Krievijā ražotie korejiešu Kia K5 sarūsē jau dīlercentros (+ VIDEO) 24

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 3.novembris 2020 8:50

Kaļiņingradā ražotie Kia K5 sedani izrādījušies tik nepasargāti pret rūsu, ka izmaiņas pilnīgi jauno automobiļu izskatā pamanītas jau markas dīlercentros.

Jaunā Kia K5 galvenā problēmu zona ir bagāžnieks – tā augšējā malā veidojas nelieli rūsas perēkļi, turklāt ne tikai iegādātām automašīnām, bet arī tām, kas vēl gaida pircējus dīlercentru stāvvietās.  

Šo problēmu apstiprina arī Youtube auto blogeris no Prodrive kanāla, kurš apskatījis septiņus K5 eksemplārus trīs dīlercentros. Viņš pārbaudījis baltas, sudrabkrāsas un melnas krāsas automašīnas un atradis rūsas perēkļus bagāžnieka augšējā malā gandrīz visiem automobiļiem. Vienam sedanam rūsas plankums atklāts zem aizmugures luktura, bet testa automobilim, kas tiek izsniegts klientiem iepazīšanās braucieniem, šādi plankumi bijuši vairākās vietās.

Dīlercentru darbinieki nepiegrieza lielu vērību atklātajiem defektiem un ieteica vīrietim iegādāties jaunu automašīnu, pēc tam nekavējoties piesakoties garantijas remontam. Savukārt citi darbinieki apgalvoja, ka ar līdzīgām problēmām saskāries arī K5 priekštecis Optima. Pēc viņu domām, korozijas veidošanās notiek tāpēc, ka ūdens, putekļi un netīrumi nokļūst zem bagāžas nodalījuma blīvējuma.

Jaunā Kia K5 tirdzniecība Krievijā sākās 1. septembrī. Šis modelis pieejams tikai ar priekšējo riteņu piedziņu un diviem benzīna turbomotoriem, kas attīsta 150 un 194 Zs. Avtotor rūpnīcā Kaļiņingradā ražotais sedans maksā no 1 519 900 līdz 2 229 900 rubļiem (16 200 – 23 800 eiro).

Lasi iAuto.lv arī: Vai jaunie auto atkal rūsē?

 

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 3.novembris 2020 9:18
14 9 Atbildēt

mani tas neizbrīna. Pat teiktu, ka rūsas praktiski nav. Pats savām acīm redzēju jaunu mersedesu, ar sarūsējušu apakšu, sevišķi ar izpūtēja metinājumu vietām. Ražotu, protams, ka krievijā.

Diemžēl, fotografēt bija aizliegts, tāpēc bildes nav.

p.s.

tas bija ap 2018.varbūt tagad ir kas mainījies. Turklāt, vairāki tādi auto tika aiztransportēti uz vāciju, priekš "analīzēm". Tā, ka, domājams, tagad situācija uzlabojās.

Lai gan...

WALA 3.novembris 2020 9:33
3 0 Atbildēt

Ka saka "mesto prokljatoje".

Kaut gan Britiem arī bija problēmas ar kvalitāti Toyota tad kad pirmās Carina E iznāca tur, tiesa ne šādā līmenī, bet aŗi pagāja 10 gadi pirms UK Toyota kļuva pietiekami kvalitatīva, lai vairs īsti pārmest kaut ko nevarētu. Nav gluži tas kas jāpānā ražota Celica vai LandCruiser, bet tomēr UK Toyota tagad vairāk kā laba un kvalitatīva automašīna.

DALJNOBOJS 3.novembris 2020 11:54
2 0 Atbildēt

Vēl Krievija Kuluga ražotie Volvo FK ir salikti dzērumā un lētām analogām detaļām. Durvis vērās ciet un vaļā slikti, rusē bākas kronšteini, problēmas ar elektroniku un tā tālāk . Zviedram tadu problēmu nav.

Krotow 3.novembris 2020 11:04
4 1 Atbildēt

Kia kļuvis par jauno Mazdu?

Bio 3.novembris 2020 11:06
11 5 Atbildēt

Kāds tur brīnums?visiem sen zināms fakts, ka auto kvalitāte (un ne tikai arī citu produktu), atbilst konkrētajam reģionam kur tas tiek tirgots.

Vācijā jeb kurš jauns auto būs dārgāks nekā Latvijā, turklāt es šeit nerunāju par nodokliem utt., patiesībā pst cena var būt vienāda, vai līdzīga, taču preces kvalitāte atšķiras.

eidis 3.novembris 2020 13:07
1 2 Atbildēt

Vai var palūgt kādu pierādijumu?

Cik man zināms, tad jebkuram produktam ražošanas vieta kvalitāti var ietekmēt max par 5%, JA IR IEVIESTS PILNS RAŽOŠANAS PROCESS!!!!

Krievija ir tā jaukā vieta, kur ievedmuita auto ir vnk zvērīga un tāpēc visi auto, kas tiek tirgoti Krievijā, tur arī ražoti. Visticamāk šīs ekskluzīvās prasības dēļ, rūpnīcu tur jāver ar milzu kompromisiem un ražošanas procesu piln'apmērā nemaz nevar nodrošināt.

ES šie auto nenonāk

Bio 3.novembris 2020 15:28
2 0 Atbildēt

Kādi pierādijumi Tev nepieciešami? Balss ieraks no wess select vadītāja?

Vai goglē grūti aplūkot kaut viedtālruņu specifikācijas?

Jeb to pašu motoreļļu kvalitāti?

Turklāt es nerunāju tikai par auto, arī dažāda sadzīves tehnika, tūrīšanas līdzekļi utt.,

Nezinu varu noziedot kādu līdzekli, vai ēļas kanniņu, tiesa tgad īsti "netieku" uz Vāciju. Vispārīgi braucu 1x mēnesī ar privāto auto. Varu jau paķert kādu 1l Castrol motoreļļu, un tad nest uz kādu labratoru salīdzināt ar Latvijā nopērkamajām.

eidis 3.novembris 2020 16:48
0 0 Atbildēt

Uz auto šis neattiecas. Cik zinu, tad LV ievestie auto lielā daudzumā tiek reeksportēti uz to pašu DE autonomām, kur iauto lietotāji tos nomā un uzteic lielisko vācu kvalitāti.

Viedtālruņi nav specifiski AEiropai, bet Eiropai kopumā un to laikam tikai Samsung dara.

No ražošanas viedokļa šāda dalīšana tirgos pa receptēm ievērojami apgrūtina kompleksās ražošanas un attiecīgi neatmaksājas. To tikai ar veļas pulveri var izdarīt un arī ne vienmēr.

Māris B. 4.novembris 2020 17:46
0 1 Atbildēt

Nestāsti pasakas. Pazīstams šoferis, kas ved jaunus auto no vācijas stāstija to pašu, ka tautas vāģim passarati rūpnicas teritorijā stāvošam ir rūsas pleķi redzami.

KIA 3.novembris 2020 11:22
0 0 Atbildēt

Nekas jauns.

Mašīna domàta 5.gadiem, bez grunts.

Kia Ceed 3.novembris 2020 13:16
1 3 Atbildēt

Ha, diršana. Mans bērītis jau svin 10 kāzu jubileju nekas nav izrūsējis, ne arkas, ne sliekšņi, ne haube.. Un bez visādām korozijas apstrādēm auļo pa Lv "izcilajiem" ceļiem..

cits bembists 3.novembris 2020 21:10
3 0 Atbildēt

Uzraksti tad kad tam kia būs 21 gadu jubileja.Manejam bmw ir un vèl bùs .

Serviss 3.novembris 2020 13:21
11 3 Atbildēt

Vispirms nopeerkat, tad garantijas ietvaros noveersiis truukumus.

ady 3.novembris 2020 16:26
0 1 Atbildēt

Kvalitātes atšķirības varbūt bija pašā ražošanas sākumā, kamēr pieslīpē ražošanas procesus. Pēc tam, es teiktu, ka britu ražotās japānu mašīnas bija pat labākas. Piemēram, izmantojot plastmasas degvielas bākas nevis kā japāņu ražojuma- metāla, kas ātri vien izrūsē.

Tieši, kad Toyota izstrādāja Corolla E12 modeli, uzsvars tika likts uz Eiropas tirgus prasībām un dizainu un pats modeļa dizains tika izstrādāts Francijā. Pateicoties šim, bija ievērojami uzlabojumi apdarē, skaņas izolācijā un citos faktoros. Diemžēl ar Auris kvalitātes līmenis nokritās.

Tādu pašu stāstu var attiecināt uz Hyundai/KIA, kas tieši pēc izstrādes un ražošanas pārcelšanu uz Eiropu reāli uzlaboja savus auto un padarīja konkurētspējīgus Eiropas tirgū, kas atšķirībā no Āzijas un ASV ir ļoti prasīgs.

PS.

Un 90. gadu britu Civic ir krietni labāks par japāņu modeli- labāka salona apdare, mazāk rūsē un kopumā liekas solīdāks izpildījums. Un tas viss pateicoties Rover palīdzībai.

WALA 3.novembris 2020 19:24
1 0 Atbildēt

Par japāņu rūsēšanu gan nepiekritīšu, nezinu kāda tev bāka bija trāpijusues, bet man divam 90 gada Celicām ar 300K zinamiem bākām nebija ne vainas . Totiez teva Corolla 03 gad kas salikta Turcijā jau 3 bāka pa 5 gadiem ...

Tā ka nav tikai ražošanas sākumā utml. bet drīzāk tas kadam tirgum domāts auto, un nav viņi visi absolūti vienafi, it īpaši ja skatās uz otrreizējo tirgu ...

ady 4.novembris 2020 11:38
1 0 Atbildēt

RAV4, kuru priekš Eiropas ražo tikai Japānā, tāpat bākas rūsē gana labi. Un galu galā-15 gadīga, Latvijā pirkta jauna un lietota mašīna un no Rietumeiropas ievesta būs divas dažādas lietas. Tāpat visu nosaka ekspluatācijas apstākļi, nobraukums, kopšana. Ja paskatīsim 15 gadīgu, Latvijā intensīvi lietotu Golf 5, sliekšņi un spārni, visticamāk, jau būs izpuvuši.

Ja 90. gada Celica ir izdzīvojusi līdz šai dienai, tad tā noteikti nav braukusi katru dienu līdz šodienai. Nav gluži pareizs salīdzinājums.

Varbūt savējie JDM auto tiešām izceļas ar kaut kādu īpašu kvalitāti, bet nemāku spriest, jo dzīvē tādu neesmu redzējis.

Shamejais 4.novembris 2020 1:16
0 0 Atbildēt

Opā - plkst 1:15 video tika bloķēts

Shamejais 4.novembris 2020 1:21
0 0 Atbildēt

Upsss - atkal iet video

Artūrs 4.novembris 2020 6:35
1 0 Atbildēt

Nekvalitatīvs dzelzis tur. Acīmredzot pārkausēti lūžņi ar dažādiem piejaukumiem, tāpēc rūsē.

Pļurkt 4.novembris 2020 8:42
0 3 Atbildēt

Izcilas zināšanas metālmācībā!! Akurāt līdzvērtīgas manas vecāsmātes cara laiku vienas klases izglītībai!!

Aicis 4.novembris 2020 12:32
0 1 Atbildēt

No tās pašas Eiropas nāk nekvalitatīvas mašīnas kuras domātas max uz 5 gadiem

Cits lietotājs 4.novembris 2020 14:00
1 0 Atbildēt

Lieta vienkārša pats dīleris iepērk pa lēto naudu necinkotas un pārdod pa dārgo! Ja viņas būtu cinkotas šitādas nebūtu! Un dīlerim peļņa būtu mazāka!

KP 4.novembris 2020 21:14
1 0 Atbildēt

Kāpēc jābrīnās? Šie auto ir paredzēti Krievijas tirgum. Un Krievijā pat šādi auto ir ļoooti labi, ja skatās kādi ir Lada, UAZ un citi mēsli, tad šie ir kā konfekte!

JanJan 5.novembris 2020 15:57
0 0 Atbildēt

Viss jau atkarīgs no kvalitātes kontroles:

1) ja ražo tāpat, kā PSRS laikos, kad oficiāli pēc papīriem vislabākās izejvielas, bet praksē ir citādi...

2) Ja sašu pie līnijas neviens nepakontrolē un viņš iespējams iepriekšējā vakarā cītīgi malkojis dzīvības ūdeni...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti