas masu un gabarītus. Pie masas samazināšanas pasākumiem vēl jāpiemin čuguna bloks ar doba rāmja struktūru, doba lējuma sadales vārpstas un plastikāta ieplūdes kolektors. Automobilis, protams, ir aprīkots arī ar Start/Stop tehnoloģiju, bet dzinējs jau tagad atbilst nākotnes Euro 6 emisiju standartiem.

Papildu jauda nodrošina tikai nelielu daļu šī mazauto pievilcības – ADAM S arīdzan ir īpaši veidota paaugstinātas izturības šasija, kas radīta speciāli šim modelim, kā arī tieša un precīza stūre. Tāpat izstādē Opel stendā varēs aplūkot, kādā veidā ticis palielināts šī automobiļa bremzēšanas spēks – modelis ir aprīkots ar augstas veiktspējas OPC 'S’ Red Brakes, kuras priekšā ietver 16 collu diskus, bet aizmugurē15 collu diskus ar sarkanām skavām. Savukārt 18 collu riteņi ekipēti ar 225/35 R 18 riepām.

Opel Adam S Foto: Publicitātes foto

Unikālais „Red ’n Roll” dizains

ADAM S Ženēvas auto izstādē sniegs ieskatu modeļa būtiskākajās iezīmēs. Tā sarkanā virsbūves krāsa ir saskaņota ar jumta tumši pelēko toni, bet aizmuguri rotā īpašs jumta spoileris; logo stienis uz priekšējās restes un sānu spoguļu korpusi veidoti sportiskā grafītmelnā krāsā. Modeļa izskatu papildina arī priekšējais spoileris, sānu sliekšņu moldingi un aizmugurējā bufera izgriezums ar izteiksmīgu izpūtēja uzgali.

Salonā atrodas Recaro Performance sēdekļi ar Morrocana un ādas apdari, bet viscaur manāms unikālais ADAM S „Red ’n Roll” dizains. Tā pakete ietver ar sarkanu ādu apvilktu stūri, ātrumpārslēga un stāvbremzes sviras, kā arī sarkanus un baltus akcentus instrumentu panelī un uz durvīm. Šīs izsmalcinātās detaļas nodrošina vēl plašākas individualizācijas iespējas.

Opel Adam S Foto: Publicitātes foto

Tāpat ADAM S, kura ražošanu plānots uzsākt tuvākajā laikā, aprīkojumā ietilpst arī melns aizmugurējā stikla tonējums, LED dienasgaismas lukturi un aizmugurējie gabarītuguņi, elektroniskā klimata kontrole un, daudzus apbalvojumus ieguvusī, izsmalcinātā Opel IntelliLink sistēma, kas nodrošina izcilu savienojamību un aplikāciju pieejamību. Šī informācijas un izklaides sistēma ir pilnībā savienojama ar pēdējās paaudzes viedtālruņiem, kuros izmantotas Android vai Apple iOS operētājsistēmas. Tā nodrošina arī USB unBluetooth savienojamību, kā arī audio straumēšanu. Sistēma ietver 7 collu augstas izšķirtspējas skārienjutīgo ekrānu un septiņus skaļruņus. Opel IntelliLink sistēma ADAM automobilī ļauj izmatot tādas aplikācijas kā navigācijas BringGo un mūzikas Stitcher un TuneInApple iOS ierīču integrēšana sistēmā nodrošina arī Siri 'Eyes Free' balss vadības pieejamību. IntelliLink ir droša un viegli lietojama tehnoloģija, kas ADAM padara par vislabāk savienojamo mazauto visā tirgū.

Opel Adam S Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 4.marts 2014 10:31
0 0 Atbildēt

Gatavs rūsēt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti