"Green Genius" saules elektrostacijās Latvijā un Lietuvā investēs kopumā 179 miljonus eiro 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.septembris 2023 8:42

Atjaunojamās enerģijas uzņēmums "Green Genius" saules elektrostacijās Latvijā un Lietuvā investēs kopumā 179 miljonus eiro, tostarp saules elektrostacijas izveidē Latvijā kompānija plāno investēt 109 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Latvijā uzņēmums netālu no Jēkabpils uzstādīs elektrostaciju ar 120,8 megavatu jaudu, savukārt Lietuvā saules elektrostacija taps Šeduvas apkārtnē, un tās jauda būs 78 megavati.

Abu elektrostaciju būvniecību plānots sākt līdz 2024.gada vidum.

Kompānijā atzīmē, ka Jēkabpils tuvumā iecerētais saules enerģijas parks būs 153 hektāru platībā, savukārt saulesenerģijas staciju Lietuvā paredzēts izveidot vairāk nekā 140 hektāru teritorijā.

Plānots, ka jaunās saules elektrostacijas Latvijā un Lietuvā darbību sāks 2025.gadā, un saražoto elektroenerģiju piegādās B2B (bizness - biznesam) sektoram. Abas saules elektrostacijas gadā saražos 245 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas, pēc kompānijas aplēsēm, būtu pietiekams daudzums gandrīz 82 000 mājsaimniecību.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Green Genius Latvia" reģistrēta 2022.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā "Modus Energy International".

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 25.septembris 2023 10:09
0 0 Atbildēt
imzz 25.septembris 2023 19:35
0 0 Atbildēt

"Zaļā ģēnija mātes firmai bija tiesas darbi Ukrainā 2021. gadā, kā var saprast, par "zaļo tarifu samazināšanu no Ukrainas puses.

greendeal.org.ua/ru/ukraina-vo...artii-minyust/

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 5

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 

RAM iepazīstina ar Heavy Duty saimes jauno izskatu

ASV autobūves uzņēmums parādījis modernizēto RAM 2500, atklājot, ka Heavy Duty pikapu saime oficiālo pirmizrādi piedzīvos līdz gada beigām. Lasīt vairāk

 

Jauni motoru varianti BMW 1. sērijai 2

Piedāvājumu kuplinās jauns pamata modelis un otra pilnpiedziņas versija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti