Auto Lietuvā no Francijas-padomi kā neieberzties

stnig Reģ.: 28.11.2014

Tātad esmu noskatījis automašīnu Lietuvā par aptuveni 20 000EUR, automašīna ir atdzīta no Francijas. Pēc šasijas nr. pie dīlera pārbaudīju servisa vēsturi - viss tākā būtu kārtībā, arī www.autodna.lv rādās, ka automašīna nav meklēšanā. Bet visu laiku dzirdu dažādus argumentus, ka Lietuvā pērkot automašīnu un to piereģistrējot Latvijā tā pie reģistrācijas, vai pēc kāda laika parādās meklēšanā esošo auto sarakstā. Lūdzu padomus, lai ar mani nekas tāds neatgadītos.

Paldies!

 
sirga Reģ.: 29.10.2002
3 4 Atbildēt

perc latvanija..

atrodi chomua ar sia

- PVN un nafig ta lithuania ar gribiti

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 2 Atbildēt

Riskanti ar tādu summu mēģināt Lietuvā atrast LABU auto no Francijas. Patiešām, var sanākt baigais rezultāts.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
8 5 Atbildēt

par 20 taukšķiem var nopirkt jaunu Ford Fiesta ST un braukt bēdu nezinot, ar prieku

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 7 Atbildēt

Es labāk tepat Latvijā pirktu jaunu Opel-Mokka 1,4 Turbo.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Ko tad nepirki? Bija tač tāda iespēja, bet paņēmi nīkuļfābiju.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
1 1 Atbildēt

Nepirku, jo auto iegādei nebija atvēlēti 20 tūkstoši, bet tikai 12...

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
6 2 Atbildēt

no Francijas pirkt auto, kad atkal šiem pašlaik tur pēc ziemas plūdiem slīkušie auto plašā izvēlē un pie tam vēl lietuviešu "uzlaboti" - tur jābūt ar ūdensgalvu

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
8 1 Atbildēt

Te ir kāda nianse. Nevajag aizmirst, ka teju vai 50 % no Latvijā tirgotajiem auto JAU ir no Francijas. Jeb caur Lietuvu Tas gan nevienam nerada problēmas, pērk gan te, gan tur, gan jau, ka arī kādu laiku brauc (ja vispār var iziet TA bez lonžeronu vilkšanas, ja var sagremot faktu, ka leitis jau visu ir izdarījis, tajā skaitā arī kārtīgu odometra korekciju u.tml.). Bet ir viens LIELS jo liels "BET" - vai tiešām nav bail iegrābties ar Francijā zagtu auto, kuru tepat numuru salīdzināšanā var elementāri konfiscēt?

Un tādā veidā zaudēt visu naudu!

Nemūžam tādā summā nepirktu auto no Francijas Lietuvā.

Ietaupījums var sanākt mega izdevumi vai vispār mega zaudējums.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
3 2 Atbildēt

Vajag pagaidīt pāris nedēļas. Drīz no Francijas Lietuvā ienāks liela, dažādu vecumu auto partija. Apžāvēs un sitīs gaisā.

Tādu pašu modeli un varbūt pat jaunāku gadu varēs dabūt nevis pa 20K, bet jau pa 17K...Skat, būs vēl lielāka "ekAnomija"

stnig Reģ.: 28.11.2014
10 5 Atbildēt

Jā viss Latviešu stlā, nevis ar padomu palīdzēt, bet ar pārgudrībām bārstīties.....

torkjis Reģ.: 05.10.2013
12 1 Atbildēt

Tev tak arī dod padomu, ka nav vērts riskēt, jo risks ieberzties ir pārāk augsts!

Jeb padoms skaitās tikai tas, kurā teikts, ka , jā, pērc, viss būs bumbās?

STALINS Reģ.: 12.11.2003
3 0 Atbildēt

Neko nezinu par autodīliem, bet...

Topikstarteris sniedz nepilnīgu informāciju, piem., kāds ir iemesls iet uz tādu darījumu, (vai ļoti rets auto vai cena), kas ir pārdevējs( nerunīgs vīrelis ar dziļi uz acīm uzmauktu naģeni vai juridiska persona vai vēl kas).

Manuprāt tādā summā pērkot auto taču var vienoties ar pārdevēju un kārtot darījumu abpusēji drošā veidā.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
3 0 Atbildēt

20 000 EUR ir ļoti laba pirmā iemaksa jaunam auto šeit pat Latvijā. Līzinga maksājums varētu būt stipri zems ar labiem procentiem, kas pa kabatu nesistu, protams, ja tas nav ekskluzīvs auto.

Ja par Franciju, tad cik tur to problēmu aizlidot un nopirkt uz vietas.

stnig Reģ.: 28.11.2014
1 2 Atbildēt

Iemet kādu saitu, kur var apskatīt automašīnu piedāvājumu

torkjis Reģ.: 05.10.2013
2 0 Atbildēt

Tu domā, ka ir adrese, kurā vienuviet apkopotas tieši tev interesējošā automašīnas konkrētajā cenā ?

Loterija vai mantojums?

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
7 0 Atbildēt

stnig rakstīja: Jā viss Latviešu stlā, nevis ar padomu palīdzēt, bet ar pārgudrībām bārstīties.....

Latviešu stilā būtu priecāties par kaimiņam nomirušo govi un visi tev ieteiktu to auto pirkt. Tā kā nevajag te pārmest neko, ja tev 20k loterijai liekas normāla summa, tad uz priekšu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 0 Atbildēt

Mjāāā... Izteicu pamatotu viedokli no savas pieredzes, bet izrādās, ka autoram šķiet, ka tās ir tikai "pārgudrības". No comments.

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
2 0 Atbildēt

:-))))) Vispār jau izsenis gadu gaitā ir "izkristalizējusies" viena likumsakarība - ja pērk auto Holandē, Beļģijā, Francijā, tad to jācenšas darīt pēc iespējas tālāk no Atlantijas okeāna piekrastes. Šamo valstu iedzīvotāji vispār ir drusku pofigisti un ar auto pretkorozijas apstrādēm ekspluatācijas laikā īpaši neaizraujas, toties sāļie vēji no okeāna dara savu un piejūrā VISI auto baisi rūsē, pat cinkotie :-) Otra galējība ir Francijas Dienvidi, kalnainie

rajoni - tur auto lielāko tiesu ir stiprāk nodeldēti motori un

transmisijas. Un, ja vēl auto ir piekabes āķis, tad ir skaidrs,

ka tas ir "dabūjis iekšā" ne pa jokam. Ne velti Rietumeiropā

kompaktklases un kompakt+ klases auto āķis darbojas kā

lietota auto cenu jūtami pazeminošs faktors :-)

Sandis_UR Reģ.: 26.01.2003
1 0 Atbildēt

1. Būtu jauki ja topika autors minētu arī auto marku, jo pa 20 000 var nopirkt Maseratti, vai arī Ford Focus.

2. Ja plānotais auto nav super keskluzīvs, tad vislabāk iesaku girezies pie kāda no vācijas oficiālajiem dīleriem, kur iegādāties šo auto marku ar garantiju un skaidru vēsturi, kā arī pirmspārdošanas sagatavošanu - parasti tiek novērsti visi tekošie defketi un viekta apkope.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
9 1 Atbildēt

Jau vairāku gadu garumā esmu uz savas ādas izmēģinājis visvisādus variantus, daudz naudas esmu pakāsis, labu mācību dzīvei esmu tomēr ieguvis arīdzan Tā saka, ka labākā dzīves skola - citu pieredze. Sava pieredze ir āāā, cik dārga, toties iemāca - UHH! cik labi, nu tā - uz mūžu

Vācija. Var nopirkt izcilu auto no dīlera vai no saimnieka ar visu apkopju uzskaiti un caurspīdīgu vēsturi. Ar smieklīgi mazu noskrējienu vai bez avāriju ekspluatāciju arī. Tas maksā dārgi (dārgāk nekā pie mums Latvijā)!

Lietuva (no Francijas, Itālijas, Vācijas, Holandes - pārsvarā). Var atrast lētāk nekā pie mums, daudz lētāk nekā ārzemēs Visi pārsvarā ieved reālus sūdus, kurus ar kaut kādiem ieguldījumiem var uztaisīt par "skaistuļiem". Reālie noskrējieni vairs neeksistē. Servisa uzskaites vairs neeksistē. Divas oriģinālās atslēgas - liels retums, auto pēc avārijām - lielākā ticamība, tā ka šķirbas starp dzelžiem ar dažādiem platumiem, tā ka TA var ielikt treknu 2-nieku par lonžeronu neatbilstību ("te jums būs jāvelk uz stenda"), tā ka svaigais krāsojums var strauji izbalēt vai sākt mest tādu kā smilšpapīra struktūru zem lakas utt. Par pārbaudi servisā aizmirstam uzreiz saknē!

Tie leiši ir tik smieklīgi, ka viņiem tic vai nu totāli idioti vai arī - uz visu tur piever acis ļoti daudzie pārpircēji. Kuri tālāk tirgo, piemēram, Rumbulā

Latvija. Lasīt visu to pašu, kas Lietuvā

Izņēmums - Latvijā no dīlera iegādāts jauns auto. Tādus te tirgo ne mazums, ar caurspīdīgām vēsturēm, nenodzītus, svaigus un droši, ka arī labi aprīkotus. Manuprāt, pats labākais un drošākais pirkums par palielu naudu, kuram bez problēmām arī līzingu nokārtot, servisā pārbaudīt utt.

Ceru, ka tagad skaidrs )

torkjis Reģ.: 05.10.2013
0 5 Atbildēt

Aj, Tu kaut kādu uiņu nes. Tas nav nekāds padoms, lielies tikai ar pieredzi un viss

torkjis Reģ.: 05.10.2013
0 0 Atbildēt

Kāds laikam neiebrauca ironijā

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Pa lielam taisnība. Vajadzētu taču beigt beidzot dzīvot sapņu pasaulītē un ticēt, ka, redzies, VĀCIJĀ vācietis lēti pārdos labu auto. Muļķības. Vācietis, ja tirgo privāti, tad dārgi, jo viņam īpaši nedeg. Ja vācietis atdod auto, kā iemaksu par nākamo placim/dīlerim, ja tas ir sakarīgs auto, tas nebūs lēts. Protams, mēdz būs izņēmumi.

Es pats esmu LT pircis 2 auto, tas gan bija treknajos gados un abi bija desmitgadīgi japāņi - Toyota Carina un Honda Accord. Pirmais bija ļoti labs auto tehniskā ziņā, bet ar apčmorītu virsbūvi (skrāpējumi), uz apskati viena bukse bija tikai jānomaina un pēc gada skati atkal izgāju uz pirmo reizi bez remontiem. To auto no manis paņēma draugs, kurš vēl pēc tam 5 gadus apmierināts brauca un pārdeva tikai tāpēc, ka darbs iedeva dienesta mašīnu un šī nebija vairs vajadzīga. Otrs - Honda tika pirkts pārdošanas pēc. Kopumā bija labs auto, tikai pa ceļam no LT izpūtējs atdalījās... Bet arī - serviss teica labus vārdus un skati arī izgāja uzreiz.

Es arī vairāk uzticos LV mašīnām. Pēdējās 3 arī tādas ir bijušas - brauktas tikai pa LV, ar zināmiem nobraukumiem. Tiesa gan, ņemot vērā mūsu ceļus, šeit ir lielāka iespēja uzrauties uz auto ar nojātām hadenēm un norūsējušām virsbūvēm, bet priekš tam tak ir servisi, kur tos auto var pārbaudīt.

AnK Reģ.: 06.10.2014
3 0 Atbildēt

Pievienojos šim viedoklim. Es izvēlējos pirkt jaunu no salona, bet ja pirktu (maz)lietotu, tad tikai Latvijā brauktu ar 100% caurspīdīgu servisa vēsturi un visām apkopēm pie dīlera.

Ja man būtu 20 000 pieejami (nebūtu jākārto līzings), kā arī kāda nedēļa vai divas brīvā laika, varbūt arī aizbrauktu uz Vāciju meklēt auto, bet spēlēt Lietuvas Lotto - nekādā gadījumā.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
3 0 Atbildēt

Vācijā labiem auto ir labas cenas, tas tiesa. Tāpēc arī daudzi autoparku vadības kantori un arī privātie autiņus, kas pirkti jauni Latvijā, kopti pie dīlera u.t.t. tirgo prom uz Vāciju. Jo pie mums labu auto par labu cenu ir nereāli pārdot.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti