CSDD sadarbībā ar ERGO izstrādājusi video padomus drošai velo braukšanai 3

 
CSDD | 12.maijs 2016 16:53

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO kampaņas “Pieklājība vieno!” ietvaros izstrādājusi desmit video padomus drošai velo braukšanai, kas cits pēc cita divu nedēļu laikā tiks publicēti CSDD un ERGO sociālo tīklu kontos.

Tos noskatīties var arī CSDD mājaslapā http://ej.uz/761v (sadaļā sociālās kampaņas).

Video skaidrojumi ir izveidoti par būtiskākajām izmaiņām ceļu satiksmes noteikumos, kas jāpārzina gan velobraucējiem, gan arī pārējiem satiksmes dalībniekiem. Piemēram, kā veicams kreisais pagrieziens, braucot ar velosipēdu, vai kuros gadījumos atļauts braukt pa ietvi gājēju ātrumā, gan arī bīstamām situācijām ceļu satiksmē. Proti, kā velosipēdistam jāapbraucams ielas malā stāvošs transportlīdzeklis vai kas ir jāievēros dzīvojamā zonā.

2016. gada 1. janvārī spēkā stājās jaunie Ceļu satiksmes noteikumi, kuru mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību, īpašu uzmanību pievēršot mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem. Noteikumi sabiedrībā tika plaši skaidroti, diskusijās iesaistoties gan likuma normu izstrādātājiem, gan arī velo aktīvistiem. Pateicoties plašajām diskusijām, sabiedrības pozitīvajam atbalstam un attieksmes maiņai, šogad ir būtiski uzlabojusies situācija ceļu satiksmes drošības jomā.

Latvijā vairāk nekā puse iedzīvotāju (52,1%) mēdz pārvietoties ar velosipēdu, bet ikdienā velosipēdu kā regulāru pārvietošanās līdzekli izmanto 9,9% iedzīvotāju, liecina CSDD un Tirgus un sociālo pētījumu aģentūras “Latvijas Fakti” pavasarī veiktais pētījums.

“Velokultūra Latvijā izvēršas plašumā, un velosipēds daudziem no mums ir kļuvis par galveno pārvietošanās līdzekli. Taču šī attīstība nozīmē arī to, ka katram ceļu satiksmes dalībniekiem arvien vairāk jādomā par savu personisko, kā arī pārējo satiksmes dalībnieku drošību, ne tikai par sava transportlīdzekļa pasargāšanu no zagļiem. Uzmanība un vērība, noteikumu ievērošana, gājēju un autobraucēju respektēšana - tie ir svarīgākie pamatprincipi, kas jāņem vērā ikvienam velobraucējam,” aicina Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijas valstīs.

2016. gada pirmajos četros mēnešos bojā gājis viens velosipēdists, bet ceļu satiksmes negadījumos ievainoti 62 velosipēdisti. Pērn šī paša perioda laikā bojā gāja trīs velosipēdisti, bet cietušo skaits sasniedza 76 velosipēdistus. Līdz ar to šogad negadījumu skaits ir samazinājies par gandrīz 20%, liecina CSDD apkopotie dati.
Pagājušajā nedēļā CSDD sadarbībā ar ERGO uzsāka kampaņu “Pieklājība vieno!” Tās ietvaros dažādu transportlīdzekļu vadītāji un gājēji tiek informēti par izmaiņām ceļu satiksmes noteikumos, kā ar viņiem tiek atgādināts par savstarpējo cieņu un sapratni. Īpaša uzmanība šajā kampaņā ir pievērsta velosipēdistu drošībai ceļu satiksmē.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 13.maijs 2016 21:47
1 0 Atbildēt

Kas tev tieši tur nepatīk? Princips tas pats, kas ar mašīnu - skaties apkārt, izvērtē situāciju un brauc, tik necenties pārliecinoši izmantot priekšrocības, ja tādas ir.

Man uz sitienu nāk prātā tikai viena vieta liepājā, kur es ko šādu izveicu - liepājā tramvajtilta gala krustojumos - jo tad ja jātiek pāri kanālam nevis taisni, bet no kūrmājas prospekta, to darīt pa trotuāriem ir bik pa ķēpīgi. Savādāk šādās situācijās izmantojam velosipēda plusus - tos ka ar to drīkst braukt pa ietvēm.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti