Karš Ukrainā ievērojami ierobežo MAN kravas automašīnu ražošanu

 

Foto: MAN

Avar Auto | 1.aprīlis 2022 10:43

Karš Ukrainā ievērojami ierobežo MAN kravas automašīnu ražošanu Karš Ukrainā rada milzīgus vadu pinumu piegādes pārrāvumus kravas automašīnu uzņēmumā MAN Truck & Bus.

Tā rezultātā, kopš 14. marta, kravas automašīnu rūpnīcās Minhenē (Munich) un Krakovā (Krakow) ir iestājusies dīkstāve, kā arī ir ievērojams ražošanas pārtraukums Nirnbergas (Nuremberg), Zalcgitera (Salzgitter) un Vitlihas (Wittlich) rūpnīcās. Rūpnīcās Ukrainā, kurās tika ražotas šīs komponentes (vadu pinumi), šobrīd darbība vairs nenotiek vispār vai notiek ļoti ierobežotā apjomā. Šī situācija apdraud kravas automašīnu ražošanas iespējas vismaz uz vairākām nedēļām un ievērojami samazinās ražošanas apjomu otrajam ceturksnim.

MAN autobusu ražošanu tas būtiski neietekmē. "Dramatiskās situācijas dēļ MAN Truck & Bus SE valde nekavējoties veica pasākumus, lai risinātu radušos situāciju. Tūlīt pēc kara sākuma mēs sākām dublēt Ukrainā ražoto vadu pinumu ražošanu citās valstīs. Tomēr, šī procesa ieviešana, prasa vairākus mēnešus.

Esam nolēmuši pārskatīt un samazināt izdevumus, kuri tiešā veidā nav saistīti ar uzņēmējdarbību un līdz būtiskām izmaiņām esošajā situācijā iesaldēt darbinieku pieņemšanu darbā. Minhenes (Munich), Nirnbergas (Nuremberg), Zalcgiteres (Salzgitter) un Vitlihas (Wittlich) rūpnīcās tika pagarināts saīsinātais darba laiks, un tas tika attiecināts arī uz administrāciju.

Tas nozīmē, ka līdz pat 11 000 MAN darbinieku Vācijā strādās saīsināto darba laiku. Darbiniekiem ārvalstīs ir spēkā katras valsts noteikumi un likumi" skaidro valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Vlaskamps (Alexander Vlaskamp), MAN Truck & Bus izpilddirektors. MAN Truck & Bus pašreizējo notikumu dēļ nespēj ievērot norunātos automašīnu piegādes termiņus un ir piedāvājis saviem klientiem atcelt pasūtījumus. Tajā pašā laikā tiek dota iespēja veikt pasūtījumu ar jauniem nosacījumiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti