Jaunu auto tirdzniecība Igaunijā janvārī-martā pieaug par 13,3% 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.aprīlis 2016 6:57

Igaunijā janvārī-martā pārdotas 5428 jaunas automašīnas, kas ir par 13,3% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī, liecina Igaunijas autotirgotāju un servisa kompāniju asociācijas AMTEL apkopotie dati.

Martā vien Igaunijā pārdota 2021 jauna automašīna, kas bija par 3,9% vairāk nekā šajā mēnesī pērn.

Visvairāk Igaunijā martā pārdotas mazās vidējās un vidējās klases automašīnas, kur pārdoto jauno spēkratu skaits sasniedza attiecīgi 523 un 368 automašīnas. Martā 121 automašīna Igaunijā pārdota eksportam.

Visvairāk pagājušajā mēnesī Igaunija pārdotas jaunas "Toyota" automašīnas - 349 -, kam sekoja "Škoda" ar 213 pārdotām vienībām un "Nissan" ar 198 pārdotām automašīnām.

No automašīnu modeļiem populārākais Igaunijā martā bija "Nissan Qashqai" ar 119 mēneša laikā pārdotām automašīnām, kam sekoja "Škoda Oktavia" ar 89 pārdotiem spēkratiem un "Toyota Avensis" ar 75 pārdotām automašīnām.

Mēneša laikā Igaunijā pārdeva 14 automašīnas ar elektrisko dzinēju.

Komerciālo automašīnu pārdošanas apmērs martā saglabājās gada līmenī un tika pārdoti 545 komerciālie transportlīdzekļi, kas ir par diviem spēkratiem vairāk nekā pērn trešajā mēnesī.

Komerciālo automašīnu segmentā Igaunijā iecienītākās martā bija "Citroen" automašīnas ar 71 pārdotu vienību, kā arī "Peugeot" un "Renault" - martā pārdotas attiecīgi 58 un 16 šo zīmolu automašīnas.

Kravas automašīnu segmentā populārākie bija "Volvo" un "Scania" ar attiecīgi 31 un 16 mēneša laikā pārdotām automašīnām.

 
Visi komentāri
 
LMT 11.aprīlis 2016 16:38
0 0 Atbildēt

Kas par piesiešanos igauņiem??? Labāk būtu rakstījuši par jaunumiem krievijas autopromā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti