Vispār tā nav nekāda ierobežotā A kategorija, bet gan A1 vai A2, tad jau man ir ierobežotā B kategorija, jo nevaru braukt ar 2 asu piekabi.
Jāskatās uz abiem rādītājiem (gan cm3, gan kW), ja pārkāp vienu, tad tiesības automātiski neder, jo vajag augstāku kategoriju.
Par pārlikšanu neko nezinu.
Un kas būs pēc 1.5 gadiem? Vari paskaidrot?
Betsy rakstīja: Man ir A ierobežotā kategorija. Bet visiem močiem tā jauda nenormāli liela vairāk kā 34 Zs, nekas man neder. Arī īsti nesaprotu - vai uz kubiem skatīties?
Vai vispār kāds tā darījis, ka pārliek no A ierobežotā un īsto A kategoriju tiesības? Zinu, ka pēc 1,5 gada būs tāpat, bet gribās ātrāk braukt ar normālu agregātu.
Ja tev ir A2, tad aizej uz CSDD izņem jauno vad. apliecību (ar ES simboliku) un jaunajā automātiski (!!!) tiks ierakstīta A kategorija, jo tāda A 2 vairs neeksistē.
Tā kā esi mazliet atpalicis laikā 
Mashiic rakstīja:
Betsy rakstīja: Man ir A ierobežotā kategorija. Bet visiem močiem tā jauda nenormāli liela vairāk kā 34 Zs, nekas man neder. Arī īsti nesaprotu - vai uz kubiem skatīties?
Vai vispār kāds tā darījis, ka pārliek no A ierobežotā un īsto A kategoriju tiesības? Zinu, ka pēc 1,5 gada būs tāpat, bet gribās ātrāk braukt ar normālu agregātu.
Ja tev ir A2, tad aizej uz CSDD izņem jauno vad. apliecību (ar ES simboliku) un jaunajā automātiski (!!!) tiks ierakstīta A kategorija, jo tāda A 2 vairs neeksistē.
Tā kā esi mazliet atpalicis laikā
Es arī runāju nevis par veco A2, bet par A (ierobežoto)!!!
Izvēlies moci, kurš jau reģistrēts Latvijā, bet teh. pasē pie atzīmēm - jauda KW, un jauda/svars/kw/kg, būtu ** (zvaigznītes) man tā ir

, kaut gan man vienalga, jo ir lielais A
Otrā pusē tur pie A ir divas ailītes jā
Bet vai viena ko ierobežo??? 
Salviz rakstīja: Otrā pusē tur pie A ir divas ailītes jā
Bet vai viena ko ierobežo???
Augšējā ailē ir termiņš no - līdz
Apakšējā tikai *****
Ierobežojums? Kā tas parādās? Un uz ko tieši man ir ierobežojums. Nesaprotu - kāds mocis man sanāk? Kāda jēga, ja varēju tāpat ar rolleri vālēt. Bet ne jau to gribēju. Abloms.
DM rakstīja: Izvēlies moci, kurš jau reģistrēts Latvijā, bet teh. pasē pie atzīmēm - jauda KW, un jauda/svars/kw/kg, būtu ** (zvaigznītes) man tā ir , kaut gan man vienalga, jo ir lielais A
Ja? Nezināju, ka tā ir. Vai tad menti nepiekasītos? Neba viņi tik dumi...
Nu, ir tāda ierobežotā A*
Cik es no tām lietām sapratu, tad laikam nevar braukt ar dampi, kam virs 450 cm3 (vai 350 vai 400, hvz) + vēl tur kaut kādi zirgi.
Pamatā paredzēti jaunatnei līdz noteiktam vecumam. Vairāk šite:
www.csdd.lv/... 
Tipa, A kategoriju nevar dabūt, ja nav 21 gads. Kad iestājas un ir A(*) vismaz 2 gadus, tad iet un saņem jau A tāpat vien. Ja 2 gadu nav, tad jākārto braukšana. 34 zirgi ir normāls ganāmpulks - lielākā daļa 250cc iekļaujas.
Betsy rakstīja:
DM rakstīja: Izvēlies moci, kurš jau reģistrēts Latvijā, bet teh. pasē pie atzīmēm - jauda KW, un jauda/svars/kw/kg, būtu ** (zvaigznītes) man tā ir , kaut gan man vienalga, jo ir lielais A
A kur Tu gudru mentu esi redzējis?
Ir taču iespējams ar ierobežotājiem samzināt jaudu arī 600cm3 mocim, lai varētu lietot ar ierobežoto, bet domāju, ka zvaigznītes noteiktajā ailītē, nemudinās mentu pierādīt kautko pretējo
DM rakstīja:
Betsy rakstīja:
Ir taču iespējams ar ierobežotājiem samzināt jaudu arī 600cm3 mocim, lai varētu lietot ar ierobežoto, bet domāju, ka zvaigznītes noteiktajā ailītē, nemudinās mentu pierādīt kautko pretējo
Vai vari paskaidrot Arī to - ja ir 34 zirgi - tad cik kubi būs? Neba jau visiem tas vienāds. Tak svars vēl... Sorry, ja dumjšs jaut. Es sieviete, nesaprotu 
Pamatā paredzēti jaunatnei līdz noteiktam vecumam. Vairāk šite:
www.csdd.lv/...
Reku tipam pretī A ir aizpildītas abas ailītes.
Man tikai 1.
Ko tā otrā dod
?
Betsy rakstīja:
Ta neķer kreņķi, pērc normālu aparātu un brauc. Ja glupības nenostrādāsi, neviens ments tevi neturēs. Kurā tehpasē vispār ir kaut kāda jauda ierakstīta? Pat ja nelaimēsies, ka ments točna zinās, cik viņam zirgi, vari stāstīt, ka viņam ir jaudas ierobežotājs - neviens tevi nevilks uz stendu pārbaudīt.
Protams, ar 1.6 litru čoperi arī būtu nedaudz pārāk... 

Bāc, es esmu atpalicis no dzīves.
Izrādās, ka kategorijas jau ir mainītas.
Betsy rakstīja:
DM rakstīja:
Betsy rakstīja:
Vai vari paskaidrot Arī to - ja ir 34 zirgi - tad cik kubi būs? Neba jau visiem tas vienāds. Tak svars vēl... Sorry, ja dumjšs jaut. Es sieviete, nesaprotu
Akādu mocīti Tu gribi? čoperi, ielas, vai šosejnieku?
Betsy rakstīja:
DM rakstīja:
Betsy rakstīja:
Par kubiem noteikumos nekādi ierobežojumi nav rakstīti.
Savukārt, mocim tas atkarājas no dzinēja - cilindri, vārsti, dzese, max rpm. Piemēram, mans no 399cc (4 cilindri) izspiež 53 Zs, kamēr 903 cc ar 2 cilindriem izspiež tikai 50.
Graberis rakstīja:
Betsy rakstīja:
DM rakstīja:
Betsy rakstīja:
Par kubiem noteikumos nekādi ierobežojumi nav rakstīti.
Savukārt, mocim tas atkarājas no dzinēja - cilindri, vārsti, dzese, max rpm. Piemēram, mans no 399cc (4 cilindri) izspiež 53 Zs, kamēr 903 cc ar 2 cilindriem izspiež tikai 50.
Graberi! Vai tik Tev nav Yamaha FZ400 ?
Nu mans ar vienu cilindru un 510 kubiem izspiez 65zs.Tas ta.Bet A ierobežoto nedrikst braukt ar vairak ka 34 zs(laikam)Vai ari kaut kadi masas un jaudas attiecibas vel.Un tehniskaja nak ierakstita jauda ja kas.
Noperc šitadu piereģistre un brauc
mobile.de/... 
DM rakstīja:
Betsy rakstīja:
DM rakstīja:
Betsy rakstīja:
Akādu mocīti Tu gribi? čoperi, ielas, vai šosejnieku?
Ielas mocīti, neko ārkārtīgu, bet tiem pārsvatā ir ap 70-78 Zs...
Betsy!, šis būtu Tev, kā meitenei īstais
www.sergis.lv/... 
domāju sākumam atlikulikām bū&s gana

DM rakstīja: Betsy!, šis būtu Tev, kā meitenei īstais www.sergis.lv/... domāju sākumam atlikulikām bū&s gana
O - šo saitu palaidu garām. Tiešām, kaut kas ir. Bet man nav skaidrs, kur var atrast zirgspēkus?
Betsy rakstīja:
DM rakstīja: Betsy!, šis būtu Tev, kā meitenei īstais www.sergis.lv/... domāju sākumam atlikulikām bū&s gana
O - šo saitu palaidu garām. Tiešām, kaut kas ir. Bet man nav skaidrs, kur var atrast zirgspēkus?
Ja apsoli, ka kopā pavizināsimies (es ar savu protams) tad dati ir te www.bikez.com/...

Man tā bija - no sākuma A ierobežotais. Pēc tam pārliku uz pilno A, jo negribēju gaidīt
Piesakies autoskolā un pārējo jau pastāstīs.