Lielbritānijā protestētāji pieprasa legalizēt elektriskos skrejriteņus 6

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 11.septembris 2019 10:06

Elektrisko skrejriteņu lietotāji pierasa izmaiņas likumos, kas atļautu legālu šo transportlīdzekļu izmantošanu Lielbritānijas ceļos.

Kampaņas dalībnieki pieprasa izmaiņas, uzsverot, ka vēlas, lai dīzeļauto un autobusu vietā cilvēki izmantotu videi draudzīgu transportu.

Elektriskie skrejriteņi, kas parasti maksā simtiem vai pat tūkstošiem mārciņu, ir līdzīgi tradicionālajiem bērnu skrejriteņiem, tikai ar to atšķirību, ka tos darbina motors, kas ļauj sasniegt ātrumu 56 km/h vai pat vairāk.

Šim transporta veidam ir pieaugoša popularitāte, taču cilvēki nespēj saprast, ka pārkāpj likumu, braucot pa ceļiem un ietvēm. Apvienotajā Karalistē tos likumīgi var izmantot tikai uz privātas zemes. Ja skrejriteņu lietotājus pieķer braucam pa ielām un ietvēm, viņiem jārēķinās ar sodu 300 sterliņu mārciņu apmērā un sešiem soda punktiem autovadītāja apliecībā.

Kampaņas dalībnieki uzskata, ka Ceļu satiksmes likums ir jāatjaunina, un ka elektriskie skrejriteņi ir videi draudzīga alternatīva automašīnām.

Tomēr viss nav tik viennozīmīgi – bažas par drošību pastiprinājās pagājušajā mēnesī, kad televīzijas un Youtube vidē pazīstamajam darbonim Emīlijam Hārtridžam liktenis lēma kļūt par pirmo cilvēku Lielbritānijā, kurš gājis bojā, braucot ar elektrisko skrejriteni.

Eksperti iesaka, ka elektriskie skrejriteņi jāaprīko ar numura zīmēm, vadītājiem vajadzētu lietot aizsargķiveres, ievērot visus ceļu satiksmes noteikumus un maksāt apdrošināšanu un ceļa nodokli.

“Negaisa mākoņi” piezogas arī no citas puses – jaunākais Ziemeļkarolīnas (ASV) universitātes pētījums liecina, ka elektrisko skrejriteņu lietošana videi nebūt nav tik draudzīga, kā varētu šķiet. Amerikāņu pētnieki atklājuši, ka materiāli, kas nepieciešami skrejriteņa rāmja, riteņu un akumulatora ražošanai, kā arī transportlīdzekļa apkope, uzlādēšana un atgriešana ielās katras dienas beigās rada vēl lielāku siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju nekā citi transporta līdzekļi.

Pagaidām elektrisko skrejriteņu izmēģinājumi atļauti karalienes Elizabetes Olimpiskajā parkā Londonā, bet gan jau situācija mainīsies un jaunumi būs, tāpat kā pie mums Latvijā, kur gandrīz katra diena atnes kādas izmaiņas.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 11.septembris 2019 12:10
2 4 Atbildēt

Apdrošināšanas polisi jāpērk cilvēkam ne vis auto! Kā Anglijā!

Katram ar savu rīcību bija, ir un būs jāgarantē drošība!

Konflikts rodas starp ātrāk un lēnāk kustībā esošiem indivīdiem.

Jāpamaina domāšana un atskaites punkti!

... 11.septembris 2019 12:48
1 2 Atbildēt

Ja jau pētnieki izzīduši, ka skrejriteņi ir kaitīgāki par citiem TL, tad dodiet lūdzu tādus pašus pētījumus par elektroauto un hibrīdiem. Hibrīdi vispār 2x kaitīgāki, jo gan ražo izmešus, gan lieto akumulatorus...

msh 12.septembris 2019 1:42
1 0 Atbildēt

Vispār mazs uzgūglējiens rāda ka gāja bojā nevis "darbonis emilijs hartridžs", bet gan emīlija hartridža, tb sieviete...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti