Palīdzēs Ukrainai - Kanādas bruņumašīna uz amerikāņu pikapa bāzes (+ FOTO) 7

 

Foto: Rochel

iAuto | 20.janvāris 2023 12:49

Kanādas uzņēmums Roshel Defence Systems izstrādā bruņumašīnas Senator uz Ford pikapa bāzes. Drīzumā 200 šādu transportlīdzekļu nonāks Ukrainas rīcībā.

Senator APC ir uzbūvēts uz pikapa Ford F 350 Super Duty bāzes un aprīkots ar 6,7 litru 450 Zs (1268 Nm) dīzeļdzinēja versiju, kas šajā gadījumā attīsta 330 Zs.

Transportlīdzekļa virsbūve izgatavota, iestrādājot gan skaņas, gan siltuma izolāciju, tomēr galvenais tās uzdevums ir pasargāt pasažierus no pretinieka raidītās uguns. Šim nolūkam paredzēta pasažieru nodalījuma un dzinēja nodalījuma aizsardzība ar bruņām līdz ballistiskajam aizsardzības līmenim CEN B7. Transportlīdzekļa apakšdaļa pasargāta vēl nopietnāk – ražotājs apgalvo, ka pasažieriem nekas nenotiks pat tad, ja vienlaicīgi sprāgst divas rokas granātas DM-51 vai līdzvērtīgas vieglās kājnieku mīnas.

Papildus standarta aprīkojumam, piemēram, ārējā skata kamerām, personīgās vadības sistēmām, sirēnām/PA sistēmai, avārijas apgaismojumam un evakuācijas lūkām, ir arī daži  nopietnāki argumenti ienaidnieka pārliecināšanai, ieskaitot grozāmu ieroču tornīti uz jumta.

Saskaņā ar Kanādas valdības lēmumu, 200 šādi transportlīdzekļi tiks nosūtīti uz Ukrainu, kur tās paredzēts izmantot karavīru un ievainoto karavīru un aprīkojuma drošai transportēšanai.

 

 

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Janka 20.janvāris 2023 13:33
2 2 Atbildēt

Jā tagad var labi norakstīt projektus ''priekš ukrainas'' ja agrāk baigo finansejumu nedeva un diezgan skrupolozi kontrolēja kādas militārās iegribas, tad tagad tikai jāieminās, ka projekts ir lai palīzetu ukrainai un nauda no labajiem investoriem, kas iegūs labo reklāmu tik plūst.

Zinu gadījumus kur šādi tiek projekti 'norakstīti' galā uztaisa kaut kādu pirmo partiju(kas ir svarīgākā) ko priekš finansejuma devējiem lai ir ko atskaitīties priekš preses relīzes un kā piegādā ukrainai.

Bet visas tāmes ir uzpūstas oj oj oj jo definējums 'militārs' uzreiz var desmitkāršot cenu...

Starpība plūst projekta autoru privatajās kabatās, desmitiem un pat simtu tūkstošu vērtībā.

Ja 2021 gadā 5.4Miljoni cilveku pasaulē kļuva par miljonāriem, 2022 gadā 24.5milj. cilveku kļuva par oficiāliem miljonāriem, jeb 371% pieaugums!!!

Tā kā viss tas kas notiek ir diezgan liels pīīī un ir kas daudz daudz vairāk starp RUvsUKR saspīlejuma karu ko publiski stāsta mums parastajiem un tikai liek visadas maznozīmīgas sankcijas(par ko mēs maksajam), bet reālu risinājumu lai šo visu izbeigtu maģiski nav no nevienas 'lielvalsts' pasaulē.

Miks 20.janvāris 2023 19:05
2 3 Atbildēt

Ukrainas karš protams ir traģēdija, bet kurš palīdzēs cilvēkiem Palestīnā, Kongo un Jemenā?

viencexperc 21.janvāris 2023 15:08
2 0 Atbildēt

pārāk kruts un pārāk dārgs cīņai pret krieviem.

Cīņai pret krieviem pietiek buldozers. Priekšā uzlikt bruņu plāksni un metāla stieņus kā pīķus. Un sēdekli ar katapultu.

Buldozers brauc, placina krievu masas. Kad buldozers, iebuksē, katapultēties un ņemt nākošo.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti