Latvijā notiks starptautiskās militārās mācības “Knight Swift 22” 2

 

Ilustratīvs attēls Foto: Flickr

NBS | 7.jūnijs 2022 20:47

No 8. līdz 12. jūnijam, Jēkabpils un Ogres apkārtnē, kā arī Ādažu poligonā notiks iepriekš plānotas starptautiskās militārās mācības "Knight Swift 22", kuru laikā iesaistīto vienību štābi veiks plānošanas un vadības vingrinājumus, lai pārbaudītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku savietojamību ar daudznacionālās divīzijas štāba "Ziemeļi" komandvadības elementiem un sabiedroto valstu vienībām.

Mācību laikā daudznacionālais divīzijas štābs "Ziemeļi" kopā ar Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi, Zemessardzes 2. Vidzemes brigādi, Zemessardzes 3. Latgales brigādi, Latvijā dislocēto Dānijas Bruņoto spēku vienību, ASV Bruņoto spēku artilērijas brigādi trenēs un pārbaudīs komandvadības elementus un procedūru savietojamību. Atšķirībā no citām štābu mācībām, vienības veiks arī apvidus izlūkošanu uz zemes un no gaisa, izmantojot militāros helikopterus.

            "Pēc veiksmīga lauka taktiskā vingrinājuma "Knight Legion", kurš notika Igaunijas Aizsardzības spēku militāro mācību "Hedgehog" ietvaros, daudznacionālās divīzijas štābam, komandējot vienības apvidū, attīstība turpinās. Mūsu nākamais vingrinājums "Knight Swift" turpinās "Knight Legion" iesākto. Tas būs štāba gatavības vingrinājums Latgalē kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Zemessardzes brigādēm, kā arī sabiedrotajiem no ASV. Divīzijas mērķis šajās plānveida mācībās ir pārbaudīt un uzlabot spēju vadīt kaujas operācijas daudznacionālā vidē," saka NATO daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" komandieris ģenerālmajors Flemings Matiasens.

            Jau ziņots, 2019. gada 8. martā Ādažu bāzē tika atklāts daudznacionālais divīzijas štābs "Ziemeļi". Štāba izveides mērķis ir uzlabot Baltijas valstu aizsardzību un stiprināt NATO kolektīvo atturēšanu un aizsardzību, nodrošinot komandvadības elementu Baltijas reģionā. Štāba uzdevumi ir aizsardzības plānošana, militāro mācību un aktivitāšu organizēšana un īstenošana, lai palielinātu iesaistīto valstu savstarpējo savietojamību un spēju kopīgi veikt aizsardzības uzdevumus.

            Starptautisko militāro mācību regulārai norisei Latvijā un citās alianses dalībvalstīs, un sabiedroto valstu plašai iesaistei šādās mācībās ir būtiska loma, lai praktiski trenētu un stiprinātu NATO gaisa, sauszemes un jūras spēku, kā arī speciālo operāciju vienību sadarbību stratēģiskā, operacionālā un taktiskā līmenī, demonstrējot NATO kolektīvās aizsardzības spējas un gatavību aizsargāt katru alianses dalībvalsti no visu veidu drošības draudiem.

Iedzīvotāju ievērībai!

                       Mācību laikā no 8. līdz 12. jūnijam Latgales un Vidzemes novadu iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, dzirdot un novērojot militāro helikopteru un tehnikas kustību Jēkabpils un Rēzeknes apkārtnē, kā arī Ādažu poligona apkārtnē. 

            Nacionālie bruņotie spēki vērš iedzīvotāju uzmanību, ka jebkuras militāro mācību aktivitātes ārpus poligoniem Latvijā tiek rūpīgi plānotas un īstenotas, ņemot vērā ceļu tīkla un apvidus īpatnības dažādos novados, lai militāru draudu gadījumā labāk varētu izmantot mūsu apvidus priekšrocības un spētu efektīvāk īstenot Latvijas teritoriālās aizsardzības operācijas, tajā skaitā sadarbībā ar sabiedroto valstu spēkiem.

           

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 10.jūnijs 2022 9:31
2 0 Atbildēt

"...iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties.."

Lielākā daļa rīdzinieku, latgaliešu un ventspilnieku satraucas, zinot, ka mācībās būs pindosi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti