edgariņ pļā, nu ko tu vari drist?! melns balts melns
davaj atbildi uz konkrētu jautājumu!
tu teici, ka tavā slimnīcā ir(bija) 50 gultas vietas.... vai tu vari dabūt razkladu par šo gultas vietu aizpildījumu pēdējo 5 gadu laikā...
ar to es domāju, ka tev vajadzētu dabūt sekojošu informāciju no 01.01.2005-01.01.2010
pacienta vecums, diagnoze, stacionārā pavadīto dienu skaits (ar konkrēto diagnozi)...
šāda informācija slimnīcā ir pieejama... slimnīcas regulāri iesniedz šāda tipa informāciju apdirsinātājiem... es esmu dažus gadus ar to strādājis...
vadonis pirms pāris gadiem iespringa, ka bauskas slimnīcā esot "statistikas nodaļa" pēc viņa domām tā neesot vajadzīga.... bet tā nodaļa jau reāli ir tā, kas ievada sistēmā visus tos notikumus slimnīcā un reāli saskaita kas, kad no kā un cik ilgi ir ārstēts... un uz tās infas pamata valsts (un arī līgumnieki apdirsinātāji) atpogā piķi....
vot tad tu pats redzēsi, ka reālā situācija ir tāda, ka ir daži procenti pacientu, kam tur reāli būtu jāguļ slimnīcā un pārējie ir fons lai slimnīca varētu dabūt gultasdienu naudu no valsts...pats teici, ka ja neizpildīs plānu, tad to bodīti aizklapēs ciet...
huļiš ir vaidzīga slimnīca ar 50 vietām mazpisānos, ja viņa ārstē iesnas 40 pensionāriem, pieciem 40gadniekiem alkoholismu, trijiem tiņiem triperi un vēl viens 30gadnieks ir ķēmā vietējā gaterī nozāģējis roku, un viens 20gadnieks ir komā, jo mūkot no mentiem iepiļījis kokā..
teiksi "balts"
kamēr tu nebūsi to informāciju izanalizējis un publicējis, tikmēr es(un ne tikai es) teikšu, ka tu esi tukšdirsis, kurš ir apbižojies, ka viņa sievai liek ar slapju lupatu izslaucīt katru dienu 1500 kvadrātmetrus.... bet negrib par to maksāt latu kvadrātā