Detroitas autoizstāde (no 8.01) – lielais vācu trijnieks tai gatavs (+ foto) 1

 
iAuto | 2.janvāris 2017 6:57

Detroitas autoizstāde ir šā gada pirmais lielākais notikums autobūves pasaulē. Tai gatavojas visi lielākie autoražotāji, tostarp arī par vācu lielo trijnieku dēvētās kompānijas "Audi", "BMW" un "Mercedes".

"Audi" Detroitas izstādē (8.01-22.01) nodemonstrēs "Q8" prototipu, kura sērijveida versija tiks laista tirgū, lai konkurētu ar "BMW X6" un "Mercedes-Benz GLE Coupe".

Vācu mediji raksta, ka "Q8" radīts uz krosovera "Q7" platformas, būs apveltīts ar līdzīgiem gabarītiem, taču – tikai četrām sēdvietām. Ražotājs uzskata, ka šādas koncepcijas automobilis sevišķi pieprasīts būs ASV un Ķīnas tirgū.  Jau tagad manāms, ka "Q8" ir sportiskāks un agresīvāks veidols, ko pasvītro zemākā jumta līnija un lielizmēra radiatora reste.

Zināms, ka "Audi Q8" pārdošana startēs 2017.gadā, vēlāk saimi, visticamāk, papildinās jaudīgās "S" un "RS" versijas un, iespējams, arī hibrīda modelis ar nosaukumu "Q9". "Audi Q8" cena varētu sākties no atzīmes 70 000 eiro.

Domājot par nākošo vasaru, potenciālajiem klientiem tiks izrādīts "A5 Cabrio" – kabriolets, kas tirgū nonāks līdz ar siltā laika iestāšanos Eiropā. Izskatā tas tagad līdzinās A5 Coupe un tāpat kā iepriekš pieejams vien ar jaudīgiem motoriem. Jau bāzes versijai zem pārsega iebūvēts 190 Zs agregāts, bet topversija varēs lepoties ar 354 Zs. “Audi” kabrioleta cena bāzes versijā – 49 350 eiro.

"Mercedes-Benz" stendā pirmizrādi svinēs S-klases kupeja „Night Edition” izpildījumā. Īpašais modelis, kas atšķirsies ar melnas krāsas radiatora resti, spoguļu korpusiem un sliekšņu uzlikām, būs pieejams trīs versijās: S 400 4Matic (367 Zs), S 500 (455 Zs) un S 500 4Matic (455 Zs). „Nakts versiju” varēs atpazīt arī pievēršot uzmanību priekšējiem spārniem, kurus rotā plāksnītes ar nosaukumu „Night Edition” vai stūrei ar speciālu gravējumu tās dekorā.

„Night Edition” tirgū tiks laists jau šomēnes, cenu ražotājs pagaidām neatklāj.

Vēl viens „Mercedes” jaunums ir E-klases kupeja, kas atšķirībā no iepriekšējā modeļa, kas izmantoja C un E-klases tehniku, tagad patiešām ir pilntiesīgs E-klases pārstāvis.

Divdurvju kupejas garums tagad sasniedz 4826 mm (+123 mm), platums 1860 mm (+74 mm), augstums 1430 mm (+32 mm), savukārt riteņu bāze pastiepusies par 113 mm – līdz 2873 mm. Vienlaicīgi tā kļuvusi arī par 100 kg vieglāka.

Automašīnas salona iekārtojums kopē E-klases sedana interjeru. Dārgākajām versijām pieejams 12,3 collu displejs ar diviem apvienotiem ekrāniem – ciparu mērinstrumentu panelim un informācijas-izklaides sistēmas kompleksam. Tiek piedāvāta arī diožu salona izgaismošanas sistēma ar 64 krāsu variantiem.

"BMW" uz Detroitu vedīs 5.sērijas jauno modeli, kas „Motoru pilsētā” būs skatāms vairākās versijās, ieskaitot Plug-in hibrīdu 530e i-Performance un pilnpiedziņas M550i xDrive. Zināms, ka jaudīgais M550i pircējiem kļūs pieejams no 2017.gada marta, automašīnas cena – vismaz 82 700 eiro.

5.sērijas oficiālais tirdzniecības starts nolikts uz 11.februāri. Sākumā motoru izvēlē būs divas benzīna versijas: 530i un 540i, kā arī divi dīzeļa varianti: 520d un 530d.    

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
experc 3.janvāris 2017 9:24
0 0 Atbildēt

bet ko izrādīs normālās autokompānijas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti