Audi e-Tron 100 kilometriem uzlādē 10 minūtēs 11

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 13.maijs 2019 14:03

Audi ir pirmais sērijveida elektroautomobilis, kura akumulatorus var uzlādēt ar 150 kW iekārtu, turklāt tik ātri, ka jau pēc 10 minūtēm ceļu var turpināt 100 kilometru garumā.

Audi rīcībā ir šobrīd progresīvākā elektroautomobiļu uzlādēšanas tehnoloģija, kas ļauj ne tikai ātri uzpildīt strāvu nākamajam ceļa posmam, bet arī maksimāli saudzē litija-jonu baterijas, rūpējoties par to ilgmūžību.

Audi izmantotā High-Power-Charging (HPC) 150 kW iekārta ideālos apstākļos strādā pie maksimālās jaudas sliekšņa uzlādes diapazonā no 5 līdz 70%, pirms viedā bateriju uzraudzības sistēma pazemina strāvas stiprumu, aizsargājot litija-jonu šūnas un nodrošiniet ilgāku to kalpošanas laiku. Tā ir lielākā atšķirība no citām koncepcijām, kas parasti sasniedz pilnu jaudu tikai īsu momentu un būtiski pazemina jau pirms 70% sliekšņa. E-Tron arī pie 80% sliekšņa joprojām lādē ar 100 KW, tādejādi 100 km distancei akumulatoru var uzlādēt nieka 10 minūšu laikā. 80% atzīmi e-Tron sasniedz 30 minūtēs un, lai gan tehnisko īpatnību dēļ atlikušo 20% litija jonu akumulatora piepildīšana aizņem ievērojami ilgāk, HPC iekārta savu darbu līdz pilnīgai uzlādēšanai pabeidz mazāk nekā 50 minūtēs.

 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 13.maijs 2019 18:19
5 7 Atbildēt

Kā vienmēr ar VAG mēsliem - diršana lielāka par faktiem.

Apskatīsimies teslu model 3. Pa 10 minūtēm suerčērdžerī tā uzlādē 20 procentus ( no 0 ). Tas ir 65 jūdzes jeb 104 km.

Tad kur ir tās tehnoloģijas, kurām analogu nav?

Bet komunistiem - VW grupas mīļiem fakti nav vajadzīgi. Galvenais ir pateikt - analogov ņet, gluži kā pundura vadītajā Vates republikā.

msh 13.maijs 2019 21:13
4 1 Atbildēt

Protams ka analogov ņet - šis lādēsies uz tiem ātrumiem arī pēc tam, kad tas tiks saremontēts kreisajā servisā, nevis kā tesla...

qwerty 14.maijs 2019 8:56
4 2 Atbildēt

Kā vienmēr kārtējais dir$iens no tevis un arī bez faktiem. Tikai uz plikām emocijām balstīts.

Tavā rīcībā ir deatlizēti tehnoloģiju projektējuma apraksti, ka vari izdarīt secinājumsu kura ir progresīva un kura mazāk progresīva?

Tesla viennozīmīgi ir ļoti laba, bet beidzot ir parādījies kaut kas līdzvērtīgs, jo pārējais ir izsmiekls.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti