Aptauja: 87% velobraucēju nejūtas droši, pārvietojoties par Rīgas ielām 4

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 22.augusts 2017 12:57

Lielākā daļa jeb 87% velobraucēju nejūtas droši, pārvietojoties par Rīgas ielām, aģentūrai LETA pavēstīja risku apdrošinātāja "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Tostarp lielākā daļa velobraucēju jeb 63% par draudu savai drošībai uzskata automašīnas, bet 31% - nesakārtotu infrastruktūru, bedres. Respondentu bažas par autovadītāju neuzmanību vai infrastruktūru radušās pēc ceļu satiksmes negadījumiem, kurus izraisījis kāds no iepriekš minētajiem apstākļiem.

Aptaujā arī 94% velobraucēju atzinuši, ka ir redzējuši citus velosipēdistus pārkāpjam ceļu satiksmes noteikumus, taču vien 10% aptaujāto atzinuši, ka nelaimes gadījumu izraisījusi paša neuzmanība.

"Lai gan teju visi ir redzējuši, ka velosipēdisti pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, lielākā daļa jeb 53% respondentu, uzskata, ka noteikumus nepārkāpj un brauc mierīgi. Taču viennozīmīgi apgalvot, ka vienīgie vaininieki pie nelaimes gadījuma vai avārijas situācijas izraisīšanas ir velobraucēji, arī nevar. Pie šādām situācijām vainīga var būt gan nesakārtotā vai neesošā infrastruktūra, gan ceļu satiksmes noteikumu nezināšana, neievērošana, laika apstākļi u.c. faktori. Būtisks apstāklis ir arī sabiedrības dzīvesstila maiņa. Ja agrāk autovadītāju bija mazāk un velosipēdisti varēja droši pārvietoties pa ceļu, tad šobrīd ir ievērojami pastiprinājusies automašīnu plūsma un pieaudzis velobraucēju skaits. Tādējādi visiem vietas uz ceļa braucamās daļas nepietiek," sacīja BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

Aptauja veikta 2017.gada jūlijā un tajā piedalījās 1000 respondentu.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bradypus 22.augusts 2017 16:04
3 1 Atbildēt

Rezultāti skaidri parāda, ka nevienā citā satiksmes dalībnieku grupā nav tik daudz slimo. Un to, ka visi slimie brauc ar velo. Starp citu - runājot par jautājumu "Cik droši jūtas gājēji, kad šie neprognozējamie vellapēdi nesas pa gājēju pārejām un ietvēm?" varu atbildēt no savas pieredzes - braucot ar velo jūtos ļoti neērti to gājēju priekšā, kas ar acīmredzamām izbailēm spiežas pie sienas, lai tik palaistu velo garām. Tādas bailes NEKAD neesmu redzējis, esot pie auto stūres, bet tieši otrādi - gājēji droši metas priekšā mašīnām, ar pārliecību, ka virsū nebrauks.

msh 22.augusts 2017 20:07
1 0 Atbildēt

Principā piekrītu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti