ASV pārdos 700 automobiļu kolekciju (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.februāris 2017 12:09

ASV izsoļu nams VanDerBrinkAuctions izliks pārdošanā vienam cilvēkam piederošu tehnikas kolekciju, kura sastāv no 700 dažādiem transportlīdzekļiem.

Iespaidīgais tehnikas parks pieder Ohaijo štata iedzīvotājam Ronam Hakenbergam, kurš kolekcionēšanai pievērsās jau tālajos 60.gados.

Pirmo automobili – 1948.gada Studebaker – viņš iegādājās 15 gadu vecumā. Vēlāk Rons kļuva par kravas mašīnas šoferi un nodibināja savu transporta pārvadājumu firmu. Bizness attīstījās veiksmīgi un Hakenbergs ar dzīvesbiedri pievērsās tehnikas kolekcionēšanai.

Viņa īpašumā ir visdažādākā tehnika: retro automobiļi, sporta auto, kravas mašīnas, motocikli un traktori. Arī ražotāji ir dažādi, tomēr galveno vietu viņa sirdī ieņēmis Studebaker, kas kolekcijā pārstāvēts ar gandrīz 250 eksemplāriem.

Sākumā Hakenbergs plānoja iegādāto tehniku restaurēt, taču gadiem ejot, saprata, ka tam gluži vienkārši nepietiks laika. Vēlāk viņš gribēja ierīkot muzeju, taču arī no šīs ieceres atteicās. Tagad amerikānis cer, ka viņa kolekcijas eksponāti nonāks pie entuziastiem, kas spēs tiem dot otru dzīvi.

Mediji vēsta, ka Hakenberga kolekcija tiks izsolīta šā gada jūnijā, cenu par katru eksponātu nosakot uzreiz – tirdzniecības dienā.

 
Visi komentāri
 
experc 3.februāris 2017 14:22
0 0 Atbildēt

aplūkot tos dzīvajā. Kolekcija lieliska, tikai žēl, ka daudzi nolaisti līdz kliņķim.

Tā gan 3.februāris 2017 16:10
0 0 Atbildēt

igauņi kā traki uz tādām lietām - redz kur ir līdzīga kolekcija: peacetraveler22.livejournal.com/117389.html

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti