Auto navigācijas sistēmas.

Chuguns Reģ.: 23.11.2004

Vai Latvijā kāda no šīm auto navigācijas sistēmām vispār strādā? Skatos uz jaunu auto, un šī te opcija ievērojami sadārdzina , vai no viņas ir kāda jēga.

Vienkārši skatījos uz Octaviju RS - un ja shitādu var atlauties ar pilnu komplektāciju tad par to pashu naudu sanāk Accords, Legacy, Impreza2.5 - standarta komplektācijā - un ko Jūs darītu (vecu auto es vairs negribu).

 
1 2 3 4 5 6 7 ..9
Hesus Reģ.: 13.02.2002
0 0 Atbildēt

Nu redz tikko www.navteq.com redzēju, ka ir izlaista A-Eiropas karte ar Rīgu, Tallinu, Viļņu u.c. major cities. Tā kā ir progress, drīz jau sagaidīsim LV.

Hesus Reģ.: 13.02.2002
0 0 Atbildēt

SuperZigis rakstīja: jau sen ir...priekš MB....

www.mbclub.lv/...

un

navi.istacija.lv/...

Kā jau teicu navteq ir un ne tikai priekš MB

Kaneelis Reģ.: 01.11.2001
0 0 Atbildēt

hammers rakstīja:

SuperZigis rakstīja:

hammers rakstīja: ...Ir pieejama (nepilnīga) Latvijas navigācija ...

mja, diez kam ir izdevīgi izstrādāt Preiļu rajona navigāciju

nu ja, man Riigaa Chaka vai Peernavas ielu atrast vareetu buut problemaatiski ... toties Preilju rajonaa ir daudz skaistu ezeru, kur pamakshkjereet ...

Ezeru kur pamakšķerēt ir jāmeklē dubļainos zābakos ar alu/šņabi (atkarībā no laikapstākļiem) vienā rokā, un tārpu bundžu otrā, nevis zvilnot krēslā ar laptopu un peli

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

mhm!

Klau, vecais, braucam maakšķerēt!

Kur ta nu es? es tak nemāku...

Kas tur ko mācēt - salej un dzer...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

vai ta js latvija piedāvā nolķūšanu pie ezeriem arī, car krūmu ceļiem

Chuguns Reģ.: 23.11.2004
0 0 Atbildēt

Man jau nu vairāk interesēja vai ir jēga pašlaik uz doto brīdi ņemt auto ar to navigācijas iekārtu kas nāk standartā no auto razhotāja, doma ir kādus gadus 3 ar to auto pavizināties. Cik sapratu ka laikam nav nekādas jēgas no tā visa.

Līdz ezeram es arī bez kartēm aizbraukt varu, vajag tikai lietainu laiku, vairāk interesē adreses un karte pa shitiem visiem mikrorajoniem - ja taa adrese vēl kautkur pagalmā ir tad ar mūsu ielas nummuriem var kā pajolinš pa apli vizināties.

Laiks Reģ.: 12.04.2002
0 0 Atbildēt

Kaads var padaliities ar VZD karti preeksh Ozi ? Un kaut kaa TomTom gljucjii, nejeedzu es uzintaleet, it kaa viss notiek, bet mani pie atveershanas shis noaurojas, ka nav nevienas kartes un suuta mani atveert kontu ! Man kaads crak jaaliek ieprieksh vai vienk. jaakopee kaut kur taas kartes manuaali. Netieku gudrs. DVD disks pilns ar visaadiem Tom-tom'iem upgriediem un karteem.

Laiks Reģ.: 12.04.2002
0 0 Atbildēt

TomTom aizgaaja ar piemociishanos, tagad tik aktuaals jautaajums par VZD karteem, mosh kaads var izpaliidzeet.

gastello Reģ.: 24.05.2003
0 0 Atbildēt

riigu nnem BECKER aparaati ir pat portatiivi nedaudz lielaaki par cigaressu pacinnas izmeeriem

SexyDancer Reģ.: 04.02.2004
0 0 Atbildēt

šodien ieliku savā auto navi CD. Strādā

Edzulis

Laiks Reģ.: 12.04.2002
0 0 Atbildēt

Mjaaa, taas Lv kartes veel aktuaals jautaajums. Veel kaadam mosh ir ?

Yukki Reģ.: 03.10.2001
0 0 Atbildēt

Kāds ir lietojis plaukstdatoru/smartphone ar GPS+GSM?!? Paskatiju HP HW6915,kur it kā ir viss,bet tas ir dārgs,smags un mazs ekrāns. Tad vēl Q-TEC 9100,bet tam kautkā caur Bluetooth jāliek klāt GPS uztvērējs. Vēl Mitex Mio,bet tie laikam nav ar telefonu. Arī nesanāca laika saprast,kas tas Blackberry iraid. Nedaudz haotiski,bet gribās tādu "kombainu-viss vienā",lai nav jānēsā daudz parikšu līdzi.

Laiks Reģ.: 12.04.2002
0 0 Atbildēt

Ilgi skatiijos un mekleeju pa netu, secinaaju, ka veel shaada veida produkts iisti nav nobriedis. Man taada sajuuta, veel kaads gadinsjh jaapagaida.

Crash Reģ.: 11.06.2002
0 0 Atbildēt

nju to smartphoni nelietoju, bet viedoklis ir , ,koleegjiem ir tie QTEC ar no apakshas izbiidaamu klavieri. It kaa jau aparaats smux un labs bet te nu iefdarbojas vecaa labaa patiesiiba - ja tas der visam tad tas neder nekam... Ja tu saac lietot to qteku kaa plaukstdatoru, un saac riktiigi noslogot proci, tad jamais pamanaas palaist garaam kaadus zvanus, meedz arī diivaini iebremzēt nu tādas visādas lietas. Nu vismaz es pagaidām smartphoni sev nepirktu....

Hesus Reģ.: 13.02.2002
0 0 Atbildēt

SexyDancer rakstīja: šodien ieliku savā auto navi CD. Strādā

Edzulis

Kam tad nestrādā, man ar strādā, tikai rāda LV siluetu un viss un tuvākos ceļus, tipa FIN un S

LyNx8 Reģ.: 21.01.2003
0 0 Atbildēt

Yukki rakstīja: Kāds ir lietojis plaukstdatoru/smartphone ar GPS+GSM?!? Paskatiju HP HW6915,kur it kā ir viss,bet tas ir dārgs,smags un mazs ekrāns. Tad vēl Q-TEC 9100,bet tam kautkā caur Bluetooth jāliek klāt GPS uztvērējs. Vēl Mitex Mio,bet tie laikam nav ar telefonu. Arī nesanāca laika saprast,kas tas Blackberry iraid. Nedaudz haotiski,bet gribās tādu "kombainu-viss vienā",lai nav jānēsā daudz parikšu līdzi.

Ir gan lietojis. Varu konkrēti pateikt par HP HW6915 - es biju pārsteigts, ka tajā iebūvētais GPS modulis ar TomTom softu runā absolūti latviski - Igora Siliņa balsī. No sērijas, pa Rīgu maukt bija dikti feini. Norādi, kur gribi braukt (par adrešu meklēšanu nezinu, bet ielas rādīja) un tas aparāc Tev sāk diktēt Makgaivera balsī, kur jābrauc. Diemžēl pats verķis tīrā veidā bez barošanas ar aktivizētu GPS velk aptuveni 3 h, bet mašīnā ir visas iespējas to pie piepīpētāja pieslēgt. Kā telefons un plaukstdators šitais HP ir nu tā neko, bet tas GPS modulis ir vērtīgākā lieta. Turklāt viņam tas modulis jutīgs - nav obligāti uz paneļa zem stikla jāizstellē ar nezkādām papildantenām. Sēdi, turi klēpī un vālē...

Qtekus aizmirsti - tiem jāliek papildus modulis, cena tik pat liela, bet pavilkt to visu Qteks normāli nevarēs. BlackBerry Latvijā praktiski nav manīs, un ar to toč nekādu navigāciju normālā vīzē nedabūsi. Tas konkrētais HP aparāts ir labs, jo ir labi, ka viss vienā. Bet nu no parastā mobliā telefona tomēr neisaku atvadīties, jo tā pankūka ikdienā pie auss izskatas visai komiski... Vēl kādi jautājumi?

saf Reģ.: 20.07.2006
0 0 Atbildēt

Es lietoju Siemens SXG75 mob. tel. kam ir iebūvēts GPS modulis. Navigācijai der www.nav4all.com - Rīga ir detalizēti iakšā (ar māju numuriem), bet ja interesē tikai karte ar atrašanās vietu, tad izmantoju www.navxs.com/... kur var dabūt pietiekami detalizētu visas Latvijas karti!

Pieņemu ka šo visu var ekselenti lietot arī ar PDA, kopā ar ārējo GPS moduli, kurš ir lēts, vienīgi kartes tiek lādētas no ineta izmantojot GPRS, tapēc jārēķinās ar papildus izdevumiem par interneta izmantošanu.

Yukki Reģ.: 03.10.2001
0 0 Atbildēt

Klau, LyNx8, saf un experti, tam HP HW6915 maz ir missed calls? Cik sapratu, tad iepriekšējam 6515 tāda lietiņa nav?

Siliņš runā tikai ar TomTom vai arī ar citām kartēm? Tas jau tur ir iekšā un vai tas strādā ar ne īsti licenzētu TomTomu?

Cik ilgi tiem verķiem tur baterija, ja izmanto tikai telefonu+internetu+outlooku bez GPS? Kurā bodē tos dod aptaustīt? It kā ceru svētdien to aptaustīt un nākošnedēļ arī 6515, Q-tec lietotājus nepazīstu, kas tos tirgo (neinternetā.

Nu jā, piedodiet par glupu jautājumu birumu, būtu jau pašam sākumā bijis jāpalasa un jāsaprot, bet ceru, ka arī citiem ir interesanti:

Vai ir vēl kādas neminētas alternatīvas pie jau nosauktajiem aparātiem (telefons+GPS+outlook)?

Kas ir ar jauno ImCoSys (Linux) un vecajiem Palm (-iem)?

Tam Siemens SXG75 nav traki mazs ekrāns priekš navigācijas un e-pastiem? Tas ir lēts, viegls, bet trūkst WiFi un USB porta.

Varbūt arī jāklausa un jāpērk viss komplekts atsevišķi: telefons, GPS, Pocket PC, bet tad atkal čakars ar šīs saimniecības pārvietošanu saslēgšanu kopā…

Laiks Reģ.: 12.04.2002
0 0 Atbildēt

hammers, nu es tikko novilku Eastern.Europe, Riiga diezgan smalka, lielaakas pilseetas arii +/-. Par paareejo - tik lielie celji. Taa kaa Latviju vien vajadzees smalkaak

Pirms tam biju lielaas paardomaas, par 3 in 1, bet nu tieshaam secinaaju, ka kaads mirklis veel shajaa attiesitiibaa japagaida. Par cik PocketPc bija, tad tiek piepirkts TomTom GPS, ko varees arii pie laptopa piebakstiit, un meegjinaas shaadaa veidaa. Tik viena probla, kur Latvijaa atrast Siemens LOOX auto laadeetaaju un tureetaaju. Vienu kantori it kaa atradu, bet shiem autolaadeetaaji buus tik peec kaada laicinja.

saf Reģ.: 20.07.2006
0 0 Atbildēt

Par Siemens SXG75!

Šim telefonam ir lielākais ekrāns starp mob.tel. 240 x 320 ! Mierīgi lasu gan epastus, gan sērfoju inetā izmantojot miniOperu, kartes var pētīt bez prob. detalizācija un izmērs pilnīgi ok!

Nu skaties pac: www.benq-siemens.com/... ,2241,hq_en_0_130857_0_view%253Atechdata_spec%253A0_ab%253A0_clr%253A0_clrNum%253A1,00.html

Pie tam tas ir GSM/UMTS sistēmas.

Mīnuss ir tāds, ka diezgan lēns, bet ekstras to atsver!

Yukki Reģ.: 03.10.2001
0 0 Atbildēt

Tas TomTom GPS uztvērējs ir domāts šis: www.trinets.lv/... ? Ls 110 maksājot, softa klāt nav, karšu nav, pats ir lādējams auto vai mājās.

Tam uztvērējam, šķiet gan būtu jābūt lētākam, tad kopā ar kādu Q-tec 9100 + uztvērējs kombinācija šķistu puslīdz ciešama

Laiks Reģ.: 12.04.2002
0 0 Atbildēt

Shis pats vien ir, bet www.xnet.lv izdiicu par 90Ls Softa nav, bet nu ir netaa, varu arii arii izliidzeet ar sho un to. Veeleejos TomTom 6-to uzintaleet, it kaa izdevaas, bet kartes negribeeja lasiit. Veel vajag lieeeelu atminjas karti Pocketam, lai nav jaakraameejas ik pa briiidim ar laadeeshanu iekshaa un dzeeshanu.

krismas Reģ.: 30.04.2003
0 0 Atbildēt

Hesus rakstīja:

SexyDancer rakstīja: šodien ieliku savā auto navi CD. Strādā

Edzulis

Kam tad nestrādā, man ar strādā, tikai rāda LV siluetu un viss un tuvākos ceļus, tipa FIN un S

Nu,nez..man Rīgā strādā ļoti labi..ar visiem ielu Nr. utt.Nu,pa Latviju gan tā švakāk,tik galvenie ceļi un dažas pilsētas,šķiet..

LyNx8 Reģ.: 21.01.2003
0 0 Atbildēt

Yukki rakstīja: Klau, LyNx8, saf un experti, tam HP HW6915 maz ir missed calls? Cik sapratu, tad iepriekšējam 6515 tāda lietiņa nav?

Siliņš runā tikai ar TomTom vai arī ar citām kartēm? Tas jau tur ir iekšā un vai tas strādā ar ne īsti licenzētu TomTomu?

Cik ilgi tiem verķiem tur baterija, ja izmanto tikai telefonu+internetu+outlooku bez GPS? Kurā bodē tos dod aptaustīt? It kā ceru svētdien to aptaustīt un nākošnedēļ arī 6515, Q-tec lietotājus nepazīstu, kas tos tirgo (neinternetā.

Nu jā, piedodiet par glupu jautājumu birumu, būtu jau pašam sākumā bijis jāpalasa un jāsaprot, bet ceru, ka arī citiem ir interesanti:

Vai ir vēl kādas neminētas alternatīvas pie jau nosauktajiem aparātiem (telefons+GPS+outlook)?

Kas ir ar jauno ImCoSys (Linux) un vecajiem Palm (-iem)?

Tam Siemens SXG75 nav traki mazs ekrāns priekš navigācijas un e-pastiem? Tas ir lēts, viegls, bet trūkst WiFi un USB porta.

Varbūt arī jāklausa un jāpērk viss komplekts atsevišķi: telefons, GPS, Pocket PC, bet tad atkal čakars ar šīs saimniecības pārvietošanu saslēgšanu kopā…

HP hw6915 - ir viņam Call History. Siliņš runā tikai tāpēc, ka TomToms ir pacenties ieintegrēt savā softā latviešu kartes un valodu. ir arī igauņi, krievi un lietuvieši.

TomToms šai aparātā ir licencēti iekļauts ar Rīgas karti, par Latvijas ārem nezinu, nedabūju laukos patestēt, bet lielākie ceļi toč ir...

Baterija - citēju no paša rakstītā HP testa žurnālam...

"HP iPAQ 6915 litija polimēru baterija ar 1200 mAh ietilpību salīdzinoši intensīvā darba režīmā spēj funkcionēt maksimums divas dienas. Taču vislielākais baterijas enerģijas ēdājs ir iebūvētais GPS modulis, kas aktivizētā režīmā hw6915 rīku spēj „nokaut” trīs ar pusi stundās, tāpēc bez rezerves baterijas vai auto lādētāja tālākos ceļos doties neiesakām. Ierīces sākumkomplektācijā ir iekļauts kompaktdisks ar nepieciešamo programmatūru, galda turētājs, kas kalpo datu sinhronizācijas un uzlādes nolūkam, stereo brīvroku austiņas ar skaļuma regulatoru, kā arī telefona nēsāšanas apvalks no plastmasas, kas ar klipsi piestiprināms pie jostas. Nepiedodami, ka komplektācijā nav iekļauts atsevišķs lādētājs – ierīci ir iespējams uzlādēt tikai izmantojot galda turētāju, kas intensīviem ceļotājiem ir lieks un nevajadzīgs smagums."

Aptaustīt vari prasīt jebkur, kur to var nopirkt - domājams, sākot ar ELKORu, bet nu pameklē.

Veco 6515 nav īpaši vērts taustīt, jo tas būs lēnāks un vājāks. 6915 būs manāmi labāks, lai gan pašreiz uz sitiena nezinu cenu starpību.

Nez, nav ko ielaisties ar mazzināmiem verķiem un vēl skatīties visu atsevišķi. Jā, HP nav lēts, bet za to viss vienā un nav problemu ar visādiem papildus pribambasiem. Ofic nopērc līdzi prikuriļņika barotāju un brauc laimīgs. Par softa precizitāti un atbilstību "īsteno navigācijas speciālistu untumainajām vajadzībām aizbraukt uz Mazpisānu zivju dīķi" es komentēt atsakos...

LyNx8 Reģ.: 21.01.2003
0 0 Atbildēt

Mja, vienīgi kauns, ka nepieminēju - HP hw6915 cena 480 Ls...

Laikam ir pamatīgi lētaki risinājumi pieejami, bet, ja $ nav žēl uz ērtībām, tad šitais būs labs.

1 2 3 4 5 6 7 ..9
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti