Tatarstānā sāk ražot krievu limuzīnu Aurus Senat 1

 

Aurus Senat Ženēvas autoizstādē, 2019.gads Foto: iAuto.lv

iAuto | 1.jūnijs 2021 5:01

Jelabugā (Tatarstānas Republika), Ford Sollers rūpnīcā sākusies luksuss sedana Aurus Senat sērijveida ražošana.

Agrāk neliela apjoma ražošana tika palaista arī ФГУП «НАМИ» ražotnē, taču Jelabugā tā būs krietni apjomīgāka, lai varētu apgādāt ne tikai pašu tirgu, bet piedāvāt Aurus produkciju arī citos reģionos, ieskaitot Eiropu un Ķīnu.

Šobrīd pircējiem tiek piedāvāti Aurus Senat sedani ar Individual aprīkojuma līmeni, kas nodrošina visdāsnāko komplektāciju. Aprīkojuma sarakstā ietilpst adaptīvā kruīza kontrole, pneimatiskā balstiekārta, elektriski regulējami sēdekļi ar masāžas un ventilācijas funkcijām, gaismas un lietus sensori, daudzzonu klimata kontrole, projekcijas displejs, durvju aizvērēji un apkārtskata kameras.

Pircējs var pasūtīt arī luksuss sedana pagarināto bruņu versiju ar VR10 ballistiskās aizsardzības līmeni: bruņas spēj pasargāt pasažierus no Kalašņikova automāta kārtām, kā arī izturēt lielāko daļu bruņu caursitēju ložu, ieskaitot tās, kas izšautas no Dragunov (SVD) snaipera šautenes. Šādus bruņu limuzīnus izmanto Krievijas politiskā elite, ieskaitot prezidentu Vladimiru Putinu. Privātam klientam bruņām pasargātais limuzīns maksās vismaz 106,9 miljonus rubļu (gandrīz 1,2 miljoni eiro).

Aurus Senat ir aprīkots ar hibrīdiekārtu, kuras pamatā ir 4,4 litru V8 benzīna turbodzinējs, kas savienots ar kompaktu elektromotoru un 9 pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Sistēmas kopējā jauda ir 598 zirgspēki.

Pirmos pasūtītos automobiļus klientiem sola piegādāt jau jūnijā.

Nākotnē Aurus zīmola civilā modeļu līnija ietvers apvidus auto Komendant, minivens Arsenal un, iespējams, arī kabriolets, ko radīs uz jaunas militārām parādēm izstrādātas automašīnas bāzes.

 
Visi komentāri
 
aizejošais 1.jūnijs 2021 7:45
4 0 Atbildēt

Uz konveijera blakus Transit kravas busam? Bez Forda krievs savu megatačku no ķīniešu daļām nemāk saskrūvēt vairāk par 3 gab?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti