NBS Militārā policija rīkos atvērto durvju dienu

 

Foto: Publicitātes attēls

NBS | 4.jūnijs 2022 8:59

9.jūnijā no plkst.14:00 līdz 19:00 Militārās policijas 25 gadu jubilejas svinību ietvaros kultūras pils “Ziemeļblāzma” parka teritorijā tiks organizēta atvērto durvju diena.

Ikviens interesents tiek aicināts klātienē iepazīties gan ar NBS Militārās policijas transportu, ekipējumu un aprīkojumu, gan ar sabiedroto valstu militāro policistu rīcībā esošo specializēto paaugstinātas pārgājības tehniku, piemēram,  “VAMTAC 6”, “MOWAG EAGLE IV” u.c.

Atvērto durvju dienas pasākumā piedalīsies Dānijas, Kanādas, Spānijas un Slovēnijas militārie policisti ar viņu rīcībās esošo tehniku. Šo valstu militārie policisti pašlaik ir izvietoti Latvijas teritorijā,  pildot dažādus mācību uzdevumus un vingrinājumus kopā ar citām sabiedroto spēku vienībām un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs iespēja praktiski uzlaikot un iepazīt atsevišķas ekipējuma sastāvdaļas, tuvāk aplūkot Militārās policijas apbruņojumā esošos ieročus un daudzveidīgo speciālo aprīkojumu. Pasākumā piedalīsies arī Militārās policijas vienībās dienošie četrkājainie draugi, turklāt mazos apmeklētājus sagaida nelieli pārsteigumi.

Latvijas un citu valstu iedzīvotājiem militārā policija visbiežāk asociējas ar specifiski trafarētām automašīnām, kas ar ieslēgtām sarkanām un zilām bākugunīm pavada svarīgas militārās delegācijas vai militārās tehnikas kolonnas. Taču Militārā policija veic ne tikai eskortēšanas funkcijas, bet vēl daudzus citus uzdevumus miera apstākļos un dažādās krīzes situācijās, un šo uzdevumu veikšanai ir nepieciešams specializēts transports, ekipējums un aprīkojums. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti