Opel jauno dzinēju sērijveida ražošanu uzsāk Ungārijā 1

 

Foto: Publicitātes foto

Opel | 17.jūlijs 2014 9:45

Opel viceprezidenta Joahima Košnikes un Ungārijas Ārlietu un ārējo ekonomikas jautājumu valsts sekretāra Petera Szijarto klātbūtnē ceremoniāli sākta mazā tilpuma (1,0 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbo) benzīna dzinēju saimes sērijveida ražošana jaunākajā un modernākajā Opel rūpnīcā Sent-Gothardā Ungārijas rietumu daļā. Jaunā dzinēju rūpnīca spēj ražot trīs dažādas dzinēju saimes vienlaicīgi uz viena un tā paša konveijera, piedāvājot plašu motoru spektru jaunajiem Opel modeļiem.

„Sent-Gothardas Flex rūpnīca spēlē nozīmīgu lomu mūsu produktu stratēģijā. No šī līdz 2018. gadam pārdošanā nonāks 27 jauni Opel modeļi un 17 jauni dzinēji, liela daļa no jaunajiem dzinējiem tiks ražoti tieši šeit,” atklāj Opel viceprezidents Joahims Košnike. „Mēs apliecinām, ka Opel ir atgriezies. Opel dodas iekarot. Mūsu modeļu ofensīva rit pilnā sparā, un izcili dzinēji ir svarīga kopējā plāna daļa.”

Košnike pastāstīja arī par kompānijas ilgtermiņa stratēģiju: „Mēs nospraužam skaidrus mērķus, kas sniedzas līdz pat 2022. gadam. Mūsu pirmais mērķis ir no trešās vietas Eiropas vieglo auto tirgū nonākt otrajā vietā. Mēs tiecamies sasniegt šo mērķi 2022. gadā ar tirgus daļu 8 % apmērā Eiropā un 10 % apmērā Vācijā.”

Ungārija ir viena no 11 valstīm, kurās Opel ir palielinājis tirgus daļu 2014. gada pirmajā pusē. Opel Ungārijā ne vien ir bijis līderis vieglo auto tirgū trīs gadus pēc kārtas, bet arī gada pirmajā pusē ir palielinājis savus pārdošanas apjomus par 68 % šajā valstī. Tas ir vairāk nekā divas reizes straujāk kā tirgus vidējais pieaugums un nodrošina tirgus daļu virs 13 %, kā arī pārliecinoši ļauj Opel ieņemt pirmo vietu kopējā tirgū Ungārijā.

Rūpnīcas vadītājs Tamass Solts (Tamás Solt) stāsta: „Pagājušajā gadā mūsu vecajā ēkā, ražojot galvenokārt 1,6 115 ZS dzinējus, mēs saražojām 354 000 dzinēju un tikai 15 000 bija Flex produkti. Salīdzinājumam – šajā gadā no 400 000 dzinējiem 100 000 būs Flex dzinēji. Nākamgad vairāk nekā puse no 500 000 dzinējiem būs Flex produkti.”

Jaunajā Sent-Gothardas Flex rūpnīcā tika ieguldīti 700 miljoni eiro, radot iespēju ražot pat 600 000 dzinēju gadā. Rūpnīcas modernās tehnoloģijas padara to par vienu no pielāgojamākajām automobiļu ražošanas rūpnīcām pasaulē, kas ir spējīga ražot trīs dažādas dzinēju saimes uz viena un tā paša konveijera. Opel jaunais 1,6 benzīna turbo dzinējs, 1,6 dīzeļa turbo dzinējs un tagad arī jaunais maza tilpuma benzīna dzinējs tiek ražoti tieši šeit. Šo jauno dzinēju raksturīgās iezīmes ir augsta veiktspēja, zems emisiju līmenis, kā arī izcili līdzena darbība un ļoti zems trokšņu līmenis.

Trīs cilindru 1,0 turbo dzinējs ar 115 ZS ir tikai pirmais maza tilpuma benzīna dzinējs no saimes, kas iekļaus sevī dažādus pielāgojumus starp 1,0 un 1,4 litru tilpumu. 115 ZS dzinējs debitēs jaunajā Opel mini krosoverā Adam Rocks, kā arī tas būs pieejams jaunajā Corsa modelī, kas tirgū nonāks šī gada beigās. Piektās paaudzes Corsa modelim jaunajam trīs cilindru dzinējam būs arī 90 ZS versija.

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 18.jūlijs 2014 10:07
0 0 Atbildēt

Prieks par ungāru tautu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti