Rail Baltica

Miezis_69 Reģ.: 01.12.2012

Gribu pacelt šobrīd aktuālo tēmu. Mežonīga rosība ir sākusies, nu visi pa pagastiem skrien uz apspriedēm

Ko jūs domājat?

Vajag?

Nevajag?

Kāpēc, ar argumentiem būtu ok.

Kas nezin, kas tas ir, var palasīt šeit: railbaltica.info/jautajumi-un-atbildes/aktuali/

 
1 2
aansis Reģ.: 23.11.2012
8 0 Atbildēt

Skrien tapēc, ka katram savs krekls tuvāks. Īpašumu zaudēšana par labu sabiedrības kopprojektiem vienmēr ir bijusi aktuāla - kā piemēru var apskatīt šo jauko ielas stūri: goo.gl/maps/aJfEJ .

Arī toreiz kāds atteicās saņemt kompensāciju un samierināties. Tāpat - visiem potenciāli cietušajiem īpašniekiem derētu izlasīt A.Heilija "Lidostu". Un tad jau doties uz apspriedēm uz saprātīgi pieņemt kompromisa lēmumu.

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
4 7 Atbildēt

Izmaksas ir nesamērīgas ar ieguvumiem. Lauku reģioni no šī vispār neko neiegūs, jo vienīga pietura būs Rīga. Un biļete Baltijas robežās arī savus 100 EUR beigās maksās.

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
2 0 Atbildēt

Latvijā būs divas pieturas - Centrālā stacija un lidosta Rīga.. kravas varēs transportēt no jebkura nozīmīga kravu avota jaunās līnijas tuvumā;

perspektīvā iespējama arī reģionālā satiksme, jo līnija tam būs tehniski piemērota, pieturas sākot no Salacgrīvas (mēram jau patīk pieturas nozaukums "Pozitivus" līdz Bauskai un Iecavai)

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
2 0 Atbildēt

Biļete uz Tallinu vai Kauņu aptuveni 30 EUR

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
1 0 Atbildēt

Paskaties cik tas pats TGV no Parīzes uz Lionu vai Strazbūru maksā. Vai piemēram Eurostar no Londonas uz Parīzi. Tās līnijas celtas jau sen, par daudz zemākām izmaksām un kredīti ir atmaksāti. Nu nebūs biļetes pa 30 EUR.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
14 0 Atbildēt

Man arī uzaicinājums uz diskusiju esot bijis, tas labi, ka tādas notiek. Šo projektu konceptuāli atbalstu, jo:

1. Papildus investīcijas arī Latvijas ekonomikā

2. Jaunas iespējas un alternatīvi ceļi, kas var diferencēt kaut vai to pašu tranzītu. RUS visu laiku attīsta savas ostas un pārliek plūsmu uz tām.

3. Īsajos maršrutos parasti tiek uzsvērtas dzelzceļa priekšrocības, kā laika ekonomija salīdzinot ar gaidīšanas laiku lidostās. Ja ātrvilciens, tad var būt pat ātrāk, kā ar lidmašīnu.

4. Ceļošana Vācijas virzienā šķiet ļoti interesanta, jo vilciens ir arī ērts pārvietošanās līdzeklis, Skandināvija?!

5. Lielākais finansējums nāk no ES

sirga Reģ.: 29.10.2002
4 0 Atbildēt

tieshi ta atbalstu!

jaņem kur dod!

P.S

Jāmūk kur sit?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

iAuto

Varu parakstīties zem katra punkta .

BET .. un kā ar ēnas pusēm ...

Mani vairāk satrauc vēl lielāka sveštautiešu iepludināšana . Gan būvniecības laikā , gan pēc tam audzējot infrastrukturu .

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 1 Atbildēt

vot shitadi te pingvini 88aja metro nobremzeja

bet urali uzbuvejushi pa maskavas naudu rigai

Doma būtu sūdigi?

iebrauceji? ne vairak ne mazak ka tagad

darbs butu vismaz kadam kilogramam cilveku!

Krotow Reģ.: 09.09.2008
8 0 Atbildēt

Salīdzinot ar Rīgas metro būves projektu PSRS laikā tas būtu sīkums. Toreiz draudēja iespēja Rīgai kļūt par vēl lielāku vateņu paradīzi un ar ko tas beidzas, redzam šodien Donbasā. Latvija arī ar dzelzceļa projektu nekļūs pasaules blandoņām pievilcīgāka, jo melnstrādniekiem Vācijā un Zviedrijā joprojām maksās vairāk.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

It kā jau visiem patīk sakārtota vide . Piemēram iauto apmeklētājiem ceļi .

Piemēram Jelgavā pēdējos gados veikti vērienīgi ceļu remonti , kur ne tikai uzklāja jaunu asfaltu , bet salika "gudru" , interaktīvu ,ar sensoriem zem/virs asfalta ,ar kamerām , luksoforu sistēmu ( ievērojami palielinot to skaitu ) , kuru nu jau vairāk kā gadu nekādi nevar izveidot draudzīgu ne auto mīlim ne gājējam .

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Nu par Jelgavu. Lēnām jau tā regulēšana ir aizgājusi pareizā virzienā...Bet lai nu kā, jau pagājušajā gadsimtā teica ,,brauc kā pa Jelgavu,, Tur laikam aura īpaša...

Žēl ka braukšanas apstākļi uzlaboti, bet ātruma ierobežojumi pazemināti.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

ZZZ

Es pamatā izmantoju Lielo ielu , Dobeles , Raiņa, Akadēmijas . Par šīm ielām varētu Tev piekrist .Reizēm uztrāpās zaļais vilnis .

Tikai ko domā sānu ielu gaidītāji . Vismaz man prātā viens manis reti izmantojams krustojums blakus Hesburger . Mēģinu izvairīties no šā krustojuma šķērsot no katoļu ielas .

Un esmu arī kājām gājējs , un vasarā velo . Vispār iepriekš neprecīzi uzrakstīju ,jaunā sistēma vairāk par sliktu tomēr gājējam , velo .

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
5 0 Atbildēt

andzins1111

Paskaties cik tas pats TGV no Parīzes uz Lionu vai Strazbūru maksā. Vai piemēram Eurostar no Londonas uz Parīzi. Tās līnijas celtas jau sen, par daudz zemākām izmaksām un kredīti ir atmaksāti. Nu nebūs biļetes pa 30 EUR.

====================

Ar Eurostar var braukt par daždažādām cenām, viss atkarīgs

no klases un diennakts stundas, kad brauc. Ir braukts ar "nakts" TGV arī par 48 EUR no Londonas uz Parīzi, tikai tur ir

drusku citi attālumi, kā paredzētajā Rail Baltica un ātrumi

krietni lielāki :-) Un nav jākuļas uz/no lidostām, tāpēc jau

uz tiem ātrgaitniekiem biļetes jāpērk iepriekš, aplam populāri...

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
0 0 Atbildēt

Eurostar pat 2 mēnešu iepriekš pērkot, tagad ir ap 70 EUR. Ap 50 EUR ir biļetes uz pavisam agrajiem vai vēlajiem reisiem. Bet tāpat tas ir lētāk kā lidot, jo kulties uz lēto aviosabiedrību lidostu Londonā un Parīzē jau arī nav lēti un protams pazaudētais laiks. Nemaz nerunājot par komfortu. Bet nu paši Eurostar vilcieni tādi paplukuši pašlaik, iekšzemes TGV francūžiem ir foršāki.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Modernie ātrvilcieni ir super!

Ir braukts Beļģijā, Francijā, Vācijā, piemēram - ātri, klusi, komfortabli. Spilgts piemērs Vācijā, kad reizi braucu no Berlīnes uz Potsdamu ar ātrvilcienu, kaut kādu sliežu remontu dēļ vadītājs vairākkārtīgi atvainojās par mazo ātrumu - tikai 160km/h

Es jau sen sapņoju par vilcienu no Rīgas uz Berlīni, būtu mega laika ietaupījums, daudz mazāks arī nogurums, galu galā - arī degviela un jaunie maksas ceļi Polijā - viss kopā salasās pietiekami daudz eiro, lai būtu vērts izskatīt ātrvilcienu kā opciju (avio atkrīt, jo neadekvāti dārgi pēc easyjet aiziešanas no RIX).

Protams, cik bieži - cits jautājums. Bet, ja ES lielāko daļu finansē - kur ir problēma?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
5 0 Atbildēt

Privātā gurķu dobe 2007. gadā kredītā uzceltajā "dzimtas mājā" ir pāri visiem valstiskiem un sabiedrības kopējiem ieguvumiem.

Tak cilvēki, kuri nopirkuši māju blakus lidostai vienā jaukā brīdī sāk protestēt pret lidostas traucējošo troksni.

Tie kuri nopirkuši māju blaku sšosejai grib panākt ātruma ierobežojumu, balto zīmi, guļošos policistus un vēl sazinko, neskatoties ka tā ir Valsts un Eiropas nozīmes maģistrāle. Kaut citās vietās bļaustās par šādiem ierobežojumiem, pie savām namdurvīm grib tādus ierobežojumus un tiesības no jebkuriem vērtiņiem izbrauktuvi un bezmaksas kreisos pagriezienus...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

It kā jā, bet... iedomājies sevi viņu vietā. Tu speciāli nopērc māju vietā, kurā ir klusums, zaļums un viss pārējais. A te, hops, pēkšņi uzbūvē hajveju/dzelzceļu vai sazinko, troksnis kruglosutočno un no kārotā miera nekā. Tu arī nebūtu diezko laimīgs.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
6 0 Atbildēt

Un? Tā nu netaisnīgi pasaule ir iekārtota...

Drīkst mainīt māju uz citurieni vai sabiedriskās apspriešanas rezultātā mainīt sliežu ceļa izbūves plānu...

Mani parasti visvairak uzjautrināja tie trekno gadu superpirkumi - zemes gabali acīmredzamās palienu pļavās...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Domā, ka tā cena nebūs līdzīga aviobiļetei vai iztērētajam benzīnam ar auto?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ceru, ka tomēr nē.

Kaut gan - iespējams, ka par ērtībām pat būtu vērts maksāt.

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
0 0 Atbildēt

Lidot jau sen eiropas ietvaros ir lētāk kā braukt ar vilcienu. Bet ar vilcienu ir daudz ērtāk, komforts arī labāks.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

lētāk, ja salīdzina tiešā veidā aviobiļetes cenu ar vilcienu. tikai, ja stacijas parasti ir pilsētu centros, tad lidostas kā reiz labākajā gadījumā nomalē, vai vispār 40-50km no centra. Un lai līdz tam nokļūtu ir ievērojamas papildus izmaksas un laika patēriņš.

IkdienasViesis Reģ.: 24.02.2003
2 0 Atbildēt

Pilnībā atbalstu šo projektu. Iedzīvotājiem nav ko daudz bļaustīties - pastāv iespēja pāriet dzīvot uz citiem krajiem. Ja grib totālu klusumu -tad jāpāriet uz dzīļiem laukiem, kur tuvākais ceļš vismaz 2 km attālumā no mājas. Pats dzīvoju Slokā teju 1km no dzelzcela līnijas. BET, vilciens tāpat ir ļoti labi dzirdams. Taču, 50 gadu laikā pie tās skaņas ir pierasts, un absoluti tas netraucē. Drīzāk, dzīvojot sievas dzīvoklī zoļļikā mani vairāk traucē auto signalizcijas, kas regulari naktīs ieslēdzas...Bez tam, zoļļukā arī ļoti labi dzird lidostas trokšņus, kas daudziem traucē. Manuprāt, saiknē ar to jauno dzelzceļa līniju būtiskākās problēmas ir saistāmas ar to šķērsošanas vietu skaitu. Daudzi Latvijas ciemi var tikt pāršķelti uz pusēm,ar iespēju tikt otrā pusē tikai 20-30 km lielā attālumā. Cik saprotu no anotācijām, dzelceļa uzbērums visā garumā būs iežogots ar žogu, liedzot iespēju to šķersot arī gājējiem un dzīvniekiem.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Nožogojums ir absolūta nepieciešamība!!!

Ceru, ka tas ir saprotams projekta autoriem.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ja iedzīvotāji iespītējas, valsts spēj arī īpašumu likumīgi atsavināt!

Dzirdēts taču, ka pierobežā valsts atpērk īpašumus (ar labu, savstarpēji vienojoties ar īpašnieku), bet var arī tā vienkārši atsavināt, ja kāds iespītējas un nepiekrīt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Protams, ka var. Tam ir speciāls likums. Problēma jau ir kur citur. Nav noslēpums, ka 2006./2007.gadā nekustamie tika pirkti par daudz augstākām cenām kā šobrīd. Vēl tagad lielam daudzumam NĪ kredītu atlikumi ir lielāki kā to tagadējā vērtība. Tad nu iedomājieties, ka šādam cilvēkam atsavina īpašumu. Faktiski viņš viņš tiek izmests uz ielas plus ar parādu bankai kaklā. Attiecīgi, kamēr parāds netiks nomaksāts, par jaunu mājokli var aizmirst. Ja vēl krīzes gados ir bijuši maksājumu kavējumi, lai cik veiksmīgi klients arī nebūtu ķepurojies ārā, kredītvēsture ir sačakarēta.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tam ir risinājums - piekrist pārdot valstij savu īpašumu, kamēr tas vēl tiek piedāvāts (man gan nav ideju, par kādu cenu valsts iepirktu - ka tik ne par smieklīgo kadastra vērtību). Jo vēlāk jau var būt par vēlu un nākties palikt bešā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Protams, ka izdevīgāk ir pirkt, kad valsts piedāvā labprātīgi, bet tur jau ir tā lieta, ka par kredīta atlikumu valsts nepirks. Nezinu īsti kā likumā rakstīts (man tūlīt būs jāraksta referāts par šo tēmu, tad paskatīšos), bet tur ir 2 varianti - kadastrs vai tirgus. Uzvārīties tur būs nereāli.

sirga Reģ.: 29.10.2002
3 0 Atbildēt

kāpēc lai valsts auklētos?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

tāpēc taču ir sarunas. Kladzina taču, ka katrs gadījums individuāls, un jāiet uz sarunām. Tad ar dokumentiem pierādiet, ka bankai vēl jāmaksā tik un tik, un pa tādu summu lai 'atsavina'.

PN - kas tas vispābā par vārdu, 'atsavināt'? Man tas asociējas ar 'atņemt'.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tāds pats kā "piesavināties", tobiš, darīt par savu. Kā "pieiet" un "atiet"...

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Caur kurieni tad ies

www.google.com/maps/d/viewer?mid=zeVlnsSAr7yM.kqksZEjJ1WNM&usp=sharing

Te ...http://www.delfi.lv/bizness/transports-logistika/pirma-rail-baltica-sliezu-cela-sabiedriska-apspriesana-loja-pulce-aptuveni-500-cilveku.d?id=45612434

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

smaidiigais

PN - kas tas vispābā par vārdu, 'atsavināt'? Man tas asociējas ar 'atņemt'.

--------------------------------------

Vispābā juridiskais termins "atsavināt" ir ar daudzām nozīmēm, viena no tām tiešām ir jāsaprot kā "atņemt",

"konfiscēt", bet šai gadījumā termina definīcija (sens, kā Rīga) laikam gan būs:

Definīcija: Īpašuma likumīga atņemšana par labu valstij, sabiedriskai organizācijai vai personai, piem., zemes, dzelzceļa, lielceļu vai citām svarīgām valstiskām būvēm, izmaksājot īpašniekam kompensāciju.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Man tā figņa ies tieši cauri saimniecībai!!! Tieši pa vidu! Priecigs neesmu...

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

Motorolers

Hmm . Man jau šķita ,ka Tev paveras lieliska iespēja uzlabot materiālo stāvokli .

Piemēram ēkās kur uzbūvēja to betona ķēmu ( cit sauc par bibloteku ) manīgi cilvēki sapirka dzīvokļus ....

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Par to "betona ķēmu" +10000000000000000000000000

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tas ka kompensaciju dabūšu ok...bet viss ko tur biju iecerējis izveidot un šos gadus darījis, sabrūk kā kāršu namiņš. Lopus visus varēšu uz kautuvi aizlaist!

Veiga Reģ.: 25.09.2004
0 0 Atbildēt

Paprasi izbūvēt pāris tuneļus zem dz/c priekš lopu pārvietošanās

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

ar trebučetu var mest lopus pāri trasei.

kalfonso Reģ.: 27.03.2002
0 0 Atbildēt

tieši smieklīgo kadastra vērtību. par kādu, lielākoties, arī ir juridiski tas īpašums pirkts pirmskrīzes laikā, lai nodokļi nebūtu jāmaksā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Vispār jau diezgan traki cilvēkiem, kuri pirka, virtuāli uzrādot mazāku iegādes summu. Neiztēlojos precedentu ļoti daudziem privātpersonu bankrotiem utt.

Tāds kā collapse

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti