Lietoti elektromobīļi - Nissan Leaf 43

 
Edgars Zveja speciāli IAuto.lv | 30.oktobris 2019 16:24

Elektrisko auto otreizējais tirgus - lietots Nissan Leaf no Vācijas

Elektriskie auto tuvā nākotnē nomainīs iekšdedzes dzinēju mašīnas un tas ir tikai laika jautājums. Jau šobrīd ir cilvēki, kuri vēlās ikdienā pa pilsētu pārvietoties ar elektrību un izmantot priekšrocības. Šajā video aplūkosim lietotu Nissan Leaf, kuru piegādāja no Vācijas. Kā izskatās lietoti elektromobīļi un cik nopietni ir tādus pirkt?

 
43 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
atrabotka 30.oktobris 2019 22:54
17 3 Atbildēt

Nepiekritīšu sižeta autoram. Šobrīd diemžēl vēl aizvien elektroauto ir dārga spēļmantiņa. Kaut vai tās pašas uzlādes iespējas - vai nu speciālās vietās (kas tāpat nav par brīvu) vai tiem, kam ir privātmāja un attiecīga infrastruktūra. Tie elektroauto plusi ir smieklīgi (simboliski) attiecībā pret neērtībām un nobraucamo attālumu. Nišas produkts tiem, kuri var to atļauties.

msh 30.oktobris 2019 23:53
17 2 Atbildēt

Jā, tā ir dārga spēļmantiņa valstī, kur statistiskā vidējā mašīna maksā 2-3k, nerunājot nemaz par to ka par tām 11 pakām sanāk mašīnas parodija uz četriem riteņiem; ja gribas kaut ko līdzīgu mašīnai, jāpērk tesla, un tā ir tiešām dārga spēļmantiņa - pāris tonnu pašmasa, septiņi simti cik tur zirgspēku un uzrāviens dažās sekundēs līdz simtam - tīra spēļmantiņa; braukšanai pietiktu ar 3x mazāku jaudu.

Diezgan ironiski vienā postā lasīt kā ieguvumus lietas, kas kaut ko nozīmē tikai tiem, kas stumdās pa dižo pilsētu, un tekstu par "vēlmi mainīt paradumus". Vismaz 90% latvijas elektromašīnu braucēju, savus dranduļetus iegādājoties, ir kliedzoši paziņojuši "ES NEVĒLOS MAINĪT SAVUS PARADUMUS!" - jo viņi atrodas dižajā pilsētā, vai tās tuvumā, apvidū, kur netrūkst ne sabiedriskā transporta, ne iespējas braukt ar velosipēdu, un tamlīdzīgi, bet tā vietā lai mainītu savus paradumus, mašīnu ar ko stumdīties korķos ir nomainījuši... ... ar mašīnu, ar kuru stumdīties korķos, tik tādu, kura braucienos, kādos mašīna ir neaizstājama, ir diezgan bezjēdzīga, nu lielais vairums. Ja gribas mainīt paradumus, vajadzētu tā kā to vēlmi braukt ar mašīnu arī izmainīt...

Laaciz 31.oktobris 2019 8:15
15 1 Atbildēt

Tie bonusi ir pārejošs labums. Atliek tik to parodiju par auto aplikt ar tādām pat maksām (kas ir neizbēgami) kā pašreiz un puff... lētuma vairs nekāda. Kaut kur tā starpība nodokļu ieņēmumos būs jādabū.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti