Škoda laiž klajā Octavia saimes jaudīgāko modeli 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto.lv | 3.februāris 2017 13:19

Čehijas autobūves kompānija Škoda iepazīstinājusi ar Octavia saimes jaudīgāko modeli – 245 Zs spēcīgo liftbeku RS245.

Automašīna, kas savu oficiālo pirmizrādi svinēs Ženēvas autoizstādē šā gada martā, komplektēta ar divu litru četrcilindru benzīna turbo motoru, kas attīsta 245 Zs jaudu un 370 Nm griezes momentu – par 15 Zs un 20 Nm vairāk nekā jaudīgā liftbeka bāzes versija.

RS245 spēka agregātu var kombinēt ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai DSG robotizēto kārbu, kamēr parastajai versijai paredzēta sešu pakāpju manuālā vai robotizētā transmisija.

Jaunā modifikācija būs pieejama variantā ar liftbeka vai universāla virsbūvi. Pirmajā gadījumā automašīna 100 km/h sasniegs 6,6 sekundēs, otrā – par 0,1 sekundi vēlāk. Maksimālais ātrums abos gadījumos vienāds – elektroniski ierobežots pie 250 km/h.  

Octavia RS245 ir platāka riteņu šķērsbāze aizmugurē (+ 38 mm), zemāks klīrenss (-14 mm) un elektroniski vadāms palielinātas berzes diferenciālis priekšējā asī.

Automašīna komplektēta ar adaptīvajiem amortizatoriem, 19 collu riteņu diskiem, 9,2 collu multimediju sistēmas ekrānu, diožu gaismām, adaptīvo kruīzkontroli (darbojas līdz ātrumam 210 km/h) un viedtālruņu bezvadu uzlādes funkciju.

Vadītāja rīcībā būs arī Performance Mode Selection izvēle ar Performance Sound Generator funkciju, kas ļaus mainīt piedziņas, balstiekārtas, komforta aprīkojuma un dažu citu vadības sistēmu iestatījumus. Octavia modelim pieejamo elektronisko palīgu klāstu papildinās piekabes asistents, aklās zonas uzraugs, brīdinājums par šķēršļiem braucot atpakaļgaitā.

Škoda padomājusi arī par citiem mazāk svarīgiem, taču patīkamiem sīkumiem. Piemēram, automašīnai ir apsildāma stūre, divas USB pieslēgvietas aizmugures pasažieriem, programmējama atslēga (līdz pat trīs lietotājiem – atceras klimatkontroles, audio sistēmas, sēdekļu un braukšanas programmas izvēles), izņemams LED lukturītis bagāžniekā.

Jāpiemin arī salona apdare ar melnu alkantaru, sporta sēdekļi, multifunkcionālā stūre ar ātrumu pārslēgšanas svirām, alumīnija pedāļi, platāks radiatora režģis, melni spoguļu korpusi un izplūdes sistēma ar trapecveida uzgaļiem.  

 

 

 
Visi komentāri
 
Conqueror 4.februāris 2017 8:13
0 0 Atbildēt

tikai priekšpiedziņas?

Kot 4.februāris 2017 9:40
1 0 Atbildēt

Pilna arī ir bet tikai tdi.

Abavnieks 4.februāris 2017 11:28
4 0 Atbildēt

Modelis, ar kuru rūpnīca grib parādit savu "varēšanu". Normālam cilvēkam tādu 99% nevajag. Priekš kam ātrums 250km/h (mākslīgi ierobežots), diski uz 19 collām ar plānām "mizām", uzrāviens 6,6sek/100kmh? Lai staipītu "krāniņu", ar Škodu?

Labi aprīkota Octavia ar DSG un 1,8TSI ir jau labs variants, bet šitas tikai "naudas ieguldījums" pasākumā, kas strauji zaudē vērtību!

rt 4.februāris 2017 14:04
0 1 Atbildēt

Normālam cilvēkam arī M5 nevajag... Bet toties kā var pastaipīt...

Nortel 4.februāris 2017 14:14
1 2 Atbildēt

Dīvaini, bet Octavia paātrinājumā ieliek Passat. VW pozicionē Škodu kā "lēto" VW, bet dinamika škodām ir daudz labāka. Un sākot jau ar 1.4 TSI.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 28

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti