- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam

ā, un izrādās ka tiesisku Valstu iedzīvotājiem kaut ko dod arī par baltu velti: itunes.apple.com/us/app/fast-tutor/id532463469?mt=8
Bradypus rakstīja: Tak ir jau gatava aplikācija šim pasākumam. Zin posmus un rēķina minūtes līdz izbraukšanai. Tā kā šajos posmos fotoradaru nav, tad var iebraukt tankštellē iedzert aliņu un pēc tam ar pilnu pulksteni atvilkt līdz izejai. Itāļi tieši šādu rezultātu ir panākuši ar savu Tutor sistēmu.
Pie mums kaut kas tāds - tā skriešana pēc programmas - nenotiks, jo te nav itālija, un mums nav automaģistrāles, līdz ar to vidējie ātrumi kaut kādā šosejas posmā būs stiiipri lēnāki. Cik minos, tad manos agro pirmdienas rītu braucienos no dižās pilsētas līdz manam ciemam [250 km], braucot ar +5, borta kompis parasti sarēķina vidējo kaut ko bik virs 70. Ja būs posms, 50 km garš, ar sodu par vidējo virs 80 - būs vērts skriet?
Bradypus rakstīja: Tak ir jau gatava aplikācija šim pasākumam. Zin posmus un rēķina minūtes līdz izbraukšanai. Tā kā šajos posmos fotoradaru nav, tad var iebraukt tankštellē iedzert aliņu un pēc tam ar pilnu pulksteni atvilkt līdz izejai. Itāļi tieši šādu rezultātu ir panākuši ar savu Tutor sistēmu.
Un vispār - ja tekstu frāzē šitādi, tad var arī teikt "ir gatava programma kas parāda cepistus un fotoradarus, ļaujot pirms tiem piebremzēt, un pēc tam atvilkt. latvieši to ir panākuši ar saviem fotoradariem." Ir neliela ļautiņu grupa, kas vēlas bezjēdzīgi riskēt, kaut kur skriet, raustoties kā puņķis uz drāts un lūrot plakanā telefona ekrānā - un ir pārējie braucēji. Tas ka tu satiki itālijā vienu dzērājšoferi, kurš tev stāstīja "jā jā, tā mēs te darām - manā pilsētā es, paulo un džiakomo, un blakus pilsēta pat veseli pieci!" vienkārši parāda ka tas teorētiski ir iespējams - mums latvijā arī ir cilvēki kas brauc uz 150-200 un vienmēr viņus nenoķer - citus pat ļoti reti - un ir cilvēki kas apgalvo ka šosejas ātrums plūsmā esot tur, teiksim, 105 kilometri stundā, tik man ar saviem 95 nav sanācis šādu plūsmu nekur piedzīvot - vienkārši parāda ka tādas grupas ir, bet tās nav lielas.
Uggga rakstīja: Man arī laikam džentelmeņa komplekts pēdējo reizi tika prasīts kaut kad 2000šo pirmajā pusē. Tajā laikā pašam sava kpmplekta nebija, laikam bija tikai trijstūris, uz TA pārējo parasti aizņēmos. Vienreiz pa ceļam uz TA atcerējos, ka esmu aizmirsis aizņemties, bet cerēju, ka izies tāpat, bet nekā - inspektoram dikti vajadzēja redzēt visu komplektu. Tā nu gāju uz blakus esošo veikalu pirkt (toreiz vēl bija tāds pie CSDD), bet tur taisni pusdienlaiks. Nācās no blakus esošā servisa darbinieka par 50 santīmiem izīrēt uz apskates brīdi :D Inspektors vēl "nobrīdinājās", kur tādus apbružātus var nopirkt, bet iebilst neko nevarēja
Pēc tās reizes iegādājos pilnu komplektu, tiesa, ugunsdzēšamajam noteikti termiņš tagad notecējis.
Man kādu laiku atpakaļ (pirms netrafarēto parādīšanās un dīkdieņu pazušanas no ceļiem) āksti izdomāja paprasīt "par izrunāšanos". Kamēr rādīju trijstūri un aptieciņu, inspektors izdomāja pats pagrābt ķepā ugunsdzēšamo, lai apskatītos derīguma termiņu. Ar temiņu viss bija kārtībā, bet nācās viņam formēt nesankcionētu kratīšanu.