Policija sāk kriminālprocesu par Vienības velobraucienā smagi cietuša dalībnieka nāvi 16

 
Nozare.lv | 18.septembris 2023 16:14

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par Siguldā un apkārtnē notikušā 33.Vienības velobrauciena dalībnieka nāvi, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Vīrietis, kurš guva traumas velobrauciena laikā, 12.septembrī medicīnas iestādē mira.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmesdrošību".

Precīza informācija policijai par negadījuma vietu patlaban nav. Lai arī mediķi iepriekš ziņoja, ka 3.septembrī notikušajā velobraucienā smagas traumas guva vēl viens braucējs, likumsargiem par šādu gadījumu oficiālas informācijas nav.

Jau ziņots, ka no 3.septembrī Siguldā un apkārtnē notikušā 33. Vienības velobrauciena slimnīcās nogādāti seši velobraucēji, kuri guvuši traumas krītienos, aģentūrai LETA toreiz pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Vienības velobraucienā medicīnisko palīdzību nodrošināja SIA "Veselības centrs 4" mediķi.

Divos gadījumos velobraucēji guvuši smagas traumas, savukārt četri cilvēki slimnīcā nogādāti ar vidēji smagām traumām.

3.septembrī Siguldā un tās apkārtnē notika sporta, MTB, "Retro velo" un tautas braucieni.

Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens pirmo reizi notika 1936.gadā, bet trīs gadus vēlāk tas pulcēja jau 6226 riteņbraucējus. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas arī velobrauciens tika atjaunots 1995.gadā.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vaii 18.septembris 2023 16:28
4 0 Atbildēt

Vecais zēns Japiņš pirms tā brauciena pa radio runāja - teica, bez aizsargķiverēm tikai pār manu līķi - vai tad tiešām šajā gadījumā arī tās ķiveres nelīdzēja?

Ome 19.septembris 2023 8:28
3 0 Atbildēt

Vecais kārumnieks sagribēja uz dupšiem paskatīties, tā saskatījās, ka motors noklapēja! ;)

Rāmis 19.septembris 2023 17:12
2 0 Atbildēt

Bet mežiniekiem nedaudz mazāk iespēju satikties ar auto un viņi zin ko dara, atšķirībā no lielas daļas dalbajob amatierbraucēju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti