Ceļu policistu manieres

iAutoZinas Reģ.: 10.02.2014

iAuto lietotājs Andrejs dalījās ar sekojošu situāciju: "Braucot pa brīvības ielu pēķšni no muguras ar ieslēgtām bākugunīm mani aptur ceļu policija. Policists pienākot pie mašīnas, nestādījās vispār priekšā un nepasakot apturēšanas iemeslu, lūdza uzrādīt tiesības un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Jautājot policistam, vai nevajadzētu stādīties priekšā un nosaukt apturēšanas iemeslus, viņš nelaipnā tonī atbildēja, ka tas viņam neesot jādara un sen esot mainījšies likumi, tāpēc ja vēlos iemeslus, tad tādus parādīšot vairāk kā vajag. Negribēju izsaukt vēl lielāku negatīvisumu uz sevi, tāpēc tālāka saruna par to nesekoja.

Par cik man nebija līdzi transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības, sastādīja protokolu, par ko viss kārtībā, bet vai tiešām ceļu policista nav jābūt kulturālam, respektīvi, jāstādās priekšā un jānosauc apturēšanas iemesli?"

Komentāri par situāciju? Kāda ir pārējo pieredze līdzīgās situācijās? Diskutējam!

 
1 2
Burbergs Reģ.: 27.03.2015
0 0 Atbildēt

Palidzot fraze "Esmu Dzerina bralis".

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

es vienkārši aizbrauktu un ar viņiem nediskutētu jeb zvanītu 112

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

Vakar Ogres CP" iepriecināja"

iebraucot Tīnūzhos stav iebraucamaja celja- auto kustības virziena ar tuvam gaismam- naktī! Nesaprot ka normals krūmu apmekletajs stavgaismas atstatu-a te saprotams ka CP

P.S

bet reāli tak parkapums no viņu puses?

Aigarcix Reģ.: 15.07.2007
0 0 Atbildēt

Ja sastāda protokolu,tad ir tāda iespēja kā ierakstīt savu paskaidrojumu,un ja ir vēlme e-pastu uz kurieni lai nosūta jautājuma atbildi,un tad ja nekas nav vari sākt čakarēt citiem smadzenes,t.i mentiem.Menti ari ir cilvēki,ja esi vainīgs nelec augumā,jo stipri apšaubu vai secība bija tieši kā apraksti,ne otrādi.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
0 0 Atbildēt

Pamēģiniet mūsu valstī pacīnīties vai patiesāties ar valsts vai varas struktūrām, un vinnēt šo cīņu. lai man kāds iestāsta, ka dzīvojam tiesiskā valstī...

Kas attiecas uz policijas attieksmi - viņu pienākumu izturēties pieklājīgi un ar cieņu neviens it kā nav atcēlis, taču pamēģiniet ar viņiem par to padiskutēt. Lai veicas!

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Policija savas kļūdas neatzīst! Arī uz tiesu mēdz neatnākt! Bet tiesa ir vienīgā vieta, kur var visu skaisti salikt pa plauktiņiem!

Man tādi ir vairāki gadījumi.

Aigarcix Reģ.: 15.07.2007
0 0 Atbildēt

Kaut vai rakstot paskaidrojumu,tiem ākstiem viņš ir jaizskata,kas un kāpēc.Laikā kad sodi bija no .. līdz,tad ar paskaidrojuma klātbūtni dabūji vienmēr minimālo,pluss kā man viens čoms teica,tad šad tad šamie par tiem paskaidrojumiem ar noraujas,jo neviens nezin kas var sekot tālāk.Kā saka labāk ātrāk un nedaudz.Bet vispār pēdējos gados nav bijis ,ka būtu nepieklājīgi utt policisti(domāju CP),citi gan PP un DP ieskaitot.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Man šis izskatās pēc viena kārtējā neapmierinātā bananakantrī pilsoņa, kurš apbižojies par to, ka viņam tika sastādīts protokols par dokumentu neesamību, tāpēc viņam rādās visādi "nelaipnā tonī atbildēja"...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Ja godīgi, man diezgan vienaldzīgi kā to policistu sauc. Man ar viņu nekādas īpašas darīšanas nav veicamas, identificēt piederību vienmēr var labi, parādu papīrus un braucu tālāk. Reizēm pat tos neprasa, pamāj ka var braukt uzreiz.

Ja tiek rakstīts protokols, tur tāpat šo dati būs jau ar visām detaļām.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Bet tiesa ir vienīgā vieta, kur var visu skaisti salikt pa plauktiņiem!

Neko tur nevar salikt pa plauktiņiem, ja nav kliedzoši pierādījumi pret viņiem. CP paņirgājas par tevi uz ielas un tad vēl tiesā draudzīgi ar tiesnešiem paņirgājas vēlreiz. Citēju tiesneses teikto - "Ja mēs apšaubīsim policijas darbinieku teikto, tad taču policijā neviens nestrādāšot", ieprotokolēts tas protams netika. Roka roku mazgā

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Piedāvāju konkrētu pieeju, lai nebūtu iespējama dubultā morāle sadzīvē, uz ceļa, policijā, tiesā un arī prokuroram!

Saskaņā ar CSN 4., 6. un 10. punktiem, kas noteic kārtību un secību kā darbojas ceļu satiksmes Noteikumi un kā katram no mums uz ceļa ir jārīkojas, tai skaitā policijai.

Viens uzdrošinājās man oponēt un es viņam piedāvāju nokļūt cietēja lomā ar viņa paša izsniegtu indulgenci. Saprata momentāli, jautājumu nebija. Darbojas!

Varēji apmēram "uzzīmēt" notikuma būtību, varētu padomāt, kā vērst par labu.

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

es reizem ar nesaprotu, kapec viņiem maksat algu?

P.S

nasha miljicija nas NE berozhot

P.S.S

rēali zhel dēļ tiem pingviniem savas nodokļu naudas!?

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Daudzus gadus braucu, gan ar moci jauniibaa, gan ar autinjiem, visvisaadiem un viskautkur - nekad neviens policists nav dzinies pakalj ar iesleegtaam baakuguniim, skaljrunii paveelot apstaaties bez iemesla. Bijushi 2 gadiijumi - pirmo reizi laiciigi neapstaajos, gad toreiz veel milicis vicinaaja savu daiktu, otrreiz - pabeidzot jau pie sarkanaas gaismas krustojuma shkjeersoshanu. Koljis, Andrejs, ko sastraadaaji?

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Tev ir paveicies. Man ir bijis gadījums, kad CP dzinās pakaļ ar bākugunīm pa salu tiltu no centra līdz apmēram zaķusalai (ilgi, jo kamēr brauca tikai ar zilajām ugunīm bez skaņas efektiem, diezko galvā viņus neņēmu), bet rezultātā paprasīja dokumentus, apskatījās un novēlēja laimīgu ceļu un aizbrauca tālāk tik ātri, ka pat nepaspēju pajautāt, ko no manis gribēja. Piedevām toreiz braucu ar auto, kuru nezog un vēl ar unikālu aplīmējumu - iespēja, ka auto būtu meklēšanā šķiet maz ticama.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Vernons. "Varēji apmēram "uzzīmēt" notikuma būtību, varētu padomāt, kā vērst par labu"

Nogriežoties pa labi aiz citiem auto uzreiz ieņēmu 2. joslu un CP kas stāvēja ielas malā kur nogriezos izskatījās, ka nogriežos no 2. joslas otrajā, jo skatu aizsedza tie kas nogriezās pirms tam. Vot i viss, pierādi ka neesi kamielis.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Iegādājies videoreğistratoru, varbūt būs vieglāk. Bet cerības mazas - pagaidām lieldienu kopsavilkums bēdīgs - katru dienu satikts pa nelikumīgam reidam un uzklausīti meli un draudi no CP puses. Nu cik var melot, ka par ekspertīzi nedzērušam vadītājam ir jāmaksā?! Katrs!!! CP melo nekautrēdamies, bet pēkšņi zaudē interesi par manu personu, noskaidrojot, ka neiebilstu apciemot dakterus un zinu, kurš par to maksās.

zhuks Reģ.: 01.12.2005
0 0 Atbildēt

Cik maksā ekspertīze pie dakteriem promiļu noskaidrošanai?

torkjis Reģ.: 05.10.2013
0 0 Atbildēt

Jā, interese vienmēr pazūd pēc jautājuma:"Jūs tagad apzināti melojat jeb jums vienkārši ir amatam nepieciešamo zināšanu trūkums?"

Dokumentus gandrīz ar sviešanu salonā atgriež

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Chankaishi!man ar gadījās krustojumu pabeigt pie sarkanā,apturēja,paprasīju kur steidzos,paraustīja drošības jostu un novēlēja laimīgu ceļu.Es domāju ka policisti zin(jūt) kāds izskatās ikdienas pārkāpējs.

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

>Vernons. "Varēji apmēram "uzzīmēt" notikuma būtību, varētu padomāt, kā vērst par labu"

Nogriežoties pa labi aiz citiem auto uzreiz ieņēmu 2. joslu un CP kas stāvēja ielas malā kur nogriezos izskatījās, ka nogriežos no 2. joslas otrajā, jo skatu aizsedza tie kas nogriezās pirms tam. Vot i viss, pierādi ka neesi kamielis.

te arī viss iespardas...

kamēr mums-cameliem japierada

nevis camels pierada - ka esi vainigs

tjipa prav tot u kogo bolshe prav

varetu pa muti musariem dot......

bet atkal likums viņu puse....

ta ka....

P.S

vienreiz iedevu biete celjiniekam pa muti ārpus viņa darba laika - tusa !

tak tas s.uka gadu kerstija nevareja normali pa pilsetu parvietoties

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Jelgavas un Akmeņu ielas krustojums, no divām joslām veicam labo pagriezienu.Norāžu par šādu iespēju nav. Kādu laiku atpakaļ policija tur mēģināja braucējus "'ārstēt", bet tad pazuda. Atbilstošas ceļa zīmes būtu jāuzstāda, neviss braucēji "jāārstē". Rīgā ir daudz vietēja rakstura īpatnības, kuras ar neredzētu enerģiju pārvaram.

Trejādības un Uzvaras bulvāra krustā policija mēģināja ieviest kārtību, pirmajā dienā beidzās šis pasākums viņiem neveiksmīgi!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

"Bet cerības mazas - pagaidām lieldienu kopsavilkums bēdīgs - katru dienu satikts pa nelikumīgam reidam un uzklausīti meli un draudi no CP puses. Nu cik var melot, ka par ekspertīzi nedzērušam vadītājam ir jāmaksā?! Katrs!!! CP melo nekautrēdamies, bet pēkšņi zaudē interesi par manu personu, noskaidrojot, ka neiebilstu apciemot dakterus un zinu, kurš par to maksās."

Ak vai, nabadziņš!

Vispār jau ir tāda sen zināma patiesība - ja šķiet, ka kāds visu laiku dara pāri, jāmeklē vaina sevī. Kaut gan, tiem, kuriem tiešām tā būtu sevī jāmeklē, to ieskaidrot ir neiespējami. Arī alkašs reti kurš atzīst, ka viņš tāds ir.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Dīvaini - kādā sakarā cilvēks, kas spēj uzdot šādu jautājumu, vispār ir kādam iedevis savus dokumentus? Neesmu vēl saticis policistu, kas vispār spētu likumā noteiktajā kārtībā tikt līdz manu dokumentu apskatei. Ņemot vērā ka ir tikai divi apturēšanas iemesli - pārkāpums un priekšnieka rīkojums, pietiek nepārkāpt, lai dokumentus nevienam nebūtu jārāda - policisti principiāli nevienam nerāda iepriekšminēto rīkojumu, kā to nosaka APL 61. pants. Attiecīgi pēc šāda policista likumpārkāpuma jebkura prasība vairs ir tikai personisks lūgums, nevis policista likumīgā prasība.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

GB12 - man nav jāmeklē vaina sevī. Es to ļoti labi zinu. Esmu tāds dīvains cilvēks, kas uzskata, ka arī policistiem ir jāievēro likumi. Bet pievienoties pūlim, kas valkā ātri atpogājamas bikses un vadā līdzi vazelīna kārbiņu, neesmu domājis.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

un tāpēc Tu sevi sauc par ānsi lol

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti