Vācijā ieradies autovedējs ar jauniem Lada Niva Legend (+ FOTO) 24

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/LADA4X4NIVA/

iAuto | 13.oktobris 2022 11:43

Lai gan AvtoVAZ produkcija uz rietumvalstīm oficiāli netiek piegādāta, Vācijā ieradies autovedējs ar jauniem Lada Niva Legend automobiļiem.

Krievu izdevums Autonews.ru raksta, ka jaunās Ņivas atvedis vācu uzņēmums AET Handels GmbH, kas atrodas Minhebergā un nodarbojas ar Lada transportlīdzekļu pārdošanu.

Autonews apgalvo, ka AvtoVAZ šobrīd oficiāli nenodarbojas ar automašīnu piegādi Eiropai, tādēļ tiek pieļauts, ka Krievijas apvidus auto Vācijā ievesti izmantojot pelēko shēmu.

AET Handels jaunās Lada Niva piedāvā par 15 000 līdz 21 000 eiro, tas ir tikpat, cik tās šobrīd maksā Krievijā.

AvtoVAZ pārtrauca jaunu automašīnu piegādi uz Eiropas Savienību jau 2019. gadā, nespējot izpildīt jauno vides standartu prasības. Pirms tam visvairāk vieglo automobiļu no Krievijas tika piegādāts uz Baltijas valstīm, Vāciju un Čehiju. Pēdējā krievu automašīna, kas tika oficiāli importēta uz Eiropu, bija Lada 4x4 SUV.

Zīmīgi, ka neoficiāli autobūves produkcija ceļo arī pretējā virzienā - tā izdevums Motor.ru šodien ziņo, ka Krievijā kļuvis pieejams jaunākās paaudzes Volkswagen Multivan. Tiesa, tie esot vien četri automobiļi, ko markas dīleri ieveduši izmantojot paralēlā importa iespējas. 

 
Visi komentāri
 
13.oktobris 2022 12:26
11 11 Atbildēt

Vācijas putlera konserviem gribās sveicienu no fāterlandes.

WALA 13.oktobris 2022 14:34
0 0 Atbildēt

Man te blakus ofisam visu laiku Ladas Nivas ceļo, laikam Latlada saycas ...

Antons 13.oktobris 2022 15:53
1 1 Atbildēt

Lada ir diezgan populāra Vācijā - krietni vairāk nekā LV.

Tontons 13.oktobris 2022 17:07
1 2 Atbildēt

to ir ļoti viegli izskaidrot - rietumu pasaulē nav neviena modeļa, ko 50 gadus ražotu praktiski nemainīgā izskatā, izmantojot tik atpalikušas tehnoloģijas. Tā ir īsta eksotika un tā arī pret to izturas - novērtējot kā dzīu muzeja eksponātu.

vietējais 13.oktobris 2022 17:20
6 3 Atbildēt

Tieši otrādāk, Ņivas tur tiek izmantotas "po naznačeņiju", pārsvarā medniekiem kā meža auto vai zemniekiem minitraktora vietā.

Krotow 13.oktobris 2022 18:09
3 3 Atbildēt

Pavisam ne tā. Vācietis praktiskais parastais ar ņivu braukā pa krūmiem. Uz priekšu un atpakaļ taču tiek un remontēt arī vienkārši. Pa krūmiem kratoties jau ērtības nevajag. To būtu jāņem vērā visiem 4x4 ražotājiem, kam ir mērķis paņemt tirgu, nevis tikai notirgot dažus megadārgus džipus ar vaļa peņa ādu apvilktiem krēsliem.

Jumu 13.oktobris 2022 22:22
2 2 Atbildēt

Ņivai konstrukcija vienkārša un praktiska, kaut kas nošpikots no kara laiku amerikāņu Vilisa, dzinējs vienkāršs un viegli apkalpojams, jaudas pietiek. Viss strādā perfekti, ja nav kaut kur sastrādāts kāds brāķis.

R (8) 13.oktobris 2022 15:54
2 5 Atbildēt

Sakarā ar medijos publicēto ziņu par “Beļģijā esošo Latvijas SS leģionāru pieminekļa nojaukšanu”, gribētos saņemt reakciju no tādiem neapšaubāmiem vēstures ekspertiem, kā prezidents, un citiem līdzīgiem vēstures guru- augstmaņiem, kuru viedoklis “tiek vērtēts neviennozīmīgi citās valstīs”, ņemot vērā ka piemineklis tika līdzsponsorēts no okupācijas muzeja puses un atklāšanā piedalījās Latvijas vēstniece.

Vēlētos saņemt atbildes uz komisijas ekspertu atzinumiem un Beļģijas varas iestāžu paziņojuma presei, it īpaši par šādiem izteikumiem, kuri ir pilnībā pretrunā ar vairākkārt pausto vietējo ģeniālo vēsturnieku viedokli:

“Lielākā daļa no leģionāriem pirms tam piedalījās SS un Ordnungspolizei bataljonos, kuri ir atbildīgi par desmitiem tūkstošu latviešu ...un ebreju iznīcināšanu, kā arī civiliedzīvotāju slepkavošanu...vairākās PSRS daļās.”

“Leģiona apzīmēšana kā patriotu- varoņu un pret PSRS aneksiju karojošus mocekļus ir dziļi sāpinoši viņu noziegumu upuru pēcnācējiem”. (Šeit piedāvāju piemērot likumu par okupācijas noliegšanu.)

“Latvijas SS leģiona veterāni izveidoja asociāciju “Daugavas Vanagi” (ar kuru nevienam no valdības, protams, nav bijis sakars - aut.), kuri attēlo leģionārus kā patriotus”.

“Latvijas SS Leģiona karavīri piedalījās Ļeņingradas blokādē kopā ar Flandrijas SS Leģionu”.

“Pieminekļa saglabāšana draud ar SS vēstures...revizionismu”.

Nu un tā tālāk.

Lai atvieglotu dzīvi ministrijām, esmu sagatavojis iespējamus atbilžu variantus:

- Beļģijas varas iestādes un vietējie protestējošie ir Kremļa aģenti. Tāpat kā iepriekš līdzīgos skandālos ierautās ASV varas iestādes, ebreju kopienas un visi pārējie.

- 15 starptautisko vēsturnieku komisija, t.sk. 2 latvieši un 1 amerikāņu latvietis nezina kas ir kas, viņi visi ir pilnīgie idioti. Un Kremļa aģenti (ja divreiz nepieminēsi Kremļa aģentus - diena garām).

- “Minskas režīms” ir pieteicis hibrīdkaru. Kā arī Ķīna, Kuba un tālāk pēc saraksta no Vašingtonas.

Tad kā tur ir ar “mūsu lepnumu” un “varoņu godināšanu”?

R(8) 13.oktobris 2022 16:53
3 4 Atbildēt

Sveiks , nika zaglis

imzz 13.oktobris 2022 23:08
16 7 Atbildēt

Nu, ko tu ar šo gribēji pateikt ? Vēsture nav objektīva zinātne, jo sevišķi pēc kariem, kur vēstures ideoloģiju nosaka uzvarētāju puse, 2.Pasaules kara gadījumā Amerikāņi-krievi-ebreji, un Austrumeiropas gadījumā varbūt vēl krievu viedoklis vēstures rakstīšanā bija galvenais. Un daudzi fakti tika desmitgadēm noklusēti, kaut gan bija vispār zināmi, piem. krievu karavīru pastrādātās vācu sieviešu masveida izvarošanas. Tā, ka Rietumu cilvēku pasaules uzskats par to, kas notika pirms kara, kara laikā un pēc tā balstās tikai uz daļu faktu, varbūt vēl mazāk. Un ebreji vispār tika padarīti par svētajām govīm tādā pakāpē, ka neviens nespēj iedomāties, ka kāds ebrejs vispār kādreiz darījis ko sliktu, jo tā būtu ķecerība pret "pareizo pasaules uzskatu."

Pļurkt 14.oktobris 2022 7:06
2 3 Atbildēt

Krievfašisti tos ukraiņus kas pretojas Ukrainas okupācijai arī sauc par nacikiem, fašistiem, Benderām! Tieši tos kas ir savas zemes un valsts patrioti = precīzi tādi paši kā latvieši kas dienēja leģionā!

Pļurkt 13.oktobris 2022 16:45
12 5 Atbildēt

Man Ņivā saimnieks atņēma nevainību, tādas sajūtas!

felix65 13.oktobris 2022 19:48
4 0 Atbildēt

Mēs neesam pideri, tikai dikti mīlam dupsēties.

darklight 13.oktobris 2022 22:41
2 1 Atbildēt

Štrunts par dupšiem un pieminekļiem, mani konkrēti interesē šis: kā viņi tās Ladas tur piereģistrē, ja reiz tās neatbilst nekādām Eiropas prasībām? Tad jau varbūt te arī jebkurš var no Krievijas pa lēto atdzīt Ladu un vālēt?

WALA 14.oktobris 2022 6:52
0 0 Atbildēt

Gan jau ka iet kā vieglais kravas auto, un tad tur eksistēja kaut kādi varianti, un vēl arī mazsērijaacražotäjiem bija "atlaides" no izmešu normām ...

P.S. kā ir patiesībā gan nezinu, bet ir ES visādi "caurumi" pa kuriem šitos var sareģistrēt ...

Speciāli skauģiem Nacistiem 14.oktobris 2022 8:45
2 3 Atbildēt

Skaidība ir slikta pazīme ..... Nebāz sacu degunu kur tam nav jābūt! Labāk ingormē cik kas ir saražot un importēts exportēts Latvijā!

Speciāli 5.kolonnai 14.oktobris 2022 13:43
2 4 Atbildēt

Tev jāsaprot, ka Putina raķetes nežēlos nevienu, tevi ieskaitot, tādēļ tava vienīgā cerība ir, ka ukraiņi tos rašistus izsitīs no savas zemes un iznīcinās viņa armiju kopā ar visu ļaunuma impēriju.

Rr19 14.oktobris 2022 8:55
1 2 Atbildēt

Vācieši jau rindā sastājušies.

Ak vai 14.oktobris 2022 12:50
3 1 Atbildēt

Ak vai cik daudz pajoliņu starp latvju bāleliņiem. Laikam rietumu netīrais dibens viņiem ir kā debesmannā.3

Vācietis 14.oktobris 2022 13:33
2 0 Atbildēt

Jau nav piņķerīgs, viņam drošības spilvenus tjošča uzadīs

Uldis 15.oktobris 2022 7:44
2 1 Atbildēt

Medībām un copei ideāls auto.Salīdzinoši laba caurgājamība atiecībā pret cenu. Pats izmantoju gan NIVA gan L200. Nekad nebraukšu ar L200 tur kur braucu ar NIVA, tā kā viss OK.

Autobraucējs . 15.oktobris 2022 19:14
1 0 Atbildēt

Ja es dzīvotu laukos , 150 - 250 km no Rīgas , es priekšroku arī dotu Ņivai !

Pekka 16.oktobris 2022 10:35
0 0 Atbildēt

Jo tālāk, jo vairāk iezīmējas Vācijas un Francijas attieksme pret eiropas valstīm. Tās ir nožēlojamas tāpat, kā nesenā pagātnē.

Zigfrīds 16.oktobris 2022 14:23
0 0 Atbildēt

Viņiem nav ne ABS m, ne airbagi , par navigāciju un kruiza kontroli nerunājot...Kas tiem e e pietrūka , ka aizliedza Eiropā ekspluatēt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

100 vienībās - Range Rover Sport satīna versija

Britu autobūves uzņēmums iepriecinās savas tehnikas cienītājus ar krosovera Range Rover Sport īpašo versiju Satin Edition, kas paredzēta Eiropas tirgum un tiks saražota 100 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 

Tesla Cybertruck sānu “triecientests” reālos apstākļos (+ FOTO) 7

Spēcīgo sadursmi ar Ford Edge Tesla elektriskais pikaps pārdzīvojis ar salīdzinoši nebūtiskiem bojājumiem. Lasīt vairāk

 

44 505 eiro - Volkswagen Golf GTI pieejams pasūtīšanai 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen atklājis pieteikšanos modernizētā Golf sportiskā modeļa GTI iegādei. Cena par bāzes versiju – 44 505 eiro. Lasīt vairāk

 

0,013 procenti – kura Eiropas valsts no e-mobilitātes “turas pa gabalu” 23

Saskaņā ar Eurostat datiem vieglo elektriskās piedziņas transportlīdzekļu daļa Eiropā līdz 2022.gada beigām bija sasniegusi 0,7 procentus. Vācija ir starp līderiem, taču ir valstis, kur e-mobilitāte vēl nav tikusi pat līdz bērnu autiņiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti