Zīme 302. braukt aizliegts

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001

Vakar raidījumā Bez Tabu bija sižets par jaunu CP piepelnīšanās veidu dežurējot(terorizējot) daudzīvokļu mājas iedzīvotājus, kuriem pie iebraukšanas pagalmā ir uzstādīta 302. zīme "braukt aizliegts". Stāsts tāds CP darbinieks uzlicis 30€ sodu kādas omes mazdēlam, kas būdams students īslaicīgi uzturās(pārnakšņo) arī pie omes dzīvoklī, līdz ar to dzīvo.

CP burtiski tulkojot CSN apgalvo, ka tā kā zīme neattiecas uz tiem kas dzīvo zīmes darbības zonā tas nozīmē iebraukt pagalmā var tikai tie, kas deklarēti un sods uzlikts pamatoti. Tas gan manuprāt ir absurds, jo šis pants nav tik šauri tulkojams, pie tam dzīvesvietas deklarēšanas likumā ir noteikts, ka "(2) Dzīvesvietas deklarēšanas fakts pats par sevi nerada civiltiesiskas saistības." līdz ar to tas nav noteicošais.

Kam taisnība?

 
nomiks Reģ.: 30.10.2002
4 2 Atbildēt

Būšu nepopulārs, bet piekritīšu CP interpretācijai.

1) atsauce uz normu, kas nosaka, ka "Dzīvesvietas deklarēšanas fakts pats par sevi nerada civiltiesiskas saistības" ir nevietā, tā kā konrētajā gadījumā runa ir par administartīvajām tiesībām nevis civiltiesībām.

2) šobrīd faktiski vienīgais veids kā juridisko apliecināt, ka persona patiešām dzīvo, ir deklarētās dzīvesvietas esamība konkrētajā adresē. Jo deklarēšanās būtība ir tāda, ka persona ir sasniedzama adresē, kurā viņa dzīvo. īslaicīga uzturēšanās nav tas pats, kas dzīvošana. Neatkarīgi no tā, vai tur dzīvo vecmāmiņa vai draugs, piemēram. Tas, ka students šad tad brauc pārnakšņot pie vecmāmiņas, nenozīmē, ka viņš tur dzīvo! Savukārt Ceļu satiksmes noteikumu 285.punkts citastarp noteic, ka 302. zīmes darbība neattiecas uz vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 t un kuru īpašnieks (turētājs) dzīvo vai strādā šajā zonā, un uz taksometriem, kuri brauc pēc pasažiera vai ar pasažieri.

Ja students negrib (nevar) deklarēt savu dzīvesvietu vecmāmiņas dzīvoklī, tad vēl ir variants savu auto reģistrēt uz vecmāmiņas vārda vai norādīt vecmāmiņu kā turētāju.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
7 4 Atbildēt

Vienalga CP "interpretācija" ir tipiski LV ierēdņu garā likumu tulkojot burtiski un ļoti šauri. Tad jau ja tev ir vairāki īpašumi tad arī piebraukšana būtu liegta, jo tikai vienā īpašumā var būt deklarēts.

> tad vēl ir variants savu auto reģistrēt uz vecmāmiņas vārda vai norādīt vecmāmiņu kā turētāju.

Pēc CP interpretācijas, tas neder, jo jābūt deklarētam un punkts.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
4 0 Atbildēt

302. zīme "braukt aizliegts"

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 1 Atbildēt

Tiesa atcels! Bet jāatceļ būtu arī šie pekstiņu taisītāji!

Bizness vēl ir par auto novietošanu pagalmā, kur pielieto CSN 135. punktu, kurš uz pagalmiem neattiecas. 30 eiro sods!

CSN 155. attiecas uz pagalmiem, bet tiek tālu to grāmatiņu atšķirt grūti. Kolēģis atnesa no dzīvojamā masīva Imantā.

k442 Reģ.: 22.02.2014
1 1 Atbildēt

Vernon, izlasi pats uzmanīgi CSN - 135. punktam ir arī 11. apakšpunkts, kurš aizliedz apstāties un stāvēt 326. ceļa zīmes (ceru, ka zini, kā tā izskatās) darbības zonā, tā ka, ja pagalmā tā zīme ir uzstādīta, tad apstāšanās vai stāvēšana tās darbības zonā ir "maksas pakalpojums"!

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

Tad būtu norāde par 326. zīmes pārkāpumu. 326. zīme nav!

uupis Reģ.: 13.01.2004
1 1 Atbildēt

Jā 135. piemēro un piemēro tādos gadījumos ja policijai kāds ir uzrakstījis rakstisku iesniegumu, ka viņam traucē.

Savukārt, ja man ceļā gadās kāds trutuāra parkotājs, es droši brienu riņķi pa brauktuvi, jo Dzīvojamā zonā gājējs iet PIRMAIS un ja kādam šoferim traucē tas, ka es apeju noparkotos auto, tad lai sauc PP un šraibē sūdzību ka viņam dēļ šiem noteikumiem jāspaida bremžu pedālis un jāļauj gāgjējam iet pirmajam.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
3 0 Atbildēt

Man pagalmā ir kaut kāda zīme ar papildplāksni un var pie apsaimniekotāja izņemt atļauju. Tas, ka šitādus soda ir pareizi, jo visādi smeceri izmanto dzīvojamo namu pagalmu kā stāvvietas saviem blakus birojiem vai citu kantoru apmeklēšanai.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
4 0 Atbildēt

Kartību pagalmā būtu jāsakārto namu apsaimniekotājam. Jo tas nav normāli, ka nav kur novietot konkrēta nama iedzīvotājam savu auto. Pieļauju domu, ka no Jelgavas Rīgā iebraucis pilsonis savu auto atstāj Tavā pagalmā un tālāk uz centru brauc ar sabiedrisko. Katram dzīvoklim viena garantēta auto stāvvieta par kuru vēl jāmaksā nodoklis.

Un tad var sākt diskutēt par sodīšanu.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
7 1 Atbildēt

"Būt sasniedzamam" nenozīmē tur dzīvot, bet gan regulāri pārbaudīt pasta kasti, tādējādi esot sasniedzamam attiecībās ar valsts un pašvaldību iestādēm.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
8 0 Atbildēt

Un vispār valstij nav nekādas darīšanas par to, kur es reāli dzīvoju. Deklarēju adresi, kurā esmu sasniedzams, uzturos, kur vēlos ..... LV vai visā ES teritorijā....

Tāpēc kaut ko piesaistīt deklarētajai dzīvesvietai ir nepareizi (lai arī kas tas būtu - rēķins par komunālajiem maksājumiem vai tiesības iebraukt pagalmā).

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 1 Atbildēt

viss labāk man patīk ķieģelis pie privātīpašumiem bet paši brauc zem viņa,vāks

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Hokeja čempionāta laikā "ķieģeļi" bija slikti visur!

Vecrīgā pie Saeimas tas pats. "Ķieģelis" ar papildus plāksni!

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
8 0 Atbildēt

Latvija laikam ir vienīgā valsts kur ķieģelim pieliek papildzīmi.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 0 Atbildēt

deklarēties var tikai vienā īpašumā, bet dzīvot - pārmaiņus - var dažādos. Dilemma...

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
6 2 Atbildēt

Tās zīmes un CP patruļas ir pašu iedzīvotāju iniciatīva nevis CP piepelnīšanās. Manuprāt normāli, ka pie mājas auto var novietot tikai ar caurlaidēm. Kāpēc šeit iedzīvotāji izlēma uzlikt 302. zīmi, ir jāprasa viņiem pašiem.

Un arī pret tiem, ka aprbauc sastrēgumus caur pagalmiem ir jācīnās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
10 1 Atbildēt

bez caurlaidēm mazāka ķēpa, bet ar zemūdens akmeņiem.

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

pusatvertas akas arī labi

kalfonso Reģ.: 27.03.2002
3 0 Atbildēt

vislabāk man patīk parkingi ar papildzīmi "klientiem"

da nolieku autosu P "tikai SEB bankas klientiem"

uz 3 dienām. gribētu redzēt, kā sodītu, ja konts SEBā ir vai arī kaut reizi esmu izņēmis naudu SEB bankomātā

par tiem ķieģeļiem ar papildzīmēm vispār...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
16 0 Atbildēt

Siguldā bija (vairs nav) ķieģelis ar papildzīmi 'ar caurlaidēm'. Es tur regulāri braucu iekšā, jo man caurlaides nebija, un es, kā apzinīgs pislonis ievēroju CSN.

Reiz man pienāca kāda sieviete, un, nestādoties priekšā, sāka ar mani komunicēt ļoti spalgā, piepaceltā balsī.

Man vajadzēja viņai kādas 10 minūtes stāstīt, kādu absurdu viņi uz mietiņa pienaglojuši. Pēc pusgada vai gada papildzīme pazuda. Tagad visi, kas brauc iekšā - un brauc visi pagalma iemītnieki - pārkāpj CSN.

arko2 Reģ.: 11.01.2005
0 0 Atbildēt

Šitāds pats sviests vēl joprojām ir novērojams Jelgavā pretī bijušajam tehnolandam. arī esmu braucis iekšā, jo caurlaides man nav.

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
1 0 Atbildēt

ezis71

Latvija laikam ir vienīgā valsts kur ķieģelim pieliek papildzīmi.

===================

Nē, Rietumeiropā visai populāri, īpaši vāciski runājošajās zemēs - Vācijā, Šveicē, Austrijā.Ir tāds jēdziens pie viņiem,

"Privatstraße" , privātā iela, kuras īpašnieki ir tai ielā esošo

kotedžu īpašnieki, kāda iestāde utt.. Tad nu pirmajā gadījumā mēdz būt papildplāksnīte "Außer Anlieger", tātad,

"Izņemot iedzīvotājus". Pie iebraukšanas var būt sargs, var nebūt, bet ir videopārraudzība. Pats, esot viesos pie drauga, noliku auto stāvvietā pret viņa vārtiem, pēc 10 minūtēm bija klāt policijas patruļa un pārbaudīja, kas par svešu auto, kas atbraucis, pie kā atbraucis utt.. Protams,

ielas iemītnieki par to visu maksā, tāpat, kā par ielas uzkopšanu utt..Bet vispār normāls pasākums, ja ir nauda,

protams :-)

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Kā var dabūt tādu zīmi pie iebraukšanas daudzdzīvokļu mājas pagalmā Rīgā? Piegriezās šortkateri.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Jāsavāc dzīvokļu īpašnieku kopsapulce un vairākumam jānobalso par. Pēc tam vai nu caur apsaimniekotāju vai paši (ja galva ir uz pleciem) caur attiecīgo pašvaldības institūciju, saskaņā ar standartiem stutē augšā.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Domāju, te vēl stipri no svara ir tas, kas ir zemes īpašnieks. Ja tā ir mājas zeme, tad jā. Pilnīgi iespējams, ka tā ir pašvaldības vai privātpersonas zeme un tad droši vien jāskaņo ar īpašnieku.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti