Toyota ūdeņraža auto ieradīsies 2015.gadā (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 30.jūnijs 2014 7:58

"Toyota" videi draudzīgais automobilis "FCV" ("Fuel Cell Vehicle"), kura pamatā ir degvielas šūnu tehnoloģija, kļūs pieejams 2015.gadā.

"Toyota FCV" sērijveida modelis maz atšķiras no 2013.gada nogalē nodemonstrētā koncepta. Automašīnai ir gaismas diožu galvenie lukturi, vertikālas LED dienas gaitas lukturu virtenes, masīvs priekšējais buferis un bagāžnieka vāks ar horizontālu stopsignāla sekciju.

Foto: Publicitātes foto

Sedanam iebūvēta 136 ZS jaudīga hibrīda iekārta ar degvielas šūnu tehnoloģiju, kas ķīmiskas reakcijas procesā izstrādā enerģiju, lai darbinātu elektromotoru. Šādam automobilim izplūdes gāzu vietā izdalās ūdens. "FCV" ir apgādāts ar divām ūdeņraža tvertnēm, kuras var uzpildīt trīs minūšu laikā un nobraukt ar šo krājumu aptuveni 500 kilometru. No vietas līdz 100 km/h FCV var paātrināties desmit sekunžu laikā.

Foto: Publicitātes foto

Videi draudzīgā modeļa pārdošana Japānā sāksies nākamā gada aprīlī un pie vietējiem dīleriem tas maksās aptuveni septiņus miljonus jēnu (68 700 ASV dolāru). Tā paša gada vasarā ūdeņraža auto kļūs pieejams arī Ziemeļamerikas un Eiropas pircējiem un, kā ziņo ražotājs, prioritāte tiks nodrošināta reģioniem, kur jau izvērts ūdeņraža uzpildes staciju tīkls.

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd degvielas šūnu konstrukcijas modeli ar nosaukumu "FCX Clarity" piedāvā "Honda," bet pie līdzīgas koncepcijas modeļiem strādā "Suzuki," "Daimler," "Ford" un "Nissan."  

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 30.jūnijs 2014 9:43
0 0 Atbildēt

Izskatās pēc vaļa sū...

Maris 30.jūnijs 2014 11:45
0 0 Atbildēt

Man gan patīk

Pauls 30.jūnijs 2014 13:44
0 2 Atbildēt

Beidzot reāls info par to ka tuvā nākotnē (2015) varēsim braukt lētāk, videi draudzīgāk un ērtāk!

Toy 30.jūnijs 2014 13:50
0 0 Atbildēt

ne jau mēs - norvēģi gan. ir dzirdēts, ka tur jau pāris gadus tirgo Honda šūnu auto, ir pāris uzpildes staciju, apmācīti servisa darbinieki utt. Lēts prieks gan tas nebūs un vēl būs jāpadomā ko ņemt - elektrisko Tesla vai šito brīnumu.

Kanibaals 1.jūlijs 2014 17:37
1 0 Atbildēt

Nekā no tevis nosauktā. Tas nav ne lēti, ne draudzīgi videi, ne ērti. Lētāk un draudzīgāk ir uzlādēt elektroauto. Ūdeņražauto ir reklāmas triks, jo ja vien nedzīvo Islandē, tad ūdeņradi lētāk ir iegūt no naftas, kas ir bezjēdzīgi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti