Baterijas lādēs gaisā: amerikāņi piesaka elektrificētu lidmašīnu (+ VIDEO) 4

 
iAuto | 26.novembris 2022 13:42

ASV uzņēmums Ampaire pēc diviem gadiem uzsāks hibrīdlidmašīnas Eco Caravan ražošanu, norādot, ka baterijas lidaparāts varēs uzlādēt arī gaisā.

Eco Caravan ir deviņvietīga pasažieru lidmašīna ar hibrīda piedziņu, kas radīta uz jau labi pazīstamās Cessna Grand Caravan bāzes. Tā aprīkota ar hibrīdiekārtu, kas apvieno Red Aircraft 550 ZS (405 kW) divpadsmit cilindru motoru ar elektromotoru, nodrošinot aptuveni 300 ZS papildu jaudu pacelšanās laikā un atslogojot iekšdedzes dzinēju lidojuma laikā.

Baterijas iebūvētas papildu fizelāžas apvalkā un lidmašīnas transportēšanas iespējas neietekmē. Projekta autori aprēķinājuši, ka Ampaire Eco Caravan hibrīdsistēma samazina degvielas patēriņu un izmešus līdz pat 70 procentiem. Izmantojot ilgtspējīgu aviācijas degvielu, emisijas ir gandrīz nulle. Atkarībā no aviokompānijas maršruta struktūras, lidojuma izmaksas tiek samazinātas par 25 līdz 40 procentiem, savukārt maksa par jūdzi, mērot uz vienu pasažiera vietu, esot salīdzināma ar automašīnas izmaksām.

Ražotājs informē, ka pirmais lidojums, kas notika netālu no Losandželosas, ilga nedaudz vairāk par pusstundu un sasniedzot 3500 pēdu (vairāk nekā 1000 metru) augstumu, inženieri pārbaudīja piedziņas sistēmas darbību.

Zināms, ka lidaparāts paredzēts reģionālās satiksmes nodrošināšanai un tā darbības diapazons ir vairāk nekā 1000 jūdzes (vairāk nekā 1600 kilometri).

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Google 28.novembris 2022 9:47
3 0 Atbildēt

Parastai nehibrīda Cessna Grand Caravan veicamais attālums ir 1,982 km. Ja izmešus samazina līdz 70% (dedzina par 70% mazāk degvielas), tad arī veicamajam attālumam būtu jāpieaug līdz 3369km

imzz 27.novembris 2022 17:44
2 1 Atbildēt

Ja tās baterijas gaisā aizdegsies, vai pat uz zemes tad pasažieriem tā būs kremācija par brīvu. Var jau kaut ko uztaisīt vienā eksemplārā un priecāties, ka strādā.

juriz 28.novembris 2022 11:43
2 0 Atbildēt

Iespējams, lai kompensētu svara pieaugumu dēļ aķiem, samazināja bāku tilpumu, t.i. degvielas daudzumu. Bet tās tādas optimistiskas aizdomas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti