Francijā notiesā tālbraucēju no Latvijas: sods 3,6 miljoni eiro un pusgads cietumā 39

 

Foto: Pexels.com

iAuto | 17.maijs 2023 14:06

Pēc Francijas tiesas lēmuma kāds kravas automašīnas šoferis no Latvijas saņēmis 3,6 miljonu eiro naudas sodu un sešus mēnešus cietumā.

Latvijā reģistrēto kravas automašīnu Francijas policija uz autoceļa RN7 apturēja 5.maijā, raksta izdevums trans.info. Likumsargi veica kārtējo pārbaudi savas ikdienas patrulēšanas ietvaros, taču šajā gadījumā tika uzieta kontrabanda lielos apmēros. Saskaņā ar dokumentiem automašīnas kravai vajadzēja būt 17 tonnu smagam ūdens sildītāju sūtījumam, taču patiesībā tālbraucējs veda 1,4 tonnas cigarešu. To izmaksas tika lēstas 5,6 miljonu eiro apmērā. Bloki bija paslēpti paletēs, un tās savukārt bija ietītas necaurspīdīgā melnā polietilēnā.

Saskaņā ar Francijas likumiem ārzemniekus šādos gadījumos var tiesāt paātrinātā kārtā, tādēļ tiesas sēde notika jau 10.maijā. Vadītājam tika uzrādīta apsūdzība par kontrabandu īpaši lielos apmēros un piespriests gads cietumā. No tiem 6 mēneši viņam jāizcieš nekavējoties, bet vēl 6 mēneši ir pārbaudes laiks. Šoferim būs arī jāsamaksā naudas sods 3,6 miljonu eiro apmērā.

Apsūdzētā advokāts lūdza atcelt apsūdzību, taču tiesa viņa argumentus neņēma vērā. Lielas aizdomas raisīja paša kravas auto šofera uzvedība - viņš nevarēja paskaidrot, ko darījis uz RN7 ceļa, jo tas nebija viņa oficiālā maršruta daļa. Tālbraucējs savu vainu neatzina un apgalvoja, ka nav zinājis, ka kravā atrodas cigaretes.

 
39 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
srt 17.maijs 2023 14:30
60 35 Atbildēt

Plika diršana! Ja jau spriedums ir pasludināts, tad lūdzu - konkrēts vārds uzvārds un kura kantora auto! Savādāk ticība rakstam 0.

koko 17.maijs 2023 14:26
57 12 Atbildēt

kāds vatenis atkal sadomāja nopelnīt, lai šēž paRaškā

Krotow 17.maijs 2023 14:11
42 40 Atbildēt

Visa Eiropa smejas par Laimeszemes utainiem latvāņiem

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti