6 jauni "Toyota" elektroauto līdz 2026.gadam; parāda krosoveru konceptus (+ FOTO)

 

Toyota elektroauto URBAN SUV koncepts Foto: iAuto.lv

iAuto | 5.decembris 2023 4:49

Japānas autobūves uzņēmums Toyota nodemonstrējis konceptuālos krosoverus Urban SUV un Sport Crossover, kas par sērijveida modeļiem pārtaps līdz 2024. un 2025.gadam.

Toyota atklāj, ka Urban SUV pamatā būs jauna platforma, nevis kāds no esošajiem risinājumiem, kas tikai pielāgots automašīnām ar elektrisko piedziņu. Urban sērijveida versija, kas gaidāma nākamā gada beigās, tiks piedāvāta ar vienas ass vai visu riteņu piedziņu, divu lielumu akumulatoriem.

Sport Crossover ražošana tiek plānota no 2025. gada. Toyota uzskata, ka šāds sportiska izskata modelis noderēs tiem, kuri elektromobili iegādājas pirmo reizi un meklē alternatīvu klasiskajiem krosoveriem. Sport Crossover tiek solīts ietilpīgs bagāžnieks un plašs salons.

Saskaņā ar Toyota plāniem līdz 2026. gadam uzņēmums nāks klajā ar sešiem jauniem elektromobiļiem. Uz to laiku šis automašīnu segments veidos vairāk nekā 20 procentus no Toyota pārdošanas apjomiem Eiropā, sasniedzot 250 000 automobiļus gadā.

Saskaņā ar jaunāko stratēģiju, līdz 2035. gadam Toyota piedāvājumā Eiropas tirgum būs tikai nulles emisijas modeļi.

 

Toyota elektroauto URBAN SUV koncepts - sērijveidā 2026.gadā Foto: iAuto.lv

Toyota elektroauto URBAN SUV koncepts Foto: iAuto.lv

Toyota elektroauto URBAN SUV koncepts Foto: iAuto.lv

Toyota elektroauto URBAN SUV koncepts Foto: iAuto.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti