Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

\"remontspeejiigs\" - kas tas taads?

draco Reģ.: 25.07.2002

Sveiki, tauta!

domaaju, te dazaadi vecie zubri ar C / CE kategoriju ar ganaas.

peedeejaa laikaa pamazaam skatos peec darba uz C kat, un pabiezhi sludinaajumos redz, ka vajadziigs "remontspeejiigs" shoperis. tb, p[eec buutiibas divi vienaa - shoperis - autoserviss

cik lielaa meeraa parasti tas remontspeejiigums tiek domaats / prasiits? lai celjaa var uztaisiit kapremontu dzineejam? paarborteet riepu? paarlasiit aatrumkaarbu?

smagajiem tak tie agregaati taadaas masaas, ka pa lielaakai daljai tur viens un bez paceelaaja nefiga nepadariisi, nee?

1 2 3 4 5 6 7 8
brmbrmm Reģ.: 24.07.2009
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Hm, latvijā par spīti krīzei joprojām saglabājušies šitentie "mans laiks ir vērtīgāks" sliņķi? Tad jau laikam latvijā nemaz tik slikti neiet Te, apvienotajā karalistē lielākā daļa cilvēku arī ir tādi - savu profesiju kaut kā zina, par pārējajām jomām tupi sliņķi, tad nu var pabrīnīties, kādi viņiem te ir servisi - logu mazgāšanas, suņu staidzināšanas, suņu cirpšanas, musaru mazgātāji [izvelk musaru uz ielas un ar karčeri turpat izskalo ], dārznieki, zāles pļāvēji [ļoti labi izskatās kad pa mazu mauriņu močī četri veči ar pļāvējiem un viens ar trimmeri ] un vēl visādi liekēži, tik pietrūkst pakaļas atslaucīšanas serviss Bet kam naudas nav tik daudz, bet laiks jau vienalga ir "vērtīgs", tiem pie mājām bieži vien ir tāds musars, kādu latvijā var ieraudzīt tikai ap bomāra mājām

Nez, ko tu tur dari? Kādu mega intelektuālo darbu - esi profesors Kembridžā vai kādas bankas valdes priekšsēdētājs? Mēģini saprast, ka tikai tāpēc tev tur ir ko darīt, ka šī valsts ir tik tālu attīstījusies, ka tur ir liels daudzums "balto apkaklīšu", kas veido turīgu vidusslāni, kuri var atļauties noalgot suņu staidzinātāju, kurš pēc tam var atļauties samaksāt (tieši vai netieši) algu tev!

Ja visi visu paši darīs, tad finālā nonāksim atpakaļ pie naturālās saimniecības.

Salabojot auto piekari paša spēkiem, tu atstāj kādu auto mehāniķi bez desmaizes, kurš, savukārt, tāpēc nevar atļauties lieku reizi, teiksim, apmeklēt frizieri, kurš atkal nevar tērēties par taviem pakalpojumiem utt.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja: Tas ir tieši tas pats, kas nomazgāt auto. Es to varu izdarīt pats, bet nedaru, jo to laiku varu izmantot, vai nu darot savu darbu (tirgojot apdirsināšanu), pavadot laiku ar sievu/draugiem vai darot citas lietas, kas man patīk. Rezultātā, es apmierināts, jo nav man jādara darbs, kas nepatīk, tādējādi laiku veltot sev noderīgākām lietām, un arī pakalpojuma sniedzējs apmierināts, jo es dodu viņam darbu.

Tas laiks, ko pavadi mazgātavā gaidot, kamēr nomazgās, rindā un ceļā ir tāds pats kādā pats vari to izdarīt.

Tas, ka dod citiem darbu gan ir labi.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

kolumbs rakstīja:

jugasvilli rakstīja: Tas ir tieši tas pats, kas nomazgāt auto. Es to varu izdarīt pats, bet nedaru, jo to laiku varu izmantot, vai nu darot savu darbu (tirgojot apdirsināšanu), pavadot laiku ar sievu/draugiem vai darot citas lietas, kas man patīk. Rezultātā, es apmierināts, jo nav man jādara darbs, kas nepatīk, tādējādi laiku veltot sev noderīgākām lietām, un arī pakalpojuma sniedzējs apmierināts, jo es dodu viņam darbu.

Tas laiks, ko pavadi mazgātavā gaidot, kamēr nomazgās, rindā un ceļā ir tāds pats kādā pats vari to izdarīt.

Tas, ka dod citiem darbu gan ir labi.

pasham mazgaat ir gaudz labaak. rupigaak, tiraak, un droshaak prieksh auto krasojuma. un letaak. ir meneshi kad savejo mazgaaju katru dienu, no riitiem, kameer sieva iskasaas uz braukshanu. viegli netiram auto tas aiznjem 5 minutes, ko diez var pa to laiku nopelniit?? arii laba riita rosme sanaak. tas viss protams pie nosacijuma ka ir apstaklji to visu dariit.

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

jugasvilli, nu re - pats par sevi uzrakstīji visu ko vajadzēja un nevajadzēja. Pēc tā visa es ar garantiju varu pateikt, ka pats esi vistīrākais tukšpļūtis. UN lai kāds neiedomātios tā Tevi nosaukt pirmais sāc apsaukāt citus.

Izlasi virsrakstu šim topikam un salīdzini vai tur ir kaut kas kopīgs ar Tavu sarakstīto citu aptiršanu??

Pats pat elementāri rēķināt izrādās nespēj. Kaut vai ar to pat auto nomazgāšanu!! Es tai laikā kamēr citi zviln saulē nomazgāju savu auto un iesauļojos tik pat brūns kā tie gulošie. Ziemā gan to nedaru - rokas salst. kamēr Tu aizdzen uz servisu, gaidi kad saremontēs tur šķirstot žurnālus, tad atdzen atpakaļ, patiršot vismaz 2 stundas Tava ļoti dārgā laika, lai nomainītu pārdegušo lampiņu. Tikam es to izdaru kamēr stāvu uz dzelceļa pārbrauktuves un gaidu kad šlagbomi pacels.

Par spēju domāt ar vari neplātīties - ir cilvēki kas var noskaitīt ievērojamus sava prāta sasniegumus. Aptiršanas polišu pārdošana (obligāto) nekādi neliecina par kaut kādu smadzeņu esamību.

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

i_edgars rakstīja: jugasvilli, nu re - pats par sevi uzrakstīji visu ko vajadzēja un nevajadzēja. Pēc tā visa es ar garantiju varu pateikt, ka pats esi vistīrākais tukšpļūtis. UN lai kāds neiedomātios tā Tevi nosaukt pirmais sāc apsaukāt citus.

Izlasi virsrakstu šim topikam un salīdzini vai tur ir kaut kas kopīgs ar Tavu sarakstīto citu aptiršanu??

Pats pat elementāri rēķināt izrādās nespēj. Kaut vai ar to pat auto nomazgāšanu!! Es tai laikā kamēr citi zviln saulē nomazgāju savu auto un iesauļojos tik pat brūns kā tie gulošie. Ziemā gan to nedaru - rokas salst. kamēr Tu aizdzen uz servisu, gaidi kad saremontēs tur šķirstot žurnālus, tad atdzen atpakaļ, patiršot vismaz 2 stundas Tava ļoti dārgā laika, lai nomainītu pārdegušo lampiņu. Tikam es to izdaru kamēr stāvu uz dzelceļa pārbrauktuves un gaidu kad šlagbomi pacels.

Par spēju domāt ar vari neplātīties - ir cilvēki kas var noskaitīt ievērojamus sava prāta sasniegumus. Aptiršanas polišu pārdošana (obligāto) nekādi neliecina par kaut kādu smadzeņu esamību.

ja trāpās apstāties pie tās dz.ceļa pārbrauktuves Līvānos, kad pa to brauc kravas vilciens, tad var paspēt ne tikai lampiņas nomainīt.. ,labs mēhāniķis mierīgi paspēs arī motoreļļū nomainīt !!!

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Visi cilvēki iedalās remonspējīgajos un remontnespējīgajos. Pirmie pārsvarā ir vīrieši, otrie sievietes.

0 0 Atbildēt

Nortel rakstīja: Visi cilvēki iedalās remonspējīgajos un remontnespējīgajos. Pirmie pārsvarā ir vīrieši, otrie sievietes.

tur tie iedaliijumi daudz smalkaaki. piemeera peec - zinaaju savaa laikaa vienu vechuku - nu, jamam tad ap 60+ bija. paardesmit gadus jams jauniibaa ar moci ar blakjeni bij nobraukaajis, peec tam moskvishu nopirka un ar gadiem braukaaja. nu, manaa skatiijumaa brauca vinsh pabriesmiigi, bet taa jau cita teema

nu vot, ne ko laaga nodiagnosticeet, ne sataisiit vish tai mashiinai nevareeja. staastiija, ka esot lasiijis graamatas par uzbuuvi, meeginaajis, un so - nu nekaa. aciimredzot, nav vinja laucinsh. tai pat laikaa kraasnis, kamiinus muureeja ljoti labi, celtnieciiba kopumaa un so...

atceros, naacu vinja moskaabeli skatiities - bij iedevis "profesionaalam shoperim", a tas esot pie iesleegta dzineeja veel starteri iekshaa sleedzis vai kkas tml, un nu starters negriezhot. atnaacu, ieseedos, pagriezu atsleegu - klikkis ir, griezt -negriezh.

ieseedinaaju vinju, pats paliku skatiities motortelpaa. pie starteeshanas poziicijas plusa vads no akja ash vilkaas klaat kuzovam - diezgan izteikti. taatad - kjeedee liela straava. visdriizaak iisasi starterii. teciu, ka visdriizaak starters nodedzinaats, lai skruuvee nost. peec tam redzeeju noskruuveetu - rotora tinumi centrbeedzes speeka ietekmee uz aaru izliekushies, un sasleegushi uz massu uz statoru... itkaa elementaara lieta, un diagnosticeeshana, bet redz, ne katram laikam taki dots...

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

draco rakstīja: "remontspeejiigs" - kas tas taads?

nu izskatās, ka tas ir kā iedgars

jams ar lielu entuziasmu salasās "tehnisko literatūru" tad no rokas pievelk dīzelim galvu, tad pagriež jamo 10 minūtes 3000 abarotos un tad stāsta klientam cik jamais ir parādā

pirms tam bija vēl arī gačiņš, kas mazgāja klientu izpūtējus ar destilētu ūdeni.... bet tas jau ir citos medību laukos...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja: Es to varu izdarīt pats, bet nedaru... arī pakalpojuma sniedzējs apmierināts, jo es dodu viņam darbu.

Kopējā ekonomikā tas neko nedod, ja pakalpojumu kuru jādara pašam vai vari izdarīt uztici citam. Tas ir tas pats, kā kad tu par maksu izmazgā kaimiņam zeķes, a viņš tev netīros traukus, lai gan tikpat labi katrs pats to var izdarīt un nekāds pakalpojums nav vajadzīgs. Kur tur rodas pievienotā vērtība? Kaut vai par tēmu runājot, neremontspējīgs nodara lielāku zaudējumu gaidot specus, kas mainīs lampiņu nekā remontspējīgais.

0 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja:

jugasvilli rakstīja: Es to varu izdarīt pats, bet nedaru... arī pakalpojuma sniedzējs apmierināts, jo es dodu viņam darbu.

Kopējā ekonomikā tas neko nedod, ja pakalpojumu kuru jādara pašam vai vari izdarīt uztici citam. Tas ir tas pats, kā kad tu par maksu izmazgā kaimiņam zeķes, a viņš tev netīros traukus, lai gan tikpat labi katrs pats to var izdarīt un nekāds pakalpojums nav vajadzīgs. Kur tur rodas pievienotā vērtība? Kaut vai par tēmu runājot, neremontspējīgs nodara lielāku zaudējumu gaidot specus, kas mainīs lampiņu nekā remontspējīgais.

Tā jau viena otra rase par miljonāriem kļūst - viens otram par apaļām summām izsolēs notirgo "mākslas darbus", pēcāk sadrukā vēl ekskluzīvos mākslas katalogus un rezultātā var baudīt "izredzēto" statusu.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

pag pag. tad sanaak ka es grauju latvijas ekonomiku labojot pats savus auto, un citu drazu, buvejot pashrociigi maju un garazhu? ja paskaita, esmu veselam bataljonam atnjemis darbu, nodokljus budzhetaa un tt? interesanti kadaa veidaa es speetu tiem visiem ljautinjiem samaksaat, ja man esot valsts darbaa, ir alga 130.60ls uz rokas.

0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: pag pag. tad sanaak ka es grauju latvijas ekonomiku labojot pats savus auto, un citu drazu, buvejot pashrociigi maju un garazhu? ja paskaita, esmu veselam bataljonam atnjemis darbu, nodokljus budzhetaa un tt? interesanti kadaa veidaa es speetu tiem visiem ljautinjiem samaksaat, ja man esot valsts darbaa, ir alga 130.60ls uz rokas.

Principā tā tas ir, un kā sekas tam ir fakts, ka valsts nevar tev samaksāt augstāku algu un arī pensiju nevarēs. Tāds kā apburtais loks.

Tomēr, manuprāt, iekšējais patēriņš celsies proporcionāli valsts spējai eksportēt lietas ar augstu pievienoto vērtību - vai tas būtu intelektuāla vai militāra, vai cita rakstura. Savādāk tam nav pamata - daram visu paši un niecīgos finansu resursus iegūstam, vergojot ārzemju investoriem.

0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: pag pag. tad sanaak ka es grauju latvijas ekonomiku labojot pats savus auto, un citu drazu, buvejot pashrociigi maju un garazhu? ja paskaita, esmu veselam bataljonam atnjemis darbu, nodokljus budzhetaa un tt? interesanti kadaa veidaa es speetu tiem visiem ljautinjiem samaksaat, ja man esot valsts darbaa, ir alga 130.60ls uz rokas.

labaak pastaasti,kaa ar shaadu algu var buuveet maaju, garaazu, uttp? manaa skatiijumaa tur pat eesshanai nesanaak, nerunaajot par benziinu, auto uztureeshanu, kur nu veel kkaadaam celtnieciibaam....

taa jau ir, kaa agraak teica: kaut tu uz vienas pashas plikas algas dziivotu...?

0 0 Atbildēt

brmbrmm rakstīja:

Principā tā tas ir, un kā sekas tam ir fakts, ka valsts nevar tev samaksāt augstāku algu un arī pensiju nevarēs. Tāds kā apburtais loks.

nevis nevcar, bet negrib. kaudze liekeezhu no valsts sanjem itin labas summas - saakot ar depuataatiem, un beidzot ar pashu galotni. bet nu taa vienmeer bijis - jo vairaak straadaa - jo mazaak sanjem. un otraadi...

0 0 Atbildēt

draco rakstīja:

brmbrmm rakstīja:

nevis nevcar, bet negrib. kaudze liekeezhu no valsts sanjem itin labas summas - saakot ar depuataatiem, un beidzot ar pashu galotni. bet nu taa vienmeer bijis - jo vairaak straadaa - jo mazaak sanjem. un otraadi...

Kapitālisms, ko var gribēt! Strādājot vienā darbavietā uz īpašu algas pielikumu nevar cerēt - mēģini attīstīties un meklēt citu darba devēju, kam tu liksies vērtīgāks. Ar ierēdņiem vienubrīd arī bija līdzīgi - prasmīgākie kadri atrada labāk apmaksātu darbu privātajā sektorā, lai gan arī pamatīga "savējo" būšana tur pastāv - manuprāt, pēdējais redzamākais gadījums- Jūrmalas ātro spurošanās! Reāli uz administratīvām izmaksām ir šī optimizācija, bet ko domāji- jamie tak nepalika bez darba, bet tagad (daļa) nodarbosies ar pacientu pārvadājumiem (lasi- taksometru). Secinājumi? Savējie kadri pilsētas pārvaldē! Visiem atkal "labi" un optimizācija minimāla.

0 0 Atbildēt

brmbrmm rakstīja:

Tomēr, manuprāt, iekšējais patēriņš celsies proporcionāli valsts spējai eksportēt lietas ar augstu pievienoto vērtību

da pofig ko... galvenais EKSPORTĒT....

anglijai pēc kara bija sauklis - eksportēsim vai mirsim

0 0 Atbildēt

ko ta eksportees? visa ruupnieciiba, kas peec uusr palika - palaista pa p**du - kur i vefs? radiotehnika?riigas mopeedu ruupniica, vagonu ruupniica, straume, uttp? pat cukurfabrikas nojauktas. taa ka no lv eksporteet var tikai urlas - bet to visur taapat jau pietiekaas...:\

0 0 Atbildēt

Nekad neviena valsts, kuras aukšgalā un valdībā sēž mafija nav bijušas bagātas. Latvija ir viena no tādām, un tur var eksportēt, var neeksportēt, tā pat viss kāposts nonāks tikai mafijas rokās, bet ne ekonomikā vai tautas makā.

Latīņamerikas modelis.

Igauņi savu rūpniecību lēnā garā nomainīja, no neefektīvās soc laiku uz pietiekami efektīvu, kaut arī stipri samazinot ražošanas kopapjomu, bet no Latvijas skatoties mēs esam Nju Zimbave.

Lietuva neko negrāva - visu centās saglabāt, ar lielo inflācijas uzturēšanu dikti paildzināja neefektīvo rūpnīcu dabisko nāvi. Šajā laikā liela daļa bija spējīga modernizēties. Cits modelis kā igauņiem, tacu nav tās dziļās dirsas kas Latvijā.

Toties Latvijā vajadzēja visu sagraut pēc iespējas ātrāk ar saukli, lai krievi ātrāk aizbrauktu. Bet šie zarazas nekur tā arī neaizbauca - aizbrauca latvieši ar visām ģimenēm.

Tam pašam Līvānu stiklam ministrija uzlika obligāto valsts pasūtīju, pie kam ļoti lielu, kuru neizpildot direktors utt nost! Iepirkām izejvielas, saražojām, taču valsts nepaņēma un neapmaksāja ne vienu pēc tās pasūtījuma saražoto pudeli vai burciņu!!

Nedz Igaunijā, nedz Lietuvā nestāv masveidā izārdīto fermu, rūpnīcu uc uzņēmumu vraki. Likvidējot to pat VEFu tika aizliegts pārdot iekārtas - obligāti bija jāsagriež metāllūžņos, tā pat kā kuģus! Tā var noskaitīt tūkstošiem, bet labāk no tā vairs nepaliks, jo viss ir izzagts vismaz 2 - 3 paaudzes uz priekšu.

0 0 Atbildēt

Nju Zimbabve

0 0 Atbildēt

Visa zivjūpniecība un ķiegeļu rūpniecība tika nolikvidēta pateicoties LNNK un TB neapdomīgajiem politiskajiem paziņojumiem Krievijas virzienā. Līdz tam virs 80% produkcijas eksportēja uz Krieviju, pēc šiem paziņojumiem Krievijas tirgus tika slēgts... un kas??? Stāv tagad rūpnīcu vraki.

0 0 Atbildēt

draco rakstīja: ko ta eksportees? visa ruupnieciiba, kas peec uusr palika - palaista pa p**du - kur i vefs? radiotehnika?riigas mopeedu ruupniica, vagonu ruupniica, straume, uttp? pat cukurfabrikas nojauktas. taa ka no lv eksporteet var tikai urlas - bet to visur taapat jau pietiekaas...:

vispār jau cukuru latvija apēda pati....

bet finālā tas tomēr spēcīgi ietekmē importa/eksporta bilanci.......

bet latvijas bilance visus šos "neatkarības" gadus ir negatīva... neskatoties uz to, ka visapkārt attīstās visāda kūdras rūpniecība.

atliek tikai noskaidrot kas un kāpēc maksā par zobu pastas kastīti...

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

draco rakstīja: ko ta eksportees? visa ruupnieciiba, kas peec uusr palika - palaista pa p**du - kur i vefs? radiotehnika?riigas mopeedu ruupniica, vagonu ruupniica, straume, uttp? pat cukurfabrikas nojauktas. taa ka no lv eksporteet var tikai urlas - bet to visur taapat jau pietiekaas...:

vispār jau cukuru latvija apēda pati....

bet finālā tas tomēr spēcīgi ietekmē importa/eksporta bilanci.......

bet latvijas bilance visus šos "neatkarības" gadus ir negatīva... neskatoties uz to, ka visapkārt attīstās visāda kūdras rūpniecība.

atliek tikai noskaidrot kas un kāpēc maksā par zobu pastas kastīti...

aga. agraak hotj kautko pashi sev razojam. taga praktiski viss tiek iepirkts. aizej uz veikalu - aldara pilzenes -razots peec pasuutiijuma igaunijaa vai lietuvaa. aizej uz supernettu -siipoli - no kkaadas niiderlandes vai so. kartupelji no polijas. cukurs hznokurienes. pzdec vienkaarshi. un ko tur vieteejais idiots negaudotu, aizbraucot uz to pat igauniju / lietuvu, starpiiba ar lv ir diezgan aciimredzama manaa skatiijumaa. baltijaa dziljaakaa bedre ir tieshi lv.

nu lab, kautkaa speeciiga novirze no topika sanaakusi

kautkaa pasazieru tranziitus neviens nedaargi tirgot negrib, un speeciigu vietaam diagnosticeetspeejiigu, un lampinju nomainiit protochu c kat shoperi bez pieredzes neviens nesteidz pienjemt darbaa cik shai jomaa algas muusdienaas vispaar svaarstaas, kaads zin?

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

Hmm, a kaapeec i-edgars neraksta par to, ka ar savu "cukura politiku" Lietuva ir taadaas auzaas, kaa nemaz neparedzeeja? Starp citu, par jauko celju buuvi arii jaasaak

noreekjinaaties ... taads siikums, bik virs 3 mlrd EUR gadaa, bet ... uz paraada panjeemi, MAKSAA!!!

0 0 Atbildēt

Sretsked, to ka Tu uz katru izteicienu "balts" izboztām acīm pretī brēc "melns" ļoti bieži pat nezinot par ko iet runa es jau sen zinu - tā ka vari neatkārtoties!

ne Igaunijai, ne Lietuvai nav simtiem miljonu jāaizņemas, lai augšgals varētu sev algas izmaksāt tādas kā tiem pašiem sagribas.

Pat līdz Polijas līmenim jau Latvijas ekonomikai ir vismaz pāris paaudzes ļoti treknā sūdā jāaug. Tai pat laikā Ulmaņlaikos simtiem tūkstošu poļu brauca uz Latviju kā batraki, lai nevajadzētu badā nosprāgt. Nu jau varam braukt uz Poliju piepelnīties "brīvas Latvijas" laikos!! ļoti forši.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

zini cik polijā ir iedzīvotāju?

1 2 3 4 5 6 7 8

Lasītākie raksti

Jaunie raksti