iciks rakstīja: Par to laiku nepiekrītu - jā, audzinoši varbūt būtu, bet tajā pašā laikā ekipāža var ķert vēl citus un tas būs vēl audzinošāk - tak jau tomēr 5 noķerti un īgni šoferi uz visa fona ir labāk, nekā 1, bet sevišķi īgns.
Protokols man ir bijis 1x (gan ne par ātrumu, vecāku auto bija beigusies apdrošināšana) un toreiz tiešām brīnījos, kāpēc tie protokoli tiek rakstīti "es, policists tāds un tāds, noķēru tur tādu un tādu, tad un tad un par to un to, piebilstot, ka tas un tas..." un tā uz veselu lappusi. Varētu tak ņemt gatavas veidlapas, ieķeksēt, kas par pārkāpumu, atzīmēt vajadzīgo un, ja nepieciešams, pierakstīt ko atsevišķi. Ja tā tagad ir, piedodiet. Kā jau teicu, sen nav sanācis tikt pie protokola.
Par sodiem - kad nesen tie tika mainīti, domāju, ka būs dikti nikni, jo tādus solīja, bet reāli nekā tāda nav. Līdz 10 km - pakrata ar pirkstu, līdz 20 - vai nu krata pirkstu vai arī tur daži eur u.t.t. Ko dod lielāki sodi par 60+ km/h pārsniegumu, ja lauvas tiesa braucēju ieliekami tajā līdz 30 km/h robežā? Kad runāju ar igauņiem, viņi man konkrētus skaitļus nenosauca, bet teica - te mums neviens sods par ātruma pārsniegšanu nav patīkams. Par kādiem 40 vai 50 km virs normas var arī iebāzt būrī.
Un radariem viņiem laikam bija 7 km virs normas - un bilde.
Nē nu atkarīgs no rocības. Sodu apmērus nepārzinu - man te blakus ir šoseja ar ātruma ierobežojumu 70 kmph [valsts ceļi pa radio tirš ka šie "monitorē" stāvokli, un ierobežojumi esot pamatoti - nē nu tas jau ir skaidrs ka šie nevis skatās un pārbauda, bet "monitorē", tb skatās monitoros, kuros redzamas kādas spēles - ja puse no 22 km garā gabala izlīdzinošo kārtu saņēma pagājušoruden, bet ierobežojums ir visā garumā, ko tad vēl citu tas varētu nozīmēt] - ja kaut kur ļoti jāsteidzas, tad eju uz 120, kas jau ir +50 - ja cepisti nošautu, noteikti mazāk par iespēju pāris mēnešus tehnisko lietu budžetu atlicināt sodam, nebūtu. Tu jau noteikti gribētu tādus sodu apmērus, kur par nelielu pārkāpumu tādi nabagi kā es varētu vismaz gadu naudiņu kasīt...
Ceļu policija, reidi un fotoradari uz ceļiem
Aktuālā informācija par to, kas notiek uz Latvijas ceļiem. Kur un kā strādā Ceļu policija. Vai tiešām ir reidi un kur?