Elektriskā “Dacīte” var nobraukt tikpat, cik "Tesla" 11

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 28.oktobris 2016 6:52

Rumānijas "Prime Motors" nodemonstrējusi "Dacia Logan" elektrisko modifikāciju, kas ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem spēj nobraukt aptuveni 500 km - tikpat, cik "Tesla Model S" visjaudīgākā versija.

Rumāņu elektromobilim sagatavoti vairāki litija-jonu akumulatoru bloku varianti ar 11, 22 un 45 kilovatstundu ietilpību, kas elektriskajai “Dacītei” ļaus nobraukt attiecīgi 125, 250 un 500 km.

No vietas līdz simtam šāds elektromobilis var paātrināties deviņās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 160 km/h. Strāvas krājumu atjaunošana ar speciālas uzlādes ierīces palīdzību notikšot 20 minūšu laikā, bet pats interesantākais ir cena – "Prime Motors" norādījis, ka atkarībā no versijas viņu izstrādātais elektromobilis maksās attiecīgi 15, 18 un 26 tūkstošus eiro, kas ņemot vērā valsts noteikto subsīdiju apmēru jauna elektromobiļa iegādei, pārvērtīsies par 9, 12 un 20 tūkstošiem eiro.

Atgādināsim, ka tikai pirms dažām nedēļām Parīzes autoizstādē debitēja "Dacia Logan" otrās paaudzes modernizētais modelis, kas atšķiras ar jauna dizaina bamperiem, radiatora resti un galvenajiem lukturiem, kuros integrētas vertikālas diožu dienas gaitas gaismu virtenītes.

 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Joks 28.oktobris 2016 15:46
10 3 Atbildēt

nav gan, tikai no tā bagāžnieka arī vairs nekas pāri nepaliek

kasinsh79 28.oktobris 2016 15:35
4 0 Atbildēt

Kāpēc Tesla nav uzlādējama visur?

Es sacītu, aiziet, visi ražotāji, tādā gadījumā!!!

Jo Dacīte galīgi nesaista. Toties pierāda, ka lielas kapacitātes baterija vairs nav ekskluzīva lieta!

Smaidīgais 28.oktobris 2016 8:24
2 4 Atbildēt

Lūdzu man vienu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti