Porsche Cayenne S Coupe. Izmēģina Porsche markas entuziasts (+VIDEO) 18

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 10.novembris 2023 8:42

Jaunākā izlaiduma Porsche Cayenne pazīstama ar pasvītrotiem dizaina akcentiem, modernākiem matricu starmešiem, pilnībā jaunu kokpitu un kā tautā saka, pamatīgi "pārlasītu" tehniku. Jau gadus piecus sporta SUV ražo arī ar slīpāku jumta līniju kā Cayenne Coupe. Tās jaunāko izpildījumu izmēģināsim kopā ar uzņēmēju, Porsche kluba biedru, šīs markas entuziastu un pat kolekcionāru Kristapu Rikānu.

Jau gadus piecus sporta SUV ražo arī ar slīpāku jumta līniju kā Cayenne Coupe. Tās jaunāko izpildījumu izmēģināsim kopā ar uzņēmēju, Porsche kluba biedru, šīs markas entuziastu un pat kolekcionāru Kristapu Rikānu.

Lai gan grūti nosaukt divus atšķirīgākus Porsche modeļus par Boxster un Cayenne, firmas vēsturē tiem savulaik bijusi izšķiroša loma. Pirmās paaudzes Cayenne uz ielas nevienu vairs nepārsteidz, tomēr Kristaps savu nolēmis paturēt. Kristaps labprāt redzētu savā kolekcijā kādu no pēdējiem gaisa dzeses Porsche 911, taču patlaban viņa favorīts ir automobilis, kas savulaik bija iecerēts kā vidusmotora klasikas aizstājējs - Porsche 928. Porsche 928 motors atrodas priekšā, nevis aizmugurē, un sešcilindru boksera vietā tur ir kārtīgs V8.

Tad jau Kristapam patiks arī Cayenne S, kur agrāko sešcilindru dzinēju tagad aizstājis četrlitrīgs V8 biturbo. Porsche entuziastiem jaudas vienmēr būs par maz, tomēr Cayenne S 474 zirgspēki un 600 ņūtonmetri ir arguments. Šī Cayenne aprīkota ar adaptīvo pneimopiekari un piestūrējošu aizmugurējo asi. Īpaša ekstra ir 22 collu GT dizaina diski standarta 20 nieku vietā. Paātrinājums 4,7 sekundes līdz 100 km/h ir pietiekami iespaidīgs vairāk kā divas tonnas smagam SUV. Kuras Cayenne īpašība šķiet vissvarīgākās īstenam Porsche fanam, un bez kā varētu arī iztikt, uzzināsiet jaunās Porsche Cayenne S Coupe testā kopā ar K. Rikānu.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 10.novembris 2023 8:59
1 3 Atbildēt

Lai labāk pastāsta cik šādam garantētam sapņu auto maksā īstās/pareizās ziemas, riteņu riepu komplekts. Un kurā bodē tādas var nopirkt, cik ilgi jāgaida lai būtu ko tur kur to uzlikt, kad vajagās ❤️

Motorolers 10.novembris 2023 12:04
6 0 Atbildēt

Ja tu pērc tādu auto, tad riepu cenai nevajadzētu būt lielai nozīmei, tāpat kā degvielas patēriņam, pilnīgi po, 16 vai 18L, ja tas ir faktors, neskaties uz tādiem auto.

ZZZZ 10.novembris 2023 13:36
0 3 Atbildēt

Pilnīgi Tev piekrītu, bet šiem cilvēkiem liela nozīme ir laikam. Bet tas stipri, stipri vairāk patērējās, ka parastākiem citādiem auto. Un vēl tas, ka jāpaliek, nedaudz par riepu ekspertu, lai neuzliktu nepareizi marķētus līdzīgus riepuļus 😀

Dandalis 10.novembris 2023 12:58
0 6 Atbildēt

Cayenne nav porshe, tas ir auto slinkiem brigadieriem ar resnu alusvēderiņu, tā ir parodija par sporta auto, nožēlojams širpatrebs. Es teiktu ka to auto vajadzēja pārsaukt par audi vai labak vw, lai cilvēki nejauc pirkstus ar peņiem.

0pis 10.novembris 2023 13:11
1 3 Atbildēt

Cik saprotu, tad porša kokpits ir tas pats, kas fofāgen/kijām panelis?

Germans 10.novembris 2023 18:41
6 3 Atbildēt

Kads sakars vw ar šķībacaino sūdu izstrādājumu kia?

Iemācies reiz paskatīties uz sevi spogulī - tu nekad neespēsi nopelnīt tādam auto, un neviens no tavas dzimtas koka arī to nespēs, tavi komentāri un “domu graudi” parāda kas tu esi.

Tu vari spirināties pretī un komentāros dirst ko gribi, bet no sevis tu nekad neaizbēgsi.

0pis 10.novembris 2023 20:42
0 3 Atbildēt

fofāgens ir budžeta auto, kāpēc tu par to runā kā kaut ko nenopērkamu, diedelniek.

Germans 10.novembris 2023 22:02
3 0 Atbildēt

Tādēļ, ka tu pat jaunu polo nevari atļauties.

Protams vw ir arī budžeta klase, un es nesaku, ka man patīk vw, īsti pat nepatīk, bet es esmu reālists un vismaz nemeloju un neizliekos par to kas neesmu.

Nu jā, kā jau pats pieminēji vw ir arī porsche un porche jau tāds bomžu auto, ko tur daudz, arī tuaregs ir katrai pārdevējai pa kabatai, īsāk sakot paskaties spogulī un netēlo te veci, es tev jau 100x esmu teicis, lai ievieto šeit foto ar savu auto un konkrētu uzrakstu uz lapiņas, vai viedtālruņa, un visas reizes tu bagātnieciņš man diedelniekam tā arī neesi atbildējis, no kā tad tu baidies? Izbeigsim šo tematu reizi par visām reizēm? Tātad?

0pis 10.novembris 2023 22:38
1 2 Atbildēt

Tu esi skolēns? Tagad sāksi raudāt, ka es tev nerādu auto un pat nerakstu uz lapiņas? Tak pieaudz, atrodi darbu un beidz tērēt manu laiku ar saviem domrakstiem.

Germans 11.novembris 2023 11:40
0 0 Atbildēt

Tu esi muļķis? Nesaproti ko es uzrakstīju?

Es teiktu, ka tu esi dirsējs parastais, tu pats brauc ar vecu lūzni un nāc šeit bravūrīgi komentēt sviestu!

Ja reiz es kļūdos kur problēma pierādīt pretējo?

Es šo tev vaicāju vairākas reizes, protams viegli būt interneta varonim, atnākt anonīmi iedirst un pazust.

Kāda laika tērēšana? Tu spamo iauto 24/7, tev nemaz nav ko darīt, nav hobiju nav nekā, bet tēlo baigo bagātnieku “vai vw jau tāds budžeta auto, es te ar viņiem pa labi un kreisi mētējos” - da beidz dirst, vienīgais skumjais diedelnieks šeit esi tu!

Kk 11.novembris 2023 12:59
1 0 Atbildēt

Bet tā jau ir.... šobrīd pašam VW nav sava luksus.....pirmais un pēdējais bija Pheaton..... Touareg ir vnk  dzipins zemniekam.

KIA ir Luxus auto un Luxus SUV, kas nav VW.

Germans 11.novembris 2023 14:40
0 0 Atbildēt

Kurš ir kias luxus SUV un kas Touareg?

Salīdzino to kiu ar to touaregu un kas tajā kiā “luxīgāks”?

Kk 12.novembris 2023 0:15
0 0 Atbildēt

Piemēram Telluraid,Sorento, EV9... Bija VW dienas un izbraucu ar jauno Touareg... sajūtas bija kā braukt ar 8-10 gadus vecu auto un saliņa apdares materiāli varēja būt labāki... piemēram eco āda vnk runājot dermantīns varēja būt labāks... pēc taustes kā papīrs.... apakšās cietā plastmasa un par dizainu pat runāt īsti negribas.

Germans 12.novembris 2023 17:01
0 0 Atbildēt

Ko tu te mūldi, paskaties kaut vai testos kur mēra salona skaņas izolāciju ar vienādām riepām aprīkotos auto. Touaregs bija klusāks. Tas pats ar salonu - ādu tu vari pasūtī dabīgo, vai eko, vai prasto, vai pidžammu. Tas pats ar gaitas īpašībām.

Nu 13.novembris 2023 10:34
0 0 Atbildēt

Kia ir 100% uzticamāks par Vw.  Garantēts.  

Un KIA kokpitam arī nav ne vainas 

Kk 11.novembris 2023 12:52
0 0 Atbildēt

Tad ir tāds pats kā desu auto VW....KIA, genesis utt., jau ir cita līmeņa dizains..

0pis 10.novembris 2023 15:38
0 4 Atbildēt

Slīpāka jumta līnija nepadara auto par kupeja. Varbūt tas jums ir jaunums. Vai ne?

!!!! 10.novembris 2023 18:41
6 2 Atbildēt

Lietotājs “uupis” (cilvēks kurš vēlas, lai gājēji un velosipēdisti ietu bojā) ir tāda domāšana.

Kad viss iAuto bļāva, ka gājējam pirms došanās pāri gājēju pārejai ir jāpārliecinās par to, vai auto uzsācis bremzēšnu un pamanījis gājēju lietotājs “uupis” braši apgalvoja, ka to nevajag darīt, ir jāduj pāri un pofig, kas notiks, tas notiks.

Viss iAuto protestēja, ka pie auto stūres var būt arī tāds veselības problēmu nomākts cilvēks (kā lietotājs “uupis”), kuram paliek slikti un viņš netīšām nenoreaģē un uzbrauc gājējam. Viss iAuto apgalvoja, ka autovadītājiemiem ir jāskatās laicīgi, kas notiek uz gājēju pārejas. Neviens speciāli neaicina notriekt gājēju uz gājēju pārejas, vai gājēju un velosipēdisti tumsā uz ielas bez atstarojošajiem elementiem un/vai apgaismes ierīcēm. Lietotājs “uupis” savukārt saka, ka velosipēdistiem un gājējiem nav nekādu pienākumu nekur, viss esot autobraucēju atbildība un mudināja ātrāk skriet uz gājēju pārejām nemaz neskatoties, kas notiek apkārt (jo gājēju pāreja ir gājēju pāreja) un vēlams neizmantot nekādus atstarojošos elementus un/vai apgaismes ierīces dienas tumšajā laikā ne gājējiem, ne velosipēdistiem, jo CSN taču nav nekas minēts par to.

Respektīvi mēs šeit nonākam pie slēdziena, ka lietotājs “uupis” vēlas nodarīt kaitējumu gājējiem un velosipēdistiem!

Kad viss iAuto portāls saka, ka vadītājiem riteņbraucējiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, lietotājs “uupis” apgalvo, ka nē, jābūt uzmanīgiem tikai auto vadītājiem, un ja kāds nomirs pie auto stūres, tad vismaz uz gājēja, kapa varēs uzrakstīt “es nebiju vainīgs”…

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 4

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām. Lasīt vairāk

 

Iedzīvotāji vēja turbīnu tuvumā saņems kompensāciju (+ VIDEO) 12

Valdības apstiprinātie noteikumi, kas nosaka vēja parku attīstītājiem maksāt vietējai pašvaldībai un apkārtnes iedzīvotājiem ikgadēju kompensāciju, sākotnēji attieksies tikai uz tiem vēja parkiem, kuri pašlaik vēl ir projekta stadijā un nav nodoti ekspluatācijā. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti