anonimikis rakstīja: alumīnija trauku piegarša? al oksīds tak nereaģē ar nekādiem parastajiem oksidētājiem.
Kāpēc tad viņi ir aizliegti pārtikai?
anonimikis rakstīja: alumīnija trauku piegarša? al oksīds tak nereaģē ar nekādiem parastajiem oksidētājiem.
Kāpēc tad viņi ir aizliegti pārtikai?
aizliegti? Kurā vietā?
> Nortel
Nekaadi alumiinija trauki kopumaa paartikai aizliegti nav.
Vienkaarshi jau iz seniem laikiem saskaree ar paartiku
jaalieto t.s. paartikas alumiinijs, kriev. aljuminjij pishchevoi, angl. food grade aluminium. Likumi reglamentee vien alumiinija trauku, galda piederumu u.c. liberinju metaala sastaavu
anonimikis rakstīja: aizliegti? Kurā vietā?
par aizliegts/neaizliegts ziņu nav
bet lielākā problēma ir porainajā ļumīnija stuktūºā visticamāk
un tajā sakrājas visādi mēsli, tāpēc no vecas padomju piena kannas taisīie samogona aparāti dod zināmu piegaršu
moš no pārtikas alumīnija taisītie ir citādāki - saskare ar ko tādu nav bijusi
Palaidniex rakstīja:
anonimikis rakstīja: aizliegti? Kurā vietā?
par aizliegts/neaizliegts ziņu nav
bet lielākā problēma ir porainajā ļumīnija stuktūºā visticamāk
un tajā sakrājas visādi mēsli, tāpēc no vecas padomju piena kannas taisīie samogona aparāti dod zināmu piegaršu
moš no pārtikas alumīnija taisītie ir citādāki - saskare ar ko tādu nav bijusi
kaut kas ar to struktūru tev nav kārtībā. No kurienes tāda informācija, ka alumīnijam ir poraina struktūra?
Brāgas raudzēšanas procesā ir skāba vide un tāpēc raudzēšanai neiesaka lietot cinkotus vai nepārtikas plastmasas traukus. Labākais ir emaljēts vai pārtikas plastmasas trauks. Pašam dzenamajam aparātam jau standarta variants ir slaukšanas aparāta kanna ar visiem izvadiem un noblīvējamu vāku. Dzesētāju var uztaisīt pavisam vienkārši parastā spainī ielodējot misiņa vai vara caurulītes "čūsku". Dzīšanas procesā no dzesētāja ik pa laikam atsmeļ ūdeni kad tas sasilst un pielej atkal aukstu. Ir mēģināts no visa kā dzīt, bet no vecajiem ievārījumiem ir vislabākā manta.
anonimikis rakstīja:
Palaidniex rakstīja:
anonimikis rakstīja: aizliegti? Kurā vietā?
par aizliegts/neaizliegts ziņu nav
bet lielākā problēma ir porainajā ļumīnija stuktūºā visticamāk
un tajā sakrājas visādi mēsli, tāpēc no vecas padomju piena kannas taisīie samogona aparāti dod zināmu piegaršu
moš no pārtikas alumīnija taisītie ir citādāki - saskare ar ko tādu nav bijusi
kaut kas ar to struktūru tev nav kārtībā. No kurienes tāda informācija, ka alumīnijam ir poraina struktūra?
Nu nezinu, vai poraina vai kas, bet kā raudzējamo trauku toč alumīniju neiesaka izmantot. Moš kā pārtvaices aparāts lumīnijs ir izmantojams, bet kā raudzējamais - nav.
Ja Tu izmanto - Tava darīšana, es neizmantotu. Priekš tam ir plastmasa, emaljēti, ņeržas vai stikla trauki...
kā reiz ar to plastmasu būtu jābūt uzmanīgam.
anonimikis rakstīja: kā reiz ar to plastmasu būtu jābūt uzmanīgam.
tikai, ja veca piena kanna toč dos piegaršu, tad ar plastmasu vismaz loterija - var sanākt, ka viss labi...
tāpēc visvienkāršāk izmantot lielos majonēzes traukus kādus ņem restorāni... un toč pārtikas plastmasa.
redz, tā brāga jau nav gluži pārtika. tur iekšā rūgšanas procesā rodas visādas jaukas sastāvdaļas. kā, piemēram, acetons, utml. ielej acetonu pārtikas plastmasas traukā.
Nortel rakstīja:
anonimikis rakstīja: alumīnija trauku piegarša? al oksīds tak nereaģē ar nekādiem parastajiem oksidētājiem.
Kāpēc tad viņi ir aizliegti pārtikai?
aizliegti nav... tik kādu laiku atpakaļ zviedri (laikam) bija izpētījuši, ka AL esošās vielas kaut kā pastiprinot vecuma plānprātību... nezinu cik tur fufelis...
Jaa, jaa, alinju un kolu no alumiinija bundzhaam gan nedzeriet - plaanpraatiiba garanteeta! Nevar raudzeet alumiinija traukos, paartvaiceet braagu - nekaada vaina, nezinu iisti to kjiimiju, bet laikam izruugusi braaga vairs nav skaaba. Un tieshaam - labaakais trauks tvaiceeshanai - slaucamaa aparaata kanna! Alumiinija, ja kas, pareizaak . viss ir sakauseejumi, ja reiz taa alumiinija kanna domaata pienam, tad arii braagai derees.
Chankaishi rakstīja: Jaa, jaa, alinju un kolu no alumiinija bundzhaam gan nedzeriet - plaanpraatiiba garanteeta! Nevar raudzeet alumiinija traukos, paartvaiceet braagu - nekaada vaina, nezinu iisti to kjiimiju, bet laikam izruugusi braaga vairs nav skaaba. Un tieshaam - labaakais trauks tvaiceeshanai - slaucamaa aparaata kanna! Alumiinija, ja kas, pareizaak . viss ir sakauseejumi, ja reiz taa alumiinija kanna domaata pienam, tad arii braagai derees.
alumīnija kolas un alus skārdenēm ir plāns Pe pārklājums iekšā.
tam, kas kaut mazliet sajēdz ķīmiju, vajadzētu zināt, ka nevienam no Al traukiem šķidrumam nav tiešas saskares ar alumīniju. šis metāls skābekļa klātbūtnē momentā oksidējas. līdz ar to jebkurš alumīnija trauks ir pārklāts ar Al oksīda kārtiņu. Al oksīds savukārt ir daudz mazāk ķīmiski aktīvs kā pats Al. Protams, dabiski izveidojusies oksīda kārtiņa ir diezgan švaka. Tāpēc sadzīvē un netikai izmantojamiem Al traukiem un priekšmetiem veic tā saucamo anodizēšanu - mākslīgi uzaudzē stabilu tā paša Al oksīda kārtiņu.
sleepnis rakstīja:
Chankaishi rakstīja: Jaa, jaa, alinju un kolu no alumiinija bundzhaam gan nedzeriet - plaanpraatiiba garanteeta! Nevar raudzeet alumiinija traukos, paartvaiceet braagu - nekaada vaina, nezinu iisti to kjiimiju, bet laikam izruugusi braaga vairs nav skaaba. Un tieshaam - labaakais trauks tvaiceeshanai - slaucamaa aparaata kanna! Alumiinija, ja kas, pareizaak . viss ir sakauseejumi, ja reiz taa alumiinija kanna domaata pienam, tad arii braagai derees.
alumīnija kolas un alus skārdenēm ir plāns Pe pārklājums iekšā.
+1 par to pārklājumu.
Jautājums Kloķvārpstai vai esi drošs, ka piena slaucenei, paredzēts pienu pārtveicēt un ka pie temperatūrām un nedaudz citiem šķidrumiem tā uzvedīsies tāpat, kā slaucot siltu govs pienu. Šis gan vairāk retorisks jautājums. Tā teikt...
Kā tur bija krievien - privičnosķ misļi nužno gnaķ, ļuboi prezervaķiff vazdušnim šarom možet staķ...
anonimikis rakstīja: kā reiz ar to plastmasu būtu jābūt uzmanīgam.
Šobrīd veikalos ir nopērkami speciāli pārtikas plastmasas trauki ar visu vāku, kas tieši paredzēti gurķu,kāpostu u.t.t. skābēšanai un protams ideāli der arī brāgas raudzēšanai. Tādu izmantoju jau labu laiku un nav nekādas piegaršas.
Yetti
Kāpēc tad viņi ir aizliegti pārtika
.......................
aizliegti nav... tik kādu laiku atpakaļ zviedri (laikam) bija izpētījuši, ka AL esošās vielas kaut kā pastiprinot vecuma plānprātību... nezinu cik tur fufelis...
==============
Bija, bija taads trobelis savulaik, njeemaas tur zviedri,
amerikaanji, francuuzhi - viens pilsonis bij izvirziijis teezi, ka alumiinijs bariibaa veicinot Alcheimera slimiibu kad apkopoja datus "worldwide', patiesi izraadiijaas, ka tas ir fufelis, pie vainas bija gan viens otrs kjiimiskais elements it kaa, bet tos satureeja ... dzeramais uudens
taapeec paartikas alumiinijaa ir stingri limiteeti svina, cinka, arseena, antimona un veel shaa taa daudzumi - alumiinijs tos meedz satureet "dabiskaa veidaa", reizeem paaugstinaataa daudzumaa.
Jautājums Kloķvārpstai vai esi drošs, ka piena slaucenei, paredzēts pienu pārtveicēt un ka pie temperatūrām un nedaudz citiem šķidrumiem tā uzvedīsies tāpat, kā slaucot siltu govs pienu. Šis gan vairāk retorisks jautājums. Tā teikt...
----------------------------
Krievu laikos piena kannas kaa reiz razhoja no "paartikas alumiinija", tolaiku "GOSTs" pat materiaalam bija atshkjiriigs no "tehniskajaam" Al shkjirneem. Alumiinija kannaas bez probleemaam i skaabputru gatavoja, i beerzu sulas raudzeeja, i ruugushpienu gatavoja. nekad neesmu dzirdeejis par probleemaam
Ja taas kannas ir razhots Kjiinaa, tad nezinu - Kjiinai , milziigai Al razhotaajai, ir bijushas lielas probleemas paartikas alumiinija frontee ... kaa reiz deelj piemaisiijumiem
auhjeķ pļā kādi ķīmiķi un pārtikas tehnologi pļin te salasījušies
alumīnijs viņiem alcheimeru piesauc
katrs no jums taču izmanto ēdiena gatavošanā tā saucamo folliju.... tas patiesībā nav nekas cits, kā plānā sloksnē izrullēts alumīnijs...
un šokolādes arī tiek tītas alumīnijā...
karoče gatavojieties vecumdienām
alumīnijs pats ir ļoti aktīvs ķīmisks elements, vienīgais, kas aizsargā alumīniju no vienkāršas oksidēšanās gaisā ir plāna blīva oksīda kārtiņa, kas nelaiž pārējam alumīnijam klāt skābekli...
ja paņem alumīnija karoti, iemērc kādā dzīvsudraba sālī un ieskrāpē ar adatiņu robu oksīdā, tad dzīvsudrabs uzklājas uz alumīnija un neļauj izveidot to aizsargājošo oksīda kārtiņu...
karote pāris minūšu laikā "sadeg" izkūpot baltos dūmos....
Pirmais rakstīja: karote pāris minūšu laikā "sadeg" izkūpot baltos dūmos....
Laikam labs bija tas pulverītis ko no rīta piebēri pie tējas…
Nevajadzēja sajaukt – vajadzēja bērt to pulverīti no kura lietussargs rādās – šodien tak lietus…
Karotes pārvēršas dūmos pļē
Pirmais, tev gadījumā dūmos nav pārvērtušies pēdējie zāģu skaidu pikuči tukšajā paurī?
Sretsked rakstīja: Urrā, atnāca cilvēks,kas zin visu un pateica KĀ IR.
Nu ne gluži visu…
Ir jau vēl sēnītes – bet no tām laikam karotes nedeg un lietussargi nerādās…
Vienīgais ka varbūt no kaut kādas īpašās Preiļu dzeltenā šķirnes tas notiek, ka rādās degošas un kūpošas karotes, bet tur droši ka jāzina pareizā recepte – tāpat uz dullo nevar apēst mušmiri un uzdzert dzimtenīti pa virsu…
uupis rakstīja:
Pirmais rakstīja: karote pāris minūšu laikā "sadeg" izkūpot baltos dūmos....
Laikam labs bija tas pulverītis ko no rīta piebēri pie tējas…
Nevajadzēja sajaukt – vajadzēja bērt to pulverīti no kura lietussargs rādās – šodien tak lietus…
Karotes pārvēršas dūmos pļē
izskatās, ka tev skolā bija "labs" ķīmijas skolotājs
p.n.
ja vēlies, vari pats uztaisīt eksperimentu....
1) paņem jebkuru ūdenī šķīstošu dzīvsudrba sāli (starp citu tie parasti ir smuki krāsaini)
2) izšķīdini nelielā daudzumā ūdens
3) iemērc alumīnija priekšmetu
4) nobrāz oksīda kārtiņu (otrā secībā neder, jo oksīda kārtiņa uzreiz atjaunojas)
5) skaties un brīnies
tikai atceries, ka pa lielam dzīvsudrabs ir indīgs, īpaši dzīvsudraba tvaiki un dzīvsudraba savienojumi ar organiskām vielām...
kautgan cilvēkam jau pouhj - pa teļluku rādīja kā nigeri iegūst zeltu - paņem zelta rūdu izmaisa dzīvsudrabā (zelts izšķīst)... tad izspiež cauri drēbei un ar degli parsējot iztvaicē dzīvsudrabu, paliek zelts
Pirmais rakstīja: izskatās, ka tev skolā bija "labs" ķīmijas skolotājs
Bija jau arī labs…
Kāds skolotājs skolniekiem pastāstīja ka pirkstu nevajaga bāzt pudelē jo pēc tam nevar izvilkt ārā, ķirurgam tajā dienā bija daudz darba…
Kandžas aparāts
Ir doma uzkonstruēt.
Lūdzu dalieties ar padomiem, recePtēm, linkiem, manuāĻiem utt.
Paldies!