Pēdējais "Lancer Evolution" aiziet labdarībai (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 19.septembris 2016 7:09

Pēdējais "Mitsubishi Lancer Evolution" eksemplārs "Ebay" izsolē pārdots par 74 600 dolāriem, kas tiks ieskaitīti labdarības fondā.

Pēc 24 gadus ilga dzīves cikla desmit paaudzēs "Mitsubishi" nolēmis likt punktu sportiskā četrdurvju sedana "Mitsubishi Lancer Evolution" ražošanai. ASV tirgum aiziet pēdējie 1600 eksemplāri "Final Edition" versijā, bet pats pēdējais "Evo" pārdots "Ebay" izsolē par 74 600 dolāriem, divkārt pārsniedzot pēdējās paaudzes ASV tirgus cenu ($ 37 995). Iegūtie līdzekļi tiks atdoti labdarības organizācijai, kas palīdz maznodrošinātiem cilvēkiem.

"Lancer Evolution X Final Edition" jau no rūpnīcas tiek piegādāts ar melnu alumīnija jumtu, melni mirdzošiem bamperiem un "Enkei" 18 collu riteņiem. Sedana salonā atrodama plāksnīte ar eksemplāra kārtas numuru (0-1600), bet mērinstrumentu paneli grezno speciāla animācija, kas atgādina par 24 Evolūcijas gadiem.

Tie patiešām bija vareni, it sevišķi deviņdesmitie, kad "Lancer" pārsteidza jau ar pirmo modeli, piedāvājot vēl nebijušas izjūtas ar 250 Zs motoru, pilnpiedziņu un tikai 1,2 tonnu pašmasu.

Pēdējā paaudzē Ziemeļamerikas "Lancer Evolution" tika piegādāts ar 295 Zs (407 Nm) divlitru četru cilindru turbo, bet "Final Edition" var dižoties ar 307 Zs un 413 Nm. Komplektā arī ātras darbības piecu pakāpju pārnesumkārba un pilnpiedziņa ar trīs dažādiem vilkmes sadales režīmiem, tāpat kā "Brembo" bremžu elementi priekšējai asij,  centrālais diferenciālis, "Eibach" atsperes un "Bilstein" amortizatori.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 19.septembris 2016 8:54
4 0 Atbildēt

Ko nu? Kas tālāk? Žēl... :(

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti