Svētdien elektrības cena biržā noslīdēs krietni zem nulles 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.jūlijs 2023 7:41

Svētdien elektrība pēc biržas cenām Baltijas un Skandināvijas valstīs vairākas stundas būs pieejama krietni zem nulles, Latvijā brīžiem cena būs pat mīnus septiņi centi par kilovatstundu (KWh), liecina "Nordpool" informācija.

Šis varētu būt vēsturiski vien no zemākajām jebkad biržā fiksētajiem elektrības cenu līmeņiem Latvijā.

Elektrība par velti un ar negatīvu vērtību būs no plkst.5 līdz plkst.18. Piemēram, laikā no plkst.14 līdz 15 elektrības cena būs negatīva - mīnus 2,6 eirocenti par KWh, no plkst.15 līdz 16 cena būs mīnus 6,8 eirocenti par KWh, bet plkst.16 līdz 17 tā būs mīnus 5,8 eirocenti par KWh, liecina "Elektrum" informācija. Norādītā cena ir ar pievienotās vērtības nodokli.

AS "Latvenergo" Komunikācijas direktors Andris Siksnis aģentūrai LETA skaidroja, ka pašlaik cenas biržā ietekmē saules un vēja enerģijas ražošanas jaudas. Eiropā ir labvēlīgi laikapstākļi, lai tiktu saražots pietiekami daudz zaļās enerģijas.

Tāpat cena ir krietni zem nulles atzīmes arī tāpēc, ka elektrības patēriņš brīvdienās ir mazāks, nekā darba dienās, kad strādā lielie uzņēmumi.

Taujāts par negatīvo elektroenerģijas cenu ietekmi uz patērētājiem, uzņēmuma pārstāvis norādīja, ka, ja klients ir noslēdzis līgumu par biržas cenu, tad viņš maksā tieši tik, kāda cena tirgū ir bijusi. Parasti gan klients norēķinās par elektrību reizi mēnesī, un negatīva cena neilgst dienām, atzīmēja Siksnis.

Elektrības par velti un ar negatīvu vērtību pēc biržas cenām ir arī sestdien.
 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 16.jūlijs 2023 13:05
3 1 Atbildēt

"plkst.16 līdz 17 tā būs mīnus 5,8 eirocenti par KWh, liecina "Elektrum" informācija. Norādītā cena ir ar pievienotās vērtības nodokli."

Starp citu, PVN negatīvai cenai ir pozitīvs, resp. pēc nordpool datiem, cena no 16-17 šodien ir -7.2 centi. Ar PVN iznāk -5.8

650 16.jūlijs 2023 13:39
3 0 Atbildēt

Kazino un/vai sportloto arīdzan savureiz kāds Lohs kaut ko oficiāli vinnē.

Līdzīgi kā savulaik slavenaiss lattelekoms, kura "pakalpojumus" tagad vairs reti kura privāpersona izmanto, taču pirms pārdesmit gadiem visLatvijas pensionāru un mājsaimnieku apvienotais kopkoris tam ik mēnesi maksāja pasakainas summas,ieskaitot misitisko "abjobonenta" maksu.

imzz 16.jūlijs 2023 14:17
3 1 Atbildēt

Tātad, visiem, kuriem nav elektrotačkas, ko lādēt, šajā stundā vismaz vajadzētu izmantot cepeškrāsni un veļas mašīnu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis dārgāks 1.477 un 95 benzīns 1.497 EUR - 28.09.2024 (+ VIDEO) 1

Degvielas cena atkal uzsākusi ceļu augšup, desmit dienu laikā pievienojot litra cenai 10 centus. Atgādināsim, ka 18. septembrī litrs dīzeļdegvielas Neste uzpildes stacijā maksāja 1,377 eiro, bet 95-tais benzīns - 1,397. Lasīt vairāk

 

Tagad netrafarētās Škoda fiksē arī OCTA apdrošināšanu un tehnisko apskati (+ VIDEO) 23

iAutolv apskata kā aprīkoti policijas transportlīdzekļi no ārpuses un iekšpuses, ko savās kamerās redz policisti un ko spēj fiksēt šajos transportlīdzekļos iebūvētā elektronika. Lasīt vairāk

 

Kā mūsdienu modernie auto mūs izspiego (+ VIDEO) 4

Epizode, kurā tiek apskatīts, kā automašīnu ražotāji izspiego labticīgos autovadītājus, slepeni pārdodot viņu personisko informāciju datu brokeriem un apdrošināšanas kompānijām. Lasīt vairāk

 

Tikai Eiropas tirgum – prezentēts ekskluzīvais Bentley Bentayga EWB Azure (+ FOTO) 2

Britu luksuss automobiļu ražotājs Bentley nodemonstrējis jaunu modeli, kas turpina 2023. gadā aizsākto Riviera Collection sēriju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti