Toyota ūdeņraža auto ieradīsies 2015.gadā (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 30.jūnijs 2014 7:58

"Toyota" videi draudzīgais automobilis "FCV" ("Fuel Cell Vehicle"), kura pamatā ir degvielas šūnu tehnoloģija, kļūs pieejams 2015.gadā.

"Toyota FCV" sērijveida modelis maz atšķiras no 2013.gada nogalē nodemonstrētā koncepta. Automašīnai ir gaismas diožu galvenie lukturi, vertikālas LED dienas gaitas lukturu virtenes, masīvs priekšējais buferis un bagāžnieka vāks ar horizontālu stopsignāla sekciju.

Foto: Publicitātes foto

Sedanam iebūvēta 136 ZS jaudīga hibrīda iekārta ar degvielas šūnu tehnoloģiju, kas ķīmiskas reakcijas procesā izstrādā enerģiju, lai darbinātu elektromotoru. Šādam automobilim izplūdes gāzu vietā izdalās ūdens. "FCV" ir apgādāts ar divām ūdeņraža tvertnēm, kuras var uzpildīt trīs minūšu laikā un nobraukt ar šo krājumu aptuveni 500 kilometru. No vietas līdz 100 km/h FCV var paātrināties desmit sekunžu laikā.

Foto: Publicitātes foto

Videi draudzīgā modeļa pārdošana Japānā sāksies nākamā gada aprīlī un pie vietējiem dīleriem tas maksās aptuveni septiņus miljonus jēnu (68 700 ASV dolāru). Tā paša gada vasarā ūdeņraža auto kļūs pieejams arī Ziemeļamerikas un Eiropas pircējiem un, kā ziņo ražotājs, prioritāte tiks nodrošināta reģioniem, kur jau izvērts ūdeņraža uzpildes staciju tīkls.

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd degvielas šūnu konstrukcijas modeli ar nosaukumu "FCX Clarity" piedāvā "Honda," bet pie līdzīgas koncepcijas modeļiem strādā "Suzuki," "Daimler," "Ford" un "Nissan."  

Foto: Publicitātes foto

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 1.jūlijs 2014 17:37
1 0 Atbildēt

Nekā no tevis nosauktā. Tas nav ne lēti, ne draudzīgi videi, ne ērti. Lētāk un draudzīgāk ir uzlādēt elektroauto. Ūdeņražauto ir reklāmas triks, jo ja vien nedzīvo Islandē, tad ūdeņradi lētāk ir iegūt no naftas, kas ir bezjēdzīgi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti