Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

"Volkswagen" Vācijā slēgs vismaz trīs ražotnes un likvidēs desmitiem tūkstošu darbavietu 5

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 28.oktobris 2024 14:39

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" plāno valstī slēgt vismaz trīs rūpnīcas un likvidēt desmitiem tūkstošu darbavietu, pirmdien paziņoja uzņēmuma komiteja, kas pārstāv darbinieku intereses.

Vienlaikus pārējo uzņēmuma rūpnīcu darbība Vācijā tiks samazināta.

"Volkswagen" komitejas vadītāja Daniela Kavallo norādīja, ka autoražotāja restrukturizācijas pasākumi skars pilnīgi visas rūpnīcas Vācijā.

Vienlaikus uzņēmums ierosinājis samazināt darbinieku algas par 10%, lai gan arodbiedrība "IG Metall" iepriekš bija pieprasījusi strādājošo algas palielināt par 7%.

"IG Metall" pirmdien arī asi kritizēja "Volkswagen" ieplānoto ražotņu slēgšanu, uzskatot, ka tas ir "kā dunča dūriens smagi strādājošo "Volkswagen" darbinieku sirdīs".

Kopumā koncernam Vācijā ir desmit ražotnes, un tas nodarbina aptuveni 120 000 cilvēku.

"Volkswagen" septembrī atcēla vienošanos ar darba ņēmējiem Vācijā, kas nepieļauj piespiedu atlaišanu līdz 2029.gada beigām. Šī vienošanās bija spēkā kopš 1994.gada. Tagad uzņēmumam iespējams likvidēt darba vietas, sākot no 2025.gada vidus.

Tāpat uzņēmums septembra sākumā pavēstīja, ka tam nepieciešama ievērojama restrukturizācija konkurētspējas saglabāšanai, un tas apsver iespēju pirmo reizi savā 87 gadus ilgušajā vēsturē valstī slēgt ražotnes.

 
Visi komentāri
 
Onsis 28.oktobris 2024 14:47
2 1 Atbildēt

Tā ir kad iedomājas, ka var uzspiest patērētājam regulēt sēdekli caur tizlu televizoru! Un motora vietā ielikt šujmašīnas motoru!

GTD2 28.oktobris 2024 15:17
2 1 Atbildēt

Neviens taču heliek pirkt ar šujmašīnas motoru, piedāvājumā ir arī lielāki motori

anonimikis 28.oktobris 2024 14:52
2 4 Atbildēt

Tā ir, kad iedomājas, ka Eiropas lohpircējiem ar krāpšanos un faktu noklusēšanu iesmērētos dīzeļus varēs tirgot mūžīgi. Šie smirdīgie, sarežģītie un dārgi uzturamie hlami ir vajadzīgi tikai nabadzīgiem otrās un trešās rokas pircējiem ES nomalēs. Pamata tirgos ir jāorientējas uz mūsdienīgākiem piedziņas tipiem kā benzīna hibrīdi un elektro auto.

topinamburs 28.oktobris 2024 14:54
2 1 Atbildēt

Tā ir, kad kuģis ir tik liels, ka grūti stūrēt. Var iziet kā Titānikam.

Sergejs 28.oktobris 2024 15:27
2 0 Atbildēt

"IG Metall" pirmdien arī asi kritizēja "Volkswagen" ieplānoto ražotņu slēgšanu, uzskatot, ka tas ir "kā dunča dūriens smagi strādājošo "Volkswagen" darbinieku sirdīs".

 finance.yahoo.com/quote/VOW3.DE/

Nu un kurš traucē tam IG Metālam par 24 000 000 000 nopirkt 51% (kontrolpakete) un pielikt tos savus 7% visiem?   Nenoliedzami ir kļūdas gan VW vadībai gan zināma apstākļu sakritība, bet arodbiedrībā arī tā kā tādi jāņpampiņi, dzīvo savā rozā poniju pasaulē un realitāti neuztver šķiet nemaz.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Lubānas ielas par vienu neregulētu gājēju pāreju uz 4 joslu ceļa mazāk, kāpēc atstāja vēl divas? (+ VIDEO) 3

iAutolv konstatē, ka Lubānas ielā pēc remontdarbiem ir likvidētas divas no četrām bīstamajām gājēju pārejām. Jautājums, kādēļ tās divas vēl ir atstātas? Lasīt vairāk

 

50 000 eiro: Škoda Superb un Super Combi Sportline versijās 4

Škoda atklājusi pieteikšanos Superb saimes modeļu Sportline versiju iegādei Vācijā. Liftbeka cena būs nedaudz zemāka par 50 tūkstošiem eiro, universāla – nedaudz virs šīs atzīmes. Lasīt vairāk

 

Par “Latvijas Gada auto 2025” žūrijas priekšsēdētāju kļuvis Normunds Avotiņš (+ FOTO) 7

Konkurss “Latvijas Gada auto” šogad notiks 26. reizi un par konkursa žūrijas priekšsēdētāju apstiprināts auto žurnālists Normunds Avotiņš. Jaunākos auto modeļus šogad vērtēs 15 žūrijas auto eksperti – auto žurnālisti, autosportisti un lielāko auto parku vadītāji. Lasīt vairāk

 

Ko nespēj viens motocikls, to paveic četri (+ VIDEO) 5

Četri motocikli, kas strādā vienotā komandā, ir gandrīz tas pats, kas pilnpiedziņas transportlīdzeklis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti