"Volkswagen" autovadītājiem ASV "dīzeļgeitas" lietā maksās vēl 1,2 miljardus dolāru 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.februāris 2017 15:06

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" paziņojis, ka izmaksās 1,2 miljardus dolāru (1,1 miljardu eiro) aptuveni 78 000 ar dīzeļdzinējiem aprīkotu automašīnu īpašnieku ASV, tai esot pēdējai klientu grupai, kurai izmaksātas kompensācijas tā dēvētajā dīzeļgeitas skandālā.

Ar trīs litru dīzeļdzinējiem aprīkotu "Volkswagen", "Audi" un "Porsche" īpašniekiem ASV tiks piedāvāta šo automobiļu atpirkšana vai remonts, kā arī naudas izmaksa.

Šī vienošanās kopējo kompensāciju apjomu, ko uzņēmums piekritis izmaksāt ASV saistībā ar šo skandālu, palielina līdz vairāk nekā 23 miljardiem dolāru.

Kopīgi ar jau esošo programmu, kas aptver ar divu litru dīzeļdzinējiem aprīkotu automašīnu īpašniekus, šī vienošanās paredz, ka "visiem mūsu klientiem ar ietekmētajiem automobiļiem ASV būs pieejams risinājums," norāda "Volkswagen".

Jaunāko plānu vēl nepieciešams apstiprināt tiesai, un tas aptver aptuveni 58 000 "Volkswagen", "Audi" un "Porsche" automašīnu, kas ražotas no 2013.gada līdz 2016.gadam, kā arī vēl 20 000 "Volkswagen" un "Audi" automobiļu, kas ražotas no 2009.gada līdz 2012.gadam.

"Volkswagen" 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

 
Visi komentāri
 
experc 1.februāris 2017 19:13
3 0 Atbildēt

Pie manas mājās rūcinās viens passats. Es padomāju - VW liela, ka viņu mašīnām minimāli izmeši. No trubas nāk ārā tīrs gaiss. Es tāpēc izdomāju - pilsēta ir sagāzēta, ar smogu, bet pie mājas no passata nāk ārā tīrs gaiss. Gāju ostīt gan pats, gan devu bērniem. Es pat trubiņu no viņa izpūtēja uz mājām atvilku. Pat sunim patika, tik ļoti, ka pat aizmiga. Vēl tagad guļ. Tagad es izlasīju, ka VW MELOJA!!! Viņi, nelietīgas cūkas, viltoja izmešu programmu. Tāpēc man arī vajag kompensāciju!!!!

Daudz nevajag, bet 300 000 pietiks.

Kanibaals 1.februāris 2017 21:18
3 0 Atbildēt

Neko nedabūsi. Eiropā īpašnieki saņem vien 3Eur vērtu plastmasas sūdiņu, ko iespraust ieplūdē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti